ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ:

Τις καταγγελίες Κούγια τις έχω στείλει εκεί που πρέπει

Δημοσίευση: 11 Απρ 2017 10:37

Ολοκληρώθηκε χθες μερικά λεπτά πριν τις 20:00 η «μαραθώνια» συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, με τους τέσσερις «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά το τέλος της οποίας ο υφυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για ένα καλύτερο αύριο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.


Ο κ. Βασιλειάδης παραδέχθηκε ότι «υπήρξαν διαφωνίες για κάποια θέματα, αλλά αυτό είναι κάτι φυσιολογικό», ενώ υπογράμμισε ότι η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και πως «όλοι έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να προχωρήσουμε».
Από τους παριστάμενους, που ήταν οι Γιάννης Βρέντζος (Ολυμπιακός), Χρήστος Παναγόπουλος (Παναθηναϊκός), Μάκης Γκαγκάτσης (ΠΑΟΚ), Μηνάς Λυσσάνδρου (ΑΕΚ) Γιώργος Στράτος (πρόεδρος Σούπερ Λίγκας) και Βασίλης Γκαγκάτσης (διευθύνων σύμβουλος Σούπερ Λίγκας), ουδείς προέβη σε δήλωση.
«Έγινε μία συζήτηση σε εξαιρετικό κλίμα ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία, τις ομάδες, αλλά και τη Σούπερ Λίγκα. Υπήρξε μια προσπάθεια για αποκατάσταση διαλόγου κι εξεύρεση λύσεων για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συμφωνήσαμε ότι από κοινού θέλουμε να προχωρήσουμε με τις αρχές της ισονομίας, της νομιμότητας και της διαφάνειας. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν κι άλλες συναντήσεις, και με την ΠΔΕ της ΕΠΟ, προκειμένου να προχωρήσουμε, να συζητήσουμε όλα αυτά που πρέπει και να επιστρέψουμε στην ομαλότητα και την κανονικότητα», έδωσε το περίγραμμα της συνάντησης ο κ. Βασιλειάδης.
Κληθείς να απαντήσει αν υπήρξαν εντάσεις, καθώς κάποιες φορές οι τόνοι ακούστηκαν να ανεβαίνουν, ο υφυπουργός απάντησε: «Δεν υπήρξε ένταση. Δεν συμφωνήσαμε σε όλα, διαφωνίες πάντα υπήρχαν και πάντα υπάρχουν. Δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης συμφωνία. Σίγουρα, υπήρξαν διαφωνίες, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να ξεπεραστούν. Το κλίμα ήταν καλό και συνεχίζουμε τον διάλογο». Σε ερώτηση του ΑΜΠΕ για τα σημεία διαφωνίας των παριστάμενων ο κ. Βασιλειάδης δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες: «Το σημαντικό είναι ότι συνεχίζουμε τον διάλογο και προχωράμε στην επιστροφή στην ομαλότητα», είπε.
Για τις επικείμενες συναντήσεις του Κυπέλλου και τις καταγγελίες Κούγια, ο κ. Βασιλειάδης απάντησε: «Δεν συζητήσαμε τόσο για το Κύπελλο. Έγινε μια κουβέντα. Δεν είναι κάτι το οποίο μας φοβίζει και συζητήσαμε κυρίως για τη χρονιά, η οποία έχει κυλήσει καλά φέτος και χωρίς μεγάλες εντάσεις. Εμείς θέλουμε να τεθούν οι βάσεις που πρέπει και οι κανόνες για όλους και προς όλους. Δεν είναι δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα, υπάρχουν διαφορετικές οπτικές αλλά το σημαντικό είναι ότι υπάρχει διάθεση. Υπάρχουν σκιές, κι αν δεν φτιάξουμε διαδικασίες και θεσμούς θα συνεχίσουν να υφίστανται, είτε υπάρχει είτε όχι κάποιο ζήτημα. Τις καταγγελίες τις έχω στείλει προσωπικά εκεί που πρέπει για περαιτέρω διερεύνηση».
Για τις εκλογές της ΕΠΟ ανέφερε ότι «πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι», ενώ για το σύστημα παρακολουθήσεων στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας απάντησε πως «είναι ένα θέμα που θα ασχοληθούμε στη συνέχεια».
Στη συνάντηση συζητήθηκε η κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον πολιτικό προϊστάμενο του ελληνικού αθλητισμού να συστήνει στους εκπροσώπους των ομάδων να σταματήσουν τις «εμπρηστικές» δηλώσεις και τοποθετήσεις. Άλλο ένα θέμα ήταν η συγκρότηση Β’ ομάδων των ΠΑΕ, κατά το ισπανικό πρότυπο, που προβλέπει ότι θα αγωνίζονται σε μικρότερες κατηγορίες χωρίς δικαίωμα ανόδου.
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιάννης Βρέντζος, έθεσε εκ νέου την πάγια θέση των «ερυθρόλευκων» περί ασυμβίβαστου του Δημήτρη Μελισσανίδη με την ΠΑΕ ΑΕΚ λόγω ΟΠΑΠ. Ο κ. Βρέντζος φέρεται να υποστήριξε ότι οι χορηγίες της ΟΠΑΠ Α.Ε. αποτελούν έμμεσο επηρεασμό, με τον Μηνά Λυσσάνδρου να αντιτείνει ότι το ίδιο ισχύει για τους δανεικούς ποδοσφαιριστές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass