ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟΝ 7ο ΤΙΤΛΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΝ ΔΩΤΙΕΑ ΑΓΙΑΣ ΜΕ 3-2 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ (1-1 κ.α.)

Κυπελλούχος ΕΠΣΛ ο Αχιλλέας Φαρσάλων

• Με παίκτη λιγότερο από το 32’ αγωνίζονταν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι ωστόσο παρέμειναν μέσα στο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό • Περί τους 1.300 φιλάθλους βρέθηκαν χθες στο στάδιο Αλκαζάρ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2017 21:33

Κυπελλούχος ΕΠΣΛ για τη φετινή σεζόν αναδείχθηκε ο Αχιλλέας Φαρσάλων, ο οποίος επικράτησε στον χθεσινό τελικό, στο στάδιο Αλκαζάρ, με 3-2 στην παράταση (1-1 κ.α.) του άκρως ανταγωνιστικού και αξιόμαχου Δωτιέα Αγιάς, που από το 32’ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο.

Έτσι ο Αχιλλέας Φαρσάλων καταγράφεται εκ νέου στους πολυνίκεις του θεσμού, με 7 τρόπαια, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που κατείχε από πέρσι ο Απόλλωνας Λάρισας. Το 13 αποδεικνύεται όχι γρουσούζικος αλλά γούρικος αριθμός για την ιστορική ομάδα των Φαρσάλων, η οποία μετά από 13 χρόνια -και πάλι στο στάδιο Αλκαζάρ- προσθέτει ένα ακόμα βαρύτιμο τρόπαιο στη συλλογή της και πλέον επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην κατάκτηση του νταμπλ.
Από την άλλη πλευρά, σε ό,τι αφορά στον Δωτιέα Αγιάς, το τελικό αποτέλεσμα αφήνει έντονη γεύση πικρίας, κυρίως για την υπερπροσπάθεια που κατεβλήθη, ενώ μετά το τέλος του αγώνα εκφράστηκαν παράπονα για τη διαιτησία. Ο στόχος του κυπέλλου χάθηκε για τους «ερυθρόλευκους» που θα συνεχίσουν πλέον την προσπάθειά τους στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ προκειμένου να παραμείνουν σε τροχιά πλέι οφ.

Ο ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ

Περί τους 1.300 φιλάθλους έδωσαν χθες το «παρών» στο στάδιο Αλκαζάρ, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν από τους συναρπαστικότερους σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια τελικό. Ένα χαμένο πέναλτι, μία αποβολή σχετικά νωρίς, ένα δοκάρι, εναλλαγή στο σκορ, πέντε συνολικά τέρματα σε 120’ λεπτά αγώνα και σασπένς μέχρι το τέλος ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του φετινού τελικού.
Η φάση που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του παιχνιδιού (ίσως η συνέχεια να ήταν διαφορετική εάν ο Δωτιέας δεν αποκτούσε αριθμητικό μειονέκτημα) ήταν η αποβολή του Τσακάλι στο 32’ στην πρώτη μεγάλη στιγμή της αναμέτρησης (είχαν προηγηθεί στο 3’ το κοντινό σουτ του Ν. Γούτου που πέρασε πάνω από την εστία και στο 24’ η κεφαλιά του Παλάσκα την οποία εξουδετέρωσε ο Φαρμάκας). Η φάση ξεκίνησε από τον Κακαζούκη που έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Τλούπας έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Παλάσκας με νέα κεφαλιά από κοντά προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Τσακάλι σταμάτησε με το χέρι την μπάλα πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα. Η διαιτητής κ. Τσιοφλίκη καταλόγισε αμέσως το πέναλτι δείχνοντας παράλληλα την κόκκινη κάρτα στον κεντρικό αμυντικό του Δωτιέα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Βούλγαρης, αλλά ο τερματοφύλακας Φαρμάκας με εντυπωσιακή ενέργεια έδιωξε σε κόρνερ. Ο Δωτιέας γλίτωσε μεν το γκολ, αλλά ήταν αναγκασμένος να συνεχίσει το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο.
Παρ’ όλα αυτά (και μετά από δύο καλές στιγμές του Αχιλλέα με τους Λόλα στο 38’ και Τλούπα ένα λεπτό αργότερα) οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ. Ήταν το 40ό λεπτό όταν ο Τσατσαλίδης βγήκε τετ α τετ και ανετράπη μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον τερματοφύλακα Κουτσοκέρα, κερδίζοντας πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο ίδιος, γράφοντας έτσι το 0-1. Με την εκπνοή του πρώτου μέρους ο Αχιλλέας πλησίασε στην ισοφάριση με τον Λόλα αλλά ο Φιλιππούλης απομάκρυνε τον κίνδυνο πάνω στη γραμμή.
Έτσι το 0-1 διατηρήθηκε στο πρώτο 45λεπτο για να ξεκινήσει η επανάληψη στην οποία ο Αχιλλέας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή.
Τελικά στο 54’ η πίεση των «κιτρινόμαυρων» απέδωσε καρπούς όταν μετά από ενέργεια του Λόλα από τα δεξιά, ο Βούλγαρης έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή και με ψύχραιμο σουτ έγραψε το 1-1.
Ο Αχιλλέας συνέχιζε να πιέζει, ενώ από την άλλη πλευρά ο Δωτιέας αγωνίστηκε κυρίως με αντεπιθέσεις θέλοντας να αξιοποιήσει την ταχύτητα των επιθετικών του Μαλάκου και Τσατσαλίδη.
Στο 69’ ο Αχιλλέας είχε μία πολύ καλή στιγμή με τον Κουμπούρα, το κοντινό σουτ του οποίου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο 80’ απάντησε ο Δωτιέας με τον Μαλάκο, το διαγώνιο συρτό σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 85’ και στο 90’+2’ δύο κεφαλιές του Παλάσκα από καλή θέση δεν βρήκαν στόχο.
Έτσι η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1 και αποφασισμένες να λύσουν τις διαφορές τους στην ημίωρη παράταση.
Στην πρώτη καλή στιγμή στο 92’ μετά από μία φάση που ξεκίνησε από τα αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον Βούλγαρη, ο οποίος με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φαρμάκα και έγραψε το 2-1 βάζοντας για πρώτη φορά τον Αχιλλέα μπροστά στο σκορ.
Όμως πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών του Αχιλλέα, ο Ν. Γούτος διείσδυσε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο Τσατσαλίδης με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 2-2 (στο 94’).
Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να δώσουν απάντηση και το κατάφεραν πέντε λεπτά αργότερα. Ο Νεμπεγλέρας ελίχθηκε πολύ ωραία από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και ο Λόλας με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έκανε το 3-2.
Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον Αχιλλέα να είναι πιο απειλητικός και στο 111’ να χάνει μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Παλάσκα μετά από διπλή προσπάθεια απέτυχε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον Σούλι να διώχνει πάνω στη γραμμή, ενώ στο 117’ ο Βούλγαρης είχε σουτ στο δοκάρι. Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 119’ όταν το φάουλ του Νεμπεγλέρα εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Φαρμάκας.
Το 3-2 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος της παράτασης, με τον Αχιλλέα Φαρσάλων να πανηγυρίζει με έντονο τρόπο την κατάκτηση του κυπέλλου και τον Δωτιέα Αγιάς να αποχωρεί με αίσθημα πικρίας, εκφράζοντας παράλληλα παράπονα για τη διαιτησία.
Η ουσία είναι ότι και οι δύο ομάδες αξίζουν συγχαρητήρια. Ο Αχιλλέας Φαρσάλων για την κατάκτηση του τροπαίου και ο Δωτιέας Αγιάς για τη μαχητικότητά του, καθώς αγωνίστηκε επί μιάμιση ώρα με παίκτη λιγότερο και το μειονέκτημα αυτό δεν φάνηκε αισθητά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ εκμεταλλευόμενος την αποτελεσματικότητα του Τσατσαλίδη παρέμεινε μέσα στο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε η κ. Τσιοφλίκη, για την οποία εκφράστηκαν παράπονα από την πλευρά του Δωτιέα (ζητήθηκε φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης του δεύτερου γκολ του Αχιλλέα), ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις καθοριστικές φάσεις του παιχνιδιού οι αποφάσεις της ήταν σωστές. Βοηθοί της ήταν ο κ. Δ. Γκάγκας (για τον οποίο επίσης εκφράστηκαν παράπονα από την πλευρά του Δωτιέα, για χέρι στο ξεκίνημα της φάσης του τρίτου γκολ του Αχιλλέα) και ο κ. Απ. Καρακώστας. Χρέη 4ου διαιτητή εκτέλεσε ο κ. Αν. Γρηγοριάδης.
Κίτρινες κάρτες: Παλάσκας (21’), Κουτσοκέρας (40’), Νεμπεγλέρας (79’), Λόλας (100’), Ρέψης (103’), Καραμπούζης (115’) - Σούλι (21’), Ντακούλας (78’), Τσιρογιάννης (97’), Μαλάκος (112’), Φαρμάκας (118’).
Κόκκινη κάρτα: Τσακάλι (32’)
Παρατηρητής του αγώνα ήταν ο κ. Κ. Πατσιούρας.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Παραφέστας): Κουτσοκέρας, Περήφανος (70’ Ρέψης), Κακαζούκης, Κουμπούρας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Παλάσκας, Τλούπας (51’ Νάστας), Μανιώτης, Λόλας (101’ Καραμπούζης), Βούλγαρης.
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Μπουκουβάλας): Φαρμάκας, Παππάς, Φιλιππούλης (75’ Μαλάκος), Τσακάλι, Σούλι, Νάτσης, Τσατσαλίδης, Ντακούλας, Χαλάτσης (46’ Ντελής), Γούτος Ν., Μπόντε (89’ Τσιρογιάννης).

 

Παραλειπόμενα και άλλα

*Πριν τον τελικό η ΕΠΣΛ, βράβευσε τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του ΕΑΚΛ και δημοτικό σύμβουλο εντεταλμένο σε θέματα Αθλητισμού κ. Κωσταρόπουλο. Την απονομή έκανε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Βλάγκας.
*Αρκετές προσωπικότητες από τον χώρο του ποδοσφαίρου του νομού (παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές, διαιτητές κ.λπ.), αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης έδωσαν χθες το «παρών» στο στάδιο Αλκαζάρ. Μεταξύ αυτών οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Παιδής και Λιούπας, οι δήμαρχοι Φαρσάλων κ. Καραχάλιος και Αγιάς κ. Γκουντάρας, o αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Τσιάμπας, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Κούγιας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Φαρσάλων κ. Παπαγεωργίου και Τεμπών κ. Τσέτσιλας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς και διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΛ κ. Μάρκου, ο πρόεδρος του Απόλλωνα Λάρισας κ. Μαντζανάς μαζί με άλλους διοικητικούς και τον προπονητή κ. Θεοδοσιάδη κ.ά.
*Απονομές μεταλλίων έγιναν στους διαιτητές και τον παρατηρητή του αγώνα από τον α’ αντιπρόεδρο της ΕΠΣΛ κ. Μητροδήμο.
Τις απονομές των μεταλλίων και του κυπέλλου στους παίκτες του Δωτιέα Αγιάς έκαναν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παιδής και ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣΛ κ. Δημεράς, στον MVP του αγώνα ο διοικητικός της ΕΠΣΛ κ. Γρηγοριάδης και στους παίκτες της νικήτριας ομάδας των Φαρσάλων, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Καραχάλιος και ο πρόεδρος της ΕΔ/ΕΠΣΛ κ. Πουλαράκης.
*Ο αρχηγός των Μυρμιδόνων έκλεψε για μία ακόμα φορά την παράσταση.
* Ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει τον Δωτιέα Αγιάς για την άξια εμφάνιση, τους διαιτητές του τελικού και τον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Καραχάλιο για την έμπρακτη στήριξή του εξέδωσε χθες το βράδυ η διοίκηση του Αχιλλέα Φαρσάλων.

 

ΤΑΚΗΣ ΠΑΡΑΦΕΣΤΑΣ:
«Δίκαιη η κατάκτηση του κυπέλλου, συνεχίζουμε για το πρωτάθλημα»
• Δ. Μπουκουβάλας: «Πραγματικοί νικητές ήταν οι παίκτες μου»

Κοντράστ συναισθημάτων μετά τον χθεσινό τελικό στις τάξεις των δύο ομάδων. Από τη μία πλευρά, στον Αχιλλέα Φαρσάλων, η χαρά και η ικανοποίηση για την επίτευξη του στόχου και από την άλλη στον Δωτιέα Αγιάς, η πικρία και η αγανάκτηση για την ήττα και τη διαιτησία της κ. Τσιοφλίκη και του κ. Γκάγκα. Ας δούμε τι είπαν οι προπονητές και οι πρόεδροι των δύο χθεσινών φιναλίστ:

Τ. Παραφέστας (προπονητής Αχιλλέα Φ.):

«Ήταν τελικά η τρίτη και φαρμακερή. Κατ’ αρχήν να ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Νομίζω ότι ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στην πρόσκληση που απευθύναμε και οι δύο ομάδες. Κι εμείς ανταποκριθήκαμε γιατί πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, με διακυμάνσεις στο σκορ. Είχαμε το πλεονέκτημα του παίκτη παραπάνω, αλλά πρέπει να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του Δωτιέα για το σθένος και το πάθος που έδειξε. Νομίζω ότι κατακτήσαμε δίκαια το κύπελλο, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να πετύχουμε και τον άλλον στόχο».

Δ. Μπουκουβάλας (προπονητής Δωτιέα Αγιάς):

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Αχιλλέα Φαρσάλων για την κατάκτηση του τίτλου. Επίσης θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στους παίκτες μου. Είναι παλικάρια. Παίζαμε από το 32’ με δέκα παίκτες απέναντι σε μία ομάδα που έχει πενταπλάσιο μπάτζετ από εμάς. Δώσαμε ψυχή και σταθήκαμε στον αγωνιστικό χώρο πολύ καλύτερα από τον Αχιλλέα, ακόμα και με δέκα παίκτες. Για μένα τα παιδιά είναι οι πραγματικοί νικητές. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Επειδή είμαι νέος στον χώρο δεν θέλω να αναφερθώ κάπου αλλού. Μπράβο στα παιδιά, τίποτε άλλο».

Χρ. Μπασαγιάννης (πρόεδρος Αχιλλέα Φ.):

«Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που βρισκόμαστε σε τελικό, το πήραμε και είμαστε ευτυχισμένοι. Αυτή η επιτυχία είναι για τον κόσμο μας, που όπως βλέπετε είναι δίπλα μας. Δεν εφησυχάζουμε. Μία μέρα ξεκουραζόμαστε και πάμε να πάρουμε και το πρωτάθλημα. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συνεργάτες μου, τα παιδιά, τον αρχηγό Κώστα Νεμπεγλέρα, τον κόσμο, τους προπονητές και τον κ. Παραφέστα. Είναι μία ημέρα γιορτής για όλη την πόλη».

Γρ. Γουργιώτης (πρόεδρος Δωτιέα Αγιάς):

«Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αχιλλέα Φαρσάλων για την κατάκτηση του κυπέλλου. Από την πλευρά μας εκφράζουμε πολλά παράπονα για τη διαιτησία της κ. Τσιοφλίκη και του κ. Γκάγκα για τις φάσεις στα δύο τελευταία γκολ του Αχιλλέα Φ. Στο ξεκίνημα της φάσης του δεύτερου γκολ σημειώθηκε φάουλ στον Νάτση που δεν καταλογίστηκε και στο τρίτο γκολ ο Νεμπεγλέρας έκανε κοντρόλ με το χέρι.
Νιώθουμε ντροπή και αγανάκτηση και ζητάμε την εξαίρεση των δύο προαναφερομένων διαιτητών από τα υπόλοιπα παιχνίδια της ομάδας μας».

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass