ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΜΕ 4-1

Σενάρια τρόμου για την ΑΕΛ

• Το όριο της παραμονής ίσως ανέβει μέχρι και τους 28 βαθμούς! • Η λαρισινή ομάδα έχασε και τον Μασαλέσα για έναν αγώνα

Δημοσίευση: 06 Απρ 2017 22:40

Σενάρια τρόμου για την ΑΕΛ μετά τη χθεσινή εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης με το βαρύ 4-1 με τρία γκολ του Μανιά (15’, 30’, 90+1’ πεν.) και ένα του Μάσα (28’ πεν.), ενώ η ΑΕΛ είχε μειώσει στο 34’ με τον Ναζλίδη ο οποίος έχασε πέναλτι στο 38’ (απέκρουσε ο Ντοναρούμα). 

Μετά τη νίκη του Ηρακλή επί του Λεβαδειακού με 1-0 και την επιτυχία της Βέροιας (μετά το 4-0 επί της Κέρκυρας) επί του ΠΑΣ Γιάννενα με 3-0 το βαθμολογικό όριο της παραμονής δείχνει να εκτοξεύεται στους 28 βαθμούς και υπό προϋποθέσεις και τους 29 βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΛ στα τρία τελευταία παιχνίδια θα χρειαστεί να κάνει δύο νίκες ή μία νίκη και δύο ισοπαλίες έχοντας ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα αφού αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ατρόμητο Αθηνών, τον Παναθηναϊκό και εντός έδρας την Ξάνθη που θέλει να παίξει πλέι οφ. Μάλλον περιμένει να δει τι θα κάνει ο Λεβαδειακός που αντιμετωπίζει εντός έδρας Ολυμπιακό και ΑΕΚ.
Η ουσία είναι ότι τώρα η ομάδα μπερδεύτηκε σε άσχημα σενάρια με τον Αστέρα Τρίπολης να πανηγυρίζει ουσιαστικά την παραμονή του.
Σίγουρα ο ιδιοκτήτης ο κ. Κούγιας μπορεί να μιλούσε την παραμονή του αγώνα για πολεμικό έργο αλλά μόνο πολεμικό έργο δεν είδαμε. Η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης σε ένα τέταρτο επέδειξε αποτελεσματικότητα και με τρεις φάσεις πέτυχε τρία τέρματα κάνοντας το 0-3 παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα.
Η ΑΕΛ μείωσε με τον Ναζλίδη αλλά ο ίδιος παίκτης λίγο αργότερα έχασε πέναλτι και πλέον εκεί μπήκε το τέλος του αγώνα αφού στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ είχε ευκαιρίες αλλά ο Ντοναρούμα αποδείχθηκε ανίκητος.
Η ουσία είναι ότι ο Αστέρας Τρίπολης πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη με 4-1 επί της ΑΕΛ και τώρα η λαρισινή ομάδα αισθάνεται την ανάσα του υποβιβασμού.
Θα αναφέρουμε δε πως το τελικό αποτέλεσμα είναι μαγική εικόνα για την ΑΕΛ όπως είπε ο νέος τεχνικός Πάους (ατυχής η έμπνευση, δεν ξέρουμε αν είναι δικιά του, να παίξει σέντερ μπακ ο Φατιόν αντί του Γκόλια) αν αναλογιστούμε ότι ο Ξενοδόχοφ για πρώτη φορά ακούμπησε την μπάλα στο 13’ ενώ της πήγαν όλα στραβά. Το δεύτερο γκολ που δέχθηκε ήταν με ανύπαρκτο πέναλτι, στο τρίτο γκολ έχει ευθύνη ο Ξενοδόχοφ ενώ δεν αποβλήθηκε στο 75’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μάσα.
Ο Αστέρας Τρίπολης είχε απίστευτη αποτελεσματικότητα απέναντι σε μια ΑΕΛ που έπαιξε καλά αλλά δεν μπόρεσε να πάρει ούτε έναν βαθμό και τώρα σκέφτεται συνδυασμό αποτελεσμάτων. Το άγχος και ο εκνευρισμός στα κόκκινα.
Επίσης η ΑΕΛ έχει άλλη μια απώλεια: έχασε τον Μασαλέσα για ένα από τα τελευταία τρία παιχνίδια, μάλλον με τον ΠαναθηναΪκό, αφού συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ Αντρέας Πάους ξεκίνησε με τη γνώριμη τακτική του 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοφ, στην άμυνα τους: Ρέντζα (δεξιά), Φατιόν, Φάρκας(σέντερ μπακ), Κόντορ(αριστερά), αμυντικά χαφ τους: Μασαλέσα, Ντέλετιτς, πιο μπροστά τους: Αγκάνοβιτς(δεξιά), Βαρέλα, Αβραάμ(αριστερά) και στην επίθεση τον Ναζλίδη.
Από την άλλη ο Στάικος Βεργέτης με τακτική 3-5-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ντοναρούμα, στην άμυνα τους: Τριανταφυλλόπουλο (δεξιά), Σέλιν, Γιαννούλη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Μπέρτο (δεξιά), Τσουκαλά, Φαρίνια, Ιγγλέσιας, Μάσα (αριστερά) και στην επίθεση τους Μανιά, Ιωαννίδη.
Στο πρώτο τέταρτο η ΑΕΛ ξεκίνησε πολύ δυνατά δείχνοντας ότι θα κυριαρχήσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τους παίκτες του Αστέρα Τρίπολης να αποκρούουν όπως-όπως τις επιθέσεις της λαρισινής ομάδας.
Και στην πρώτη του επίθεση ο Αστέρας Τρίπολης κάνει το 0-1 όταν από σέντρα του Μπέρτου πετυχαίνει γκολ ο Μανιάς.
Οι φίλαθλοι παρά το 0-1 χειροκροτούν τους παίκτες της ΑΕΛ εκτιμώντας την πολύ καλή προσπάθεια που είχαν κάνει ως τότε…
Και στη δεύτερη φάση των φιλοξενουμένων ο διαιτητής κ. Θάνος δείχνει πέναλτι (ανύπαρκτο) σε μαρκάρισμα του Ρέντζα πάνω στον Φαρίνια. Το πέναλτι εκτελεί εύστοχα ο Μάσα και γίνεται το 0-2.
Και πριν συνέλθει από το νέο σοκ η ΑΕΛ δέχθηκε ένα τρίτο τέρμα στο 30’ από τον Μανιά όταν ο Μάσα σούταρε από μακριά και ο Ξενοδόχοφ απέκρουσε με λάθος τρόπο.
Οι παίκτες της ΑΕΛ συνέχισαν τον ρυθμό τους, μείωσαν με τον Ναζλίδη σε 3-1 στο 34’ και στο 38’ χάνουν πέναλτι που εκτέλεσε ο Ναζλίδης και απέκρουσε ο Ντοναρούμα με τη βοήθεια του δοκαριού.
Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους η λαρισινή ομάδα πίεσε αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει ένα δεύτερο τέρμα που θα άλλαζε την ψυχολογία των «βυσσινί» και ίσως τη ροή του αγώνα.
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με την ΑΕΛ να είναι καλύτερη αλλά να δημιουργεί λιγότερες φάσεις αλλά ο Ντοναρούμα έδειχνε ανίκητος.
Οι «βυσσινί» όσο περνούσε ο χρόνος φαινόταν να έχουν σημάδια κόπωσης και τελικά στην ουσιαστικά μοναδική επίθεση στο δεύτερο μέρος ο Μάσα από ένα φάουλ που εκτέλεσε κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Αναστασόπουλου που εκτέλεσε εύστοχα ο Μανιάς έκανε το τελικό 1-4.
Η ΑΕΛ είχε ευκαιρίες αλλά όχι αποτελεσματικότητα αντίθετα με τον Αστέρα που έκανε επίδειξη στην τελική προσπάθεια. Ουσιαστικά πέντε προσπάθειες τέσσερα τέρματα… 80% ευστοχία.

 

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
6’: Ο Αγκάνοβιτς εκτελεί κόρνερ από δεξιά η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά και αποκρούει ο Ντοναρούμα σε νέο κόρνερ.
10’: Σουτ του Ναζλίδη μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούουν οι αμυνόμενοι.
16’: Σέντρα από δεξιά του Μπέρτου και ο Μανιάς με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής κάνει το 0-1.
23’: Μακρινό σουτ του Ρέντζα η μπάλα καταλήγει άουτ.
27’: Ο Ρέντζας πέφτει πάνω στον Φαρίνια και ο διαιτητής καταλογίζει ανύπαρκτο πέναλτι που εκτελεί ο Μάσα και κάνει το 0-2.
30’: Σουτ του Μάσα από μακριά αποκρούει με λάθος τρόπο ο Ξενοδόχοφ και ο Μανιάς από κοντά μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα και κάνει το 0-3.
34’: Εκτέλεση φάουλ του Αγκάνοβιτς και ο Ναζλίδης με κεφαλιά διαμορφώνει το 1-3.
38’: Ο Ντοναρούμα με το χέρι ανατρέπει τον Αβραάμ και ο διαιτητής καταλογίζει ορθά πέναλτι. Το εκτελεί ο Ναζλίδης και αποκρούει ο Ντοναρούμα με τη βοήθεια του δοκαριού και στη συνέχεια ο Σέλιν σε κόρνερ.
44’: Σουτ του Αβραάμ από πλάγια μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει την τελευταία στιγμή ο Σέλιν στέλνει την μπάλα κόρνερ.
45’: Από εκτέλεση πλαγίου άουτ του Κόντορ ο Φάρκας από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά και στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
48’: Σουτ του Μανιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.
55’: Σουτ του Μασαλέσα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Ντοναρούμα.
64’: Κεφαλιά του Αναστασόπουλου η μπάλα καταλήγει άουτ με τον διαιτητή να υποδεικνύει κόρνερ.
83’: Σουτ του Ναζλίδη από κοντά αποκρούει ο Ντοναρούμα.
90’: Ο Μάσα εκτελεί φάουλ και η μπάλα βρίσκει το χέρι του Αναστασόπουλου με τον διαιτητή Θάνο να καταλογίζει ορθά πέναλτι που εκτελεί ο Μανιάς και κάνει το 1-4.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Αγκάνοβιτς του πρώτου μέρους παρά τον θάνατο της μητέρας του χθες το πρωί. Μετά τον αγώνα έφυγε για την πατρίδα του. Ο Αβραάμ τον ακολούθησε όπως και ο Ναζλίδης που νικήθηκε από τον Ντοναρούμα στη φάση του πέναλτι. Ο Ξενεοδόχοφ ευθύνεται για το τρίτο τέρμα. Ο Κόντορ τίποτα και μέτριος ο Ρέντζας. Ο Φατιόν κακώς χρησιμοποιήθηκε σέντερ μπακ(ευθύνεται στο πρώτο γκολ) ενώ ο Φάρκας πάλεψε. Ο Μασαλέσα μέτριος ενώ ο Ντέλετιτς πολύ καλός στο πρώτο μόνο μέρος. Πολύ άσχημος ο Βαρέλα, αλλά δεν έκανε πολλά πράγματα και ο Αναστασόπουλος. Ευμορφίδης και Καπός έπαιξαν λίγο και δεν κρίνονται.
Από τον Αστέρα Τρίπολης καλύτεροι οι: Μανιάς, Ιγγλέσιας, Ντοναρούμα, Σέλιν, Φαρίνια (βγήκε τραυματίας).

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών) αδίκησε την ΑΕΛ στη φάση του πέναλτι σε βάρος της (το πρώτο) αλλά και στη μη αποβολή του Μάσα στο 75’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί κ. Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Στέφανος Παρασίου (Ημαθίας). Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μασαλέσα, Καλτσάς, Ντοναρούμα, Μάσα.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Άντονι, Φάρκας, Κόντορ, Μασαλέσα (81’ Ευμορφίδης), Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς (75’ Καπός), Βαρέλα (54’ Αναστασόπουλος), Αβραάμ, Ναζλίδης
ΑΣΤΕΡΑΣ (Στάικος Βεργέτης): Ντοναρούμα, Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Σέλιν, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Μάσα (90’+2’ Κώτσιρας), Φαρίνια (81’ Κυριακόπουλος), Ιωαννίδης (66’ Χαμντανί), Μανιάς

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass