ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΓΣΛ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Παιχνίδι ζωής και θανάτου

• Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα για τους «πράσινους» καθώς αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Κούτρα • Ελεύθερη η είσοδος για τους φιλάθλους • Επέστρεψαν τα χαμόγελα στο στρατόπεδο της ΑΕΛ μετά το τελευταίο «2 στα 2»

Δημοσίευση: 11 Απρ 2017 12:29

Το κρισιμότερο παιχνίδι της φετινής σεζόν δίνει αύριο στο κλειστό της Νεάπολης (17.00) ο Γυμναστικός, ο οποίος στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Α2 Εθνικής θα φιλοξενήσει την Καβάλα.

Η λαρισινή ομάδα θέλει μόνο νίκη για να μπορέσει να διεκδικήσει στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια την είσοδό της στα πλέι άουτ και να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό. Στην αντίθετη περίπτωση η χρονιά θα τελειώσει άδοξα για τους «πράσινους», οι οποίοι μόνο με θαύμα θα μπορούν να ελπίζουν στα πλέι άουτ. Η κρισιμότητα της κατάστασης έχει σημάνει συναγερμό στο στρατόπεδο του ΓΣΛ, ωστόσο τα προβλήματα των απουσιών περιορίζουν τις λύσεις για τον τεχνικό Γιώργο Σκαραφίγκα. Στην απουσία του Νίκολιτς ήρθε να προστεθεί και ο τραυματισμός του Κούτρα (από το παιχνίδι του Σαββάτου στην Τρίπολη) που καθιστά εξαιρετικά αδύνατη τη συμμετοχή του στην αυριανή αναμέτρηση. Ο γκαρντ των «πρασίνων» αγωνίστηκε λιγότερο από 20 λεπτά το περασμένο Σάββατο καθώς στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου υπέστη θλάση στον δικέφαλο. Χθες πέρασε από υπέρηχο και σήμερα αναμένεται να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του. Πάντως το ιατρικό επιτελείο της ομάδας βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να σταθεί δυνατή η συμμετοχή του στο αυριανό κρίσιμο παιχνίδι. Ενδεχόμενη μη συμμετοχή του Κούτρα σε συνδυασμό με τη δεδομένη απουσία του Νίκολιτς θα αποτελέσουν μεγάλο πλήγμα για τον Γιώργο Σκαραφίγκα, που ουσιαστικά θα έχει στη διάθεσή του επτά παίκτες και θα αναγκαστεί να αναζητήσει άλλα σχήματα τακτικής.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
Στη μεγάλη προσπάθεια που θα καταβάλει ο ΓΣΛ προκειμένου να πάρει τη νίκη κόντρα στην Καβάλα, η συμβολή των φιλάθλων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική. Για τον λόγο αυτό η διοίκηση του Γυμναστικού απηύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στον φίλαθλο κόσμο της Λάρισας και παράλληλα αποφάσισε, η είσοδος για το κοινό να είναι ελεύθερη.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν αποκλείεται αύριο στο κλειστό της Νεάπολης να βρεθούν και φίλαθλοι της Καβάλας, καθώς η ομάδα στην επίσημη ιστοσελίδα της ανήρτησε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι η διοίκηση του συλλόγου προτίθεται να ναυλώσει πούλμαν για τη δωρεάν μετακίνηση φιλάθλων της στη Λάρισα. Θα πρέπει ωστόσο να τονισθεί ότι οι οργανωμένες μετακινήσεις φιλάθλων δεν επιτρέπονται από τον νόμο.

 

Η ΕΝΣΤΑΣΗ
Για τον Γυμναστικό υπάρχει σε εκκρεμότητα και ένα ακόμα θέμα που ίσως του δώσει το φιλί της ζωής. Πρόκειται για την ένσταση που είχε υποβληθεί στον αγώνα με το Ψυχικό (65-66, στην τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου) και η οποία ακόμα δεν έχει εκδικαστεί. Η λαρισινή ομάδα είχε υποβάλει ένσταση για το ότι καταλογίστηκε μόνο φάουλ χωρίς να μετρήσει το τελευταίο καλάθι του Τσουράκη. Οι «πράσινοι» αναμένουν την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής και αν δικαιωθούν τότε ουσιαστικά κερδίζουν ένα ακόμα παιχνίδι.

 

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΕΛ
Η ΑΕΛ έχει μπροστά της ένα δύσκολο παιχνίδι στο Ιβανώφειο με αντίπαλο τον δυνατό Ηρακλή, ωστόσο οι δύο τελευταίες νίκες των «βυσσινί» έχουν ενισχύσει την ψυχολογία της ομάδας. Η ΑΕΛ βρίσκεται πολύ κοντά πλέον στον βασικό της στόχο που είναι η άνετη παραμονή στην κατηγορία και βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία αλλά με την ίδια σοβαρότητα τη συνέχεια. Επί της ουσίας οι «βυσσινί» χρειάζονται μία ακόμη νίκη για να βάλουν τέλος στην αγωνία αλλά όπως επισήμανε ο τεχνικός Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν θα αρκεστούν μόνο σ’ αυτό, αλλά θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος.
«Θέλουμε να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα παρουσιάζοντας το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο κάτι που κάνουμε στα τελευταία παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία μέχρι το τέλος» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της ΑΕΛ.
Αγωνιστικά από τη χθεσινή προπόνηση απουσίαζε ο Φιλιππόπουλος που είναι άρρωστος και όπως εκτιμάται θα χάσει και το αυριανό παιχνίδι με τον Ηρακλή.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Οι διαιτητές και κομισάριοι της αυριανής 26ης αγωνιστικής της Α2 Ανδρών, είναι:
Μετς Α, 17:00, Παγκράτι-Αίολος Αστακού: Χαλαμπαλάκης-Μακρής-Κώτσου (Μαυρουδής)
«Δύο Αοράκια», 16:00, Ηράκλειο-Μαχητές: Διαμαντής- Βαρδάλος-Κωνσταντινίδου (Μαγκανάς)
Ιβανώφειο, 17:00, Ηρακλής-ΑΕ Λάρισας: Παφίλης-Τσιαπλής-Παπαδόπουλος Θ. (Παραλικίδης)
Νεάπολης, 17:00, ΓΣ Λαρισαίων 1928-Καβάλα: Γεωργιάδης-Ευφραιμίδης -Σιμητόπουλος (Σταμάτης Γ.)
Ψυχικού, 17:00, Ψυχικό-Φάρος Κερατσινίου: Σκούτας-Ζακεστίδης-Τσάτσης (Δούκας)
Εσπέρου, 17:00, Εθνικός-Χολαργός: Τζαφλέρης-Στρέμπας-Καλογερόπουλος Φ. (Ελευθεριάδης)
Δαΐς, 17:00, Δούκας-Αρκαδικός: Κωνσταντινόπουλος-Κοντίλης-Λιότσιος (Μπουρνάς)
Ν. Σμύρνης, 17:30, Πανιώνιος-Αμύντας: Μπίκας-Ραχιώτης-Μηλαπίδης (Καρούσης)

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass