ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΕΛ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ

Στενεύουν τα περιθώρια

*«Θέλουμε 4 νίκες οπωσδήποτε για να είμαστε 100% σίγουροι» τονίζει ο Α. Παπαδόπουλος * «Μέχρι τον τελικό με την Καβάλα θέλουμε μία ακόμα νίκη» επισημαίνει ο Γ. Σκαραφίγκας

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2017 22:15

Επτά αγωνιστικές απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2 Εθνικής και σύμφωνα με τη διαμορφωθείσα κατάσταση τα περιθώρια για τις Λαρισινές ομάδες αρχίζουν να στενεύουν επικίνδυνα.

Η ΑΕΛ, που στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία καταλαμβάνοντας θέση στα πλέι οφ (μετά την πολύ σημαντική νίκη επί του Αστακού με 85-78), κατέγραψε το τελευταίο διάστημα ένα αρνητικό σερί 8-1 που την υποχρέωσε να υποχωρήσει στη 10η θέση της βαθμολογίας, μόλις δύο πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη των πλέι άουτ, ενώ ο Γυμναστικός που ηττήθηκε σε κομβικής σημασίας παιχνίδια, όπως μέσα στο Ηράκλειο (94-73), χάνοντας παράλληλα και το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο του άμεσου υποβιβασμού και παλεύει πλέον για να διασφαλίσει μία θέση στα πλέι άουτ.

Για τους «βυσσινί» τα παιχνίδια με Παγκράτι (εκτός), Ηράκλειο (εντός) και Καβάλα (εντός) θα πρέπει να κερδηθούν πάση θυσία, ενώ η αναμέτρηση με τους Μαχητές (τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος) ίσως να έχει χαρακτήρα τελικού. Από την άλλη πλευρά ο Γυμναστικός έχει μπροστά του τρεις καθοριστικής σημασίας αναμετρήσεις με Χολαργό (εντός), Αρκαδικό (εκτός) και Καβάλα (εντός) που θα διαμορφώσουν σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις (ιδιαίτερα το ματς με την Καβάλα είναι κάτι περισσότερο από τελικός). Οι «πράσινοι» ψάχνουν την έξτρα νίκη για να μπορέσουν να κάνουν την υπέρβαση.

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΑΚΙΑ

Στο στρατόπεδο της ΑΕΛ επικρατεί αισιοδοξία υπό την έννοια ότι στα εναπομείναντα παιχνίδια η ομάδα θα αντιμετωπίσει αρκετές ομάδες που βρίσκονται πιο χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Σύμφωνα με τον τεχνικό Αβραάμ Παπαδόπουλο θα χρειαστούν τέσσερις νίκες για να πετύχει η ομάδα το στόχο της χωρίς να εμπλακεί σε περιπέτειες.

«Θέλουμε οπωσδήποτε τέσσερις νίκες για να είμαστε 100% σίγουροι. Δεν έχει σημασία ποια ομάδα έχουμε απέναντί μας. Πλέον έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση όλα τα παιχνίδια έχουν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας», είπε χαρακτηριστικά ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος στη χθεσινή προπόνηση ζήτησε από τους παίκτες του να δείξουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα και να σταματήσουν τα δώρα στους αντιπάλους.

«Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο στόχο μας και να μην επηρεαζόμαστε από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα. Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά κάπου πρέπει να σταματήσουμε να αδικούμε τους εαυτούς μας. Πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη υπευθυνότητα για να μην κάνουμε δώρο στους αντιπάλους μας τα παιχνίδια» τόνισε μεταξύ άλλων στη χθεσινή ομιλία του ο τεχνικός της ΑΕΛ.

Στο στρατόπεδο του Γυμναστικού η κατάσταση είναι σαφώς πιο περίπλοκη, αφού δεν αρκεί μόνο να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα αλλά το τι μέλει γενέσθαι θα εξαρτηθεί και από το τι θα κάνουν και οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους.

«Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα από δω και πέρα. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε μία νίκη πριν τον τελικό με την Καβάλα, που είναι η ομάδα την οποία κυνηγάμε, για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες» είπε ο τεχνικός του Γυμναστικού, Γιώργος Σκαραφίγκας και πρόσθεσε:

«Χρειαζόμαστε μία νίκη στην έδρα μας με τους μεγάλους, μία εκτός έδρας οπωσδήποτε και θα δούμε τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες. Μπορούμε να το καταφέρουμε, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και τις αδυναμίες που έχουμε. Το παιχνίδι με την Καβάλα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί θα πρέπει να καλύψουμε και μία μεγάλη διαφορά της τάξης των 23 πόντων» κατέληξε ο τεχνικός του Γυμναστικού.

Οι επόμενες αγωνιστικές για ΑΕΛ και Γυμναστικό

1/4

Παγκράτι-ΑΕ Λάρισας

Γυμναστικός- Χολαργός

8/4

ΑΕ Λάρισας-Ηράκλειο

Αρκαδικός- Γυμναστικός

12/4

Ηρακλής-ΑΕ Λάρισας

Γυμναστικός - Καβάλα

19/4

Καβάλα-ΑΕ Λάρισας

Γυμναστικός - Δούκας

22/4

ΑΕ Λάρισας- Μαχητές

Εθνικός - Γυμναστικός

29/4

Αίολος Αστακού-ΑΕ Λάρισας

Γυμναστικός -Πανιώνιος

6/5

ΑΕ Λάρισας- Φάρος Κερατσινίου

Ψυχικό- Γυμναστικός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Πανιώνιος     44      21 -2

----------------------------------------

Ηρακλής        43      20 -3

Δούκας         42      19 -4

Φάρος Κερατσινίου  41      18 -5

Αίολος Αστακού       37      14 -9

----------------------------------------

Εθνικός         35      12 -11

Ψυχικό          35      12 -11

Χολαργός      35      12 -11

Αμύντας        34      11 -12

ΑΕ Λάρισας  33      10 -13

---------------------------------------

Μαχητές       31      8 -15

Καβάλα        30      7 -16

Αρκαδικός     30      7 -16

Ηράκλειο       29      6 -17

--------------------------------------

Γυμναστικός  28      5 -18

Παγκράτι       25      2 -21

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass