ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟΥΣ Ν. ΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΜΕ 1-0 ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πρόωρος αποκλεισμός για Αχιλλέα Φ.

• Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε στο 70’ ο Καλαμπάκας • Προβλημάτισε με την απόδοσή της στο β’ ημίχρονο η λαρισινή ομάδα

Δημοσίευση: 06 Απρ 2017 11:49

Ο Ποσειδώνας αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ομάδα του Αχιλλέα Φαρσάλων, η οποία υποχρεώθηκε χθες στο γήπεδο Ν. Πόρων σε ήττα με 1-0 και αποχαιρέτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος από την 1η κιόλας αγωνιστική.

Η ομάδα του Τάκη Παραφέστα αν και ήταν ανταγωνιστική στο α’ ημίχρονο, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για γκολ, στην επανάληψη δεν παρουσίασε την ίδια εικόνα, έριξε την απόδοσή της και δεν ήταν απειλητική, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που κινήθηκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να βρουν, σε μία από τις επιθετικές τους ενέργειες, τον δρόμο προς τα δίχτυα και να πάρουν την πρόκριση.
Η ουσία είναι ότι ο Αχιλλέας Φαρσάλων επικεντρώνει πλέον το ενδιαφέρον του στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ και στον κύριο φετινό του στόχο που είναι η κατάκτηση του τίτλου και η επιστροφή του στις Εθνικές κατηγορίες.

 

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Κατάμεστο ήταν το γήπεδο των Ν. Πόρων καθώς εκτός από τους φίλους της γηπεδούχου ομάδας το «παρών» έδωσαν αρκετοί φίλαθλοι από τα Φάρσαλα αλλά και τη Λάρισα γενικότερα.
Ένα δυνατό σουτ του Βούλγαρη μόλις στο 3ο λεπτό ήρθε να ζεστάνει την ατμόσφαιρα, όμως στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ανέπτυξαν επιθετικές πρωτοβουλίες και απείλησαν. Στο 6’ μετά από ενέργεια του Κυρτέγου, ο Γκανάβας «τσίμπησε» την μπάλα προ του Ντάλλα αλλά αυτή πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 11’ ο Γκανάβας ευνοήθηκε από μία ενέργεια του Κυρτέγου, βγήκε τετ α τετ αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντάλλα που αποσόβησε τον κίνδυνο.
Ο Αχιλλέας άρχισε στη συνέχεια να ανεβάζει στροφές, έχοντας ένα πολύ καλό διάστημα, για να φτάσουμε στο 15’ όταν χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για τη λαρισινή ομάδα να ανοίξει το σκορ. Ο Βούλγαρης έφυγε στην αντεπίθεση από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, ο Λόλας επιχείρησε το πρώτο σουτ, ο Ταταρίδης απέκρουσε, η μπάλα κατέληξε στον Παλάσκα που επιχείρησε νέο σουτ, για να διώξει πάνω στην γραμμή ο Γαλάνης, ενώ στο 30’ ο Κουμπούρας βρήκε τον Βούλγαρη στην αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής, ο επιθετικός του Αχιλλέα ελίχθηκε πολύ ωραία μπροστά από τον αντίπαλό του και επιχείρησε διαγώνιο σουτ, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Στο 34’ και πάλι ο Ποσειδώνας απείλησε όταν το ανάποδο ψαλιδάκι του Οικονόμου απομάκρυνε προ της γραμμής ο Περήφανος, ενώ στο 42’ ο Καλαμπάκας βγήκε τετ α τετ αλλά πλάσαρε πάνω στον Ντάλλα.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος για να ξεκινήσει η επανάληψη στην οποία κρίθηκε το παιχνίδι. Ο Αχιλλέας δεν ήταν το ίδιο δημιουργικός, η λειτουργία της ομάδας στον χώρο της μεσαίας γραμμής προβλημάτισε έντονα, η επίθεση δεν ήταν παραγωγική, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που ανέπτυξαν επιθετικές πρωτοβουλίες και κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Στο 67’ ο Κυρτέγος εκτέλεσε ένα φάουλ στρώνοντας στον Γαλάνη που σούταρε αμέσως, όμως ο Ντάλλας μπλόκαρε την μπάλα, για να φτάσουμε στο 70’ όταν οι γηπεδούχοι ανέκοψαν μία υπό καλές προϋποθέσεις αντεπίθεση του Αχιλλέα, η μπάλα έφτασε στον Κυρτέγο στον χώρο της μεσαίας γραμμής και προς τα δεξιά, αυτός απέφυγε τον Τλούπα, έβγαλε διαγώνια στον Καλαμπάκα, ο οποίος απέφυγε με τη σειρά του τον Περήφανο και με διαγώνιο σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0.
Η λαρισινή ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά, χάνοντας μία πολύ καλή ευκαιρία στο 83’ όταν μετά από κεφαλιά του Κακαζούκη, ο Παλάσκας προσπάθησε να «κρεμάσει» τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο τελευταίος όμως απέκρουσε, ο Τλούπας θέλησε να επωφεληθεί και να πλασάρει σε κενή εστία, όμως οι αμυνόμενοι έδιωξαν την τελευταία στιγμή σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να αναζητούν το γκολ της ισοφάρισης, κυρίως από στημένα, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι επί της ουσίας.
Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 90’+2’ όταν ο Κυρτέγος βγήκε τετ α τετ μετά από κάθετη μπαλιά του Γιαπιτζή, όμως το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον Ντάλλα.
Έτσι το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και τους φιλοξενούμενους να αποχωρούν με αίσθημα πικρίας από τον αποκλεισμό.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Βουρνέλης, με βοηθούς τους κ. Σιανίδη και Τασόπουλο (Μακεδονίας). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Κουμπούρας (4’), Σδούγκας (9’), Βούλγαρης (26’), Κακαζούκης (85’), Παυλίδης (89’), Ρέψης (90’), Γιαπιτζής (90’+2’).

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Μετά το παιχνίδι οι προπονητές των δύο ομάδων δήλωσαν τα εξής:

Τ. Παραφέστας (Αχιλλέας Φ.): «Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων για το πολύ ωραίο παιχνίδι. Από την πλευρά μας επαληθεύτηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου. Όταν δεν αξιοποιείς τις ευκαιρίες σου, θα δεχθείς γκολ. Καλή ήταν η διαιτησία, αν και θα μπορούσε να βγάλει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα σε αντίπαλο (σ.σ. στον Σδούγκα στο 33’) για μαρκάρισμα στον Βούλγαρη στο α’ ημίχρονο. Συνεχίζουμε πλέον την προσπάθειά μας στο πρωτάθλημα».

Π. Παρασίδης (Ποσειδών Ν.Π.): «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Το λέω και κυριολεκτώ. Νομίζω ότι στη μεγαλύτερη διάρκεια ήμασταν καλύτεροι, είχαμε πιο καθαρές φάσεις ακόμα και στο α’ ημίχρονο, όπου ο αντίπαλος είχε ένα 20λεπτο αρκετά καλό. Καταφέραμε να έχουμε τρία τετ α τετ, αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε και ενδεχομένως μας αδικεί το α’ ημίχρονο υπό αυτήν την άποψη. Στο β’ ημίχρονο νομίζω δεν κινδυνέψαμε ούτε μία στιγμή, είχαμε 2-3 καλές ευκαιρίες, σκοράραμε και φτάσαμε στη νίκη».

 

ΠΟΣΕΙΔΩΝ Ν. ΠΟΡΩΝ (Παρασίδης): Ταταρίδης, Τροΐρης, Αποστολίδης,
Γκανάβας (90’+1’ Γιαπιτζής), Οικονόμου, Κυρτέγος, Καλαμπάκας (90’+4’ Ταντής),
Κολαξίδης, Σδούγκας, Γαλάνης (78’ Παυλίδης), Κατσαρός.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Παραφέστας): Ντάλλας, Περήφανος (74’ Ρέψης),
Κακαζούκης, Κουμπούρας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Παλάσκας, Μανιώτης,
Λόλας, Νάστας (63’ Τλούπας), Βούλγαρης (81’ Κακαζούκης).

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 4ου ΟΜΙΛΟΥ
Διγενής Νεοχωρίου -Ολυμπιακός Λ.    0-2
ΑΟ Σελλάνων-Αλμυρός    0-1 (παρ.)
Ποσειδών Ν. Πόρων-Αχιλλέας Φ.    1-0
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ (12/4)
Αλμυρός    -    Ποσειδών

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Φωτ.: Κ. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass