Η ΑΕΛ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Eνας διαφορετικός αγώνας...

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2017 14:00

Η ΠΑΕ ΑΕΛ κοινοποίησε το κείμενο της Super League που ενημέρωσε πως η 21η αγωνιστική είναι αφιερωμένη στον αγώνα των Συλλόγων «Φλόγα» και «Λάμψη» ενάντια στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.


Αναλυτικά: Για έβδομη χρονιά η Super League στηρίζει τον αγώνα των Συλλόγων «Φλόγα» και «Λάμψη» και αφιερώνει την 21η αγωνιστική (18, 19 και 20 Φεβρουαρίου 2017) στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.
Η Παγκόσμια Ημέρα για τον παιδικό καρκίνο έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.
Η «Φλόγα» και η «Λάμψη» είναι σύλλογοι γονιών που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από κακοήθες νόσημα. Είναι σύλλογοι απλών καθημερινών ανθρώπων, ενωμένων κάτω απ’ την κοινή ανάγκη για την αντιμετώπιση μιας πολύ ιδιαίτερης δοκιμασίας. Είναι γονείς ταγμένοι στη φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο.
Γονείς που αγωνίζονται για κάθε νέο παιδί που φιλοξενείται στα παιδογκολογικά τμήματα, που αγωνιούν και προσπαθούν για την εξασφάλιση της καλύτερης ιατρικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας που δικαιούνται. Η «Λάμψη» και η «Φλόγα» στηρίζονται στην εθελοντική εργασία των μελών τους και αντλούν δύναμη από την προσφορά και την αρωγή δεκάδων ευαισθητοποιημένων φορέων και πολιτών.
Ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Κ. Στράτος σημείωσε τα εξής:
«Η διοργανώτρια αρχή στέκεται αρωγός για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στο έργο της «Φλόγας» και της «Λάμψης». Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τον παιδικό καρκίνο είναι μια πράξη ουσίας, γιατί κάθε ζωή που μπορεί να σωθεί είναι σημαντική. H Super League επιδεικνύει κοινωνική υπευθυνότητα και επιθυμεί να μεταδώσει ένα μήνυμα ελπίδας προς όλους: «Ας στηρίξουμε όλοι, ηθικά και υλικά, το έργο των συλλόγων γονέων «Φλόγα» και «Λάμψη», καθώς και όλων των φορέων που αγωνίζονται κατά του παιδικού καρκίνου».
Η πρόεδρος της «Λάμψης» κ. Άρτεμις Ασλανίδου και η πρόεδρος της «Φλόγας» κ. Μαρία Τρυφωνίδη με κοινή τους δήλωση, στέλνουν μήνυμα ελπίδας πως «ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί».
«Η Super League για έβδομη συνεχή χρονιά στέκεται στο πλευρό μας και μας δίνει τη δυνατότητα να στείλουμε μέσα από τους αγωνιστικούς χώρους στην 21η αγωνιστική της, το μήνυμα πως «ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί». Η άμεση ανταπόκριση της Super League και η ευαισθησία με την οποία προβάλλει το μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας του αγώνα μας, μας ενδυναμώνει και ενισχύει το έργο ζωής των συλλόγων μας, ενώ παράλληλα αναδεικνύει γι’ άλλη μία φορά, το κοινωνικό πρόσωπο του χώρου του ποδοσφαίρου. Σας ευχαριστούμε που είστε αρωγοί στις προσπάθειές μας!».
*Στην χώρα μας υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο νοσούν 280 – 300 παιδιά. Το 70% από αυτά με εξειδικευμένη θεραπεία κερδίζει τη μάχη για ζωή. Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη, ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Γι’ αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία: στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο αλλά και στη σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.
Η παγκόσμια ημέρα για τον παιδικό καρκίνο – 15η Φεβρουαρίου – έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν, αγωνιζόμενα για την ίδια τους τη ζωή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass