ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΕ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΟΝΤΡΑΡΑΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ

Παλικάρια στο Πανθεσσαλικό

• Και έδειξαν πως δίκαια η ομάδα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2017 22:01

Το θεσσαλικό ντέρμπι της Γ’ Εθνικής (2ος όμιλος) ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Απόλλωνα μπορεί να μην ανέδειξε νικητή, όμως κερδισμένη από το 1-1 είναι αναμφισβήτητα η λαρισινή ομάδα.

Οι «κυανόλευκοι» διατήρησαν τη διαφορά των δύο πόντων που είχαν από τον δεύτερο Ολυμπιακό Βόλου και πλέον σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τους ίδιους, να παραμείνουν εκεί όπου βρίσκονται στη σημερινή βαθμολογία, μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα.
Η ικανοποίηση είναι μεγαλύτερη, καθώς οι παίκτες έκαναν κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο και απέσπασαν κολακευτικά σχόλια από τους αντιπάλους τους.
Ήταν μια ομάδα μαχητική, η οποία μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως δεν κατέθεσε τα όπλα, ακόμη και όταν έμεινε με δέκα παίκτες στο 40’ , λόγω της αποβολής του Σάββα.
Πάλεψε, οι παίκτες έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες και ήταν συγκινητική η εικόνα όταν ο Απόλλων με αριθμητικό μειονέκτημα έκλεβε την μπάλα και ξεχυνόταν με πολλή δύναμη στην αντεπίθεση.
Μάλιστα στις καθυστερήσεις ο Μανθάνο βγήκε απέναντι από τον Κατσούλη, όμως ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέτρεψε το 1-2.
Φυσικά μένουν ακόμη οκτώ ματς αλλά ο Απόλλωνας με τέτοιες εμφανίσεις, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, είναι μια ομάδα με ομοιογένεια, πολύ καλά δουλεμένη και θα διεκδικήσει με όλες τις δυνάμεις την πολυπόθητη άνοδο.
Ικανοποιημένος έμεινε και ο πρόεδρος του Απόλλωνα Παναγιώτης Μαντζανάς, ο οποίος σε χθεσινές του δηλώσεις επισήμανε τα εξής:
«Συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές που αγωνίσθηκαν, για την κατάθεση ψυχής που έκαναν στον αγωνιστικό χώρο. Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και απέδειξαν πως ο Απόλλωνας δίκαια βρίσκεται στην κορυφή. Πολλά συγχαρητήρια και στον προπονητή μας Σάκη Θεοδοσιάδη, ο οποίος με τους συνεργάτες του προσπαθούν καθημερινά για το καλύτερο της ομάδας.
Με τον πολύτιμο αυτό βαθμό που πήραμε δεν σημαίνει πως τελείωσε το πρωτάθλημα.
Έχουμε ακόμη οκτώ δύσκολα παιχνίδια, οκτώ τελικούς και χρειάζεται να είμαστε σταθερά στους στόχους μας και πάνω από όλα να παραμείνουμε προσηλωμένοι, προσγειωμένοι και σοβαροί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά και τους 30 φίλους μας που ήρθαν στο Πανθεσσαλικό και έγιναν σύμμαχοι στο να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.
Ελπίζω πως την Κυριακή στο παιχνίδι με τον Θεσπρωτό στη Φιλιππούπολη ο κόσμος της Λάρισας θα έρθει για να χειροκροτήσει αυτά τα παιδιά, που μας κάνουν υπερήφανους.
Σεβόμαστε όλες τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια και ενωμένοι σαν μια γροθιά, θα δώσουμε τη μάχη της ανόδου. Τίποτα δεν τελείωσε και συνεχίζουμε, προσγειωμένοι».

 

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ
Οκτώ παιχνίδια μένουν ακόμη μέχρι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας(2ος όμιλος) και όπως όλα δείχνουν τρεις ομάδες διεκδικούν με περισσότερες πιθανότητες την άνοδο(Απόλλων Λάρισας, Ολυμπιακός Βόλου, Καραϊσκάκης) και τρεις με λιγότερες (Διαγόρας Σεβαστής, Νίκη Βόλου, Πύδνα Κίτρους).
Το πρόγραμμα και των έξι μέχρι το τέλος, έχει ως ακολούθως:
-Απόλλων Λάρισας 52 βαθμοί:
Θεσπρωτός (εντός), Ελευθεροχώρι (εκτός), Αστέρας Πετρίτη (εντός), Καραϊσκάκης (εκτός), Α.Ε.Ιστιαίας(εντός), Διαγόρας Σεβαστής(εκτός), Τυληκράτης(εντός), Νίκη Βόλου (εκτός).
-Ολυμπιακός Βόλου 50: Ελευθεροχώρι (εκτός), Καραϊσκάκης(εντός), Διαγόρας Σεβαστής(εκτός), Νίκη Βόλου (εντός), Εθνικός Φιλιππιάδας(εκτός), Αχιλλέας Νεοκαισάρειας(εντός), Ρήγας Φεραίος (εκτός), Θεσπρωτός (εκτός).
-Καραϊσκάκης 48: Πιερικός (εντός), Ολυμπιακός Β.(εκτός), Ελευθεροχώρι (εντός), Απόλλων Λ. (εντός), Διαγόρας Σεβαστής (εκτός), Νίκη Βόλου (εντός), Εθνικός Φιλιππιάδας (εκτός), Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (εντός).
-Διαγόρας Σεβαστής 45: Αμβρακία Κωστακίων(εντός), Πιερικός(εκτός), Ολυμπιακός Βόλου(εντός), Ελευθεροχώρι(εκτός), Καραϊσκάκης(εντός), Απόλλων Λ. (εντός), Νίκη Βόλου (εκτός), Εθνικός Φιλιππιάδας (εκτός).
-Νίκη Βόλου 45: Πύδνα Κίτρους(εντός), Αμβρακία Κωστακίων(εκτός), Πιερικός(εντός), Ολυμπιακός Β.(εκτός), Ελευθεροχώρι(εντός), Καραϊσκάκης(εκτός), Διαγόρας Σεβαστής(εντός), Απόλλων Λ.(εντός).-Πύδνα Κίτρους 43: Νίκη Βόλου(εκτός), Εθνικός Φιλιππιάδας(εκτός), Αχιλλέας Νεοκαισάρειας(εντός), Ρήγας Φεραίος(εκτός), Θεσπρωτός(εντός), Αστέρας Πετρίτη(εκτός), Α.Ε.Ιστιαίας(εντός), Τυληκράτης(εκτός).

 

ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ
*Στο πέταλο ήταν οι 30 περίπου φίλαθλοι του Απόλλωνα Λάρισας, που πανηγύρισαν την ισοφάριση με το πέναλτι του Καρακατσάνη, ενώ και στο τέλος πήγαν προς την πλευρά τους οι παίκτες για να τους ευχαριστήσουν.
*Ανάμεσά τους και ο αντιπρόεδρος της ΑΕΛ Ζήσης Ντελόπουλος, ο οποίος από τη Νέα Σμύρνη βρέθηκε στον Βόλο και παρακολούθησε την αναμέτρηση.
*Παρότι ήταν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού ο Τάσος Κυριάκος πήγε στον Βόλο, ήταν στον πάγκο με αθλητική περιβολή και συνεχώς παρότρυνε τους συμπαίκτες του.
Ο Απόλλων είναι οικογένεια και υπάρχει εξαιρετικό κλίμα μεταξύ των παικτών.
*Γούρι έφερε η μετακίνηση στο ημίχρονο από τη θύρα των επισήμων του τεχνικού της Αστραπής Νέας Πολιτείας Κώστα Τσώτσου, ο οποίος πήγε στην πλευρά των φιλάθλων του Απόλλωνα και λίγο πριν τη στιγμή της ισοφάρισης, έλεγε στον πρόεδρο: «Παναγιώτη με δέκα παίκτες πάντα οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται πιο παθιασμένα. Θα πετύχει ο Απόλλωνας γκολ…».
*Στην ανάπαυλα ο Σάββας ήταν απαρηγόρητος για την ενέργεια που έκανε και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Οι συμπαίκτες του πάντως του έλεγαν πως συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο και το σύνθημα για ισοφάριση, έδωσε ο Βασίλης Σαχινίδης, που πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, μετά την αναγκαστική αποχώρηση από τον αγώνα στο ημίχρονο του Μαρσέλου Πέντα.
*Απογοητευμένοι αποχώρησαν από το Πανθεσσαλικό οι 4.500 περίπου φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου αφού δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως τρεις φορές φέτος δεν τα κατάφεραν με τον Απόλλωνα, καθώς ηττήθηκαν δυο φορές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ και προχθές παραχώρησαν ισοπαλία 1-1.
*Την δεκαοκτάδα του Απόλλωνα αποτελούσαν οι Mutafchiyski, Κουρδής, Συράκος, Κολοβός, Ιβανίδης, Μανθάνο, Καμπέρης. Χρησιμοποιήθηκαν οι τρεις τελευταίοι.
Οι δεκαοκτώ του Ολυμπιακού Βόλου ήταν οι: Ιωαννίδης, Κέρη, Αναστασίου, Ντόικιτς, Ευθυμιάδης, Παλιούρας, Πότσι. Χρησιμοποιήθηκαν οι τρεις πρώτοι.
*Τελευταίο παιχνίδι ήταν το προχθεσινό για τον Τίμο Καβακά, με τον οποίο λύθηκε η συνεργασία. Το βαρύ κλίμα φάνηκε και στη συνέντευξη Τύπου όπου ο πρώην τεχνικός των «ερυθρολεύκων» που έχει φίλους και στη Λάρισα, δέχθηκε ερωτήσεις για το ότι η ομάδα δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε ένα ντέρμπι.
*Αν και ήταν στεναχωρημένος από το 1-1 ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου Βαγγέλης Στουρνάρας, δεν ξεχνά ποτέ τους Λαρισαίους φίλους του.
*Και αξίζει να σημειώσουμε για τους φίλους της ΑΕΛ, πως το γκολ που πέτυχε με πέναλτι ο Πλάτωνας Καρακατσάνης το σημείωσε στην εστία που σκόραρε και ο αξέχαστος Αντσουέ στον τελικό με τον Παναθηναϊκό το 2005, χαρίζοντας το Κύπελλο Ελλάδος για 2η φορά στη «Βασίλισσα» του θεσσαλικού κάμπου.

 

Ο Παπαβασιλείου στη θέση του Καβακά

Η διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη της συνεργασίας με τον Σάκη Παπαβασιλείου, ο οποίος αντικατέστησε τον Τίμο Καβακά. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Σάκη Παπαβασιλείου. Ο 40χρονος τεχνικός έχει κοουτσάρει στο παρελθόν τις ομάδες του Αιγινιακού, Βατανιακού, Απόλλωνα Λεμεσού, Ερμή Αραδίππου και ΑΕ Καραϊσκάκη, ενώ τελευταίος του σταθμός ήταν ο Α.Ο Χανίων.
Η Δ.Ε του εύχεται καλή επιτυχία με την ομάδα μας και να κάνει το στόχο της ανόδου πραγματικότητα».

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass