ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΑΕΛ-ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ 3-2

Πασχαλινό σώου Κουτσιανικούλη

*Που με χιούμορ δήλωσε... «Είμαι κεφάτος, γυρνάω από το Survivor».

Δημοσίευση: 14 Απρ 2017 22:26

Ένα φιλικό αρκετά γιορταστικό με πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ έγινε χθες ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Απόλλωνα Λάρισας στο Ael Fc Arena που τελείωσε με 3-2 υπέρ της ΑΕΛ χάρη σε τέρματα που πέτυχαν για τους γηπεδούχους οι:

Λαμπρόπουλος 47', Ικάουνιεκς 53', Κουτσιανικούλης 65' και για τους φιλοξενούμενους οι: Μανθάνο29', Καρακατσάνης 80'.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει σημασία όσο το πολύ καλό θέαμα που απόλαυσαν περίπου χίλιοι φίλαθλοι που χειροκρότησαν πολλές φορές, ενέργειες των παικτών των δύο ομάδων. Και αν κάποιος πήρε τα περισσότερα, αυτός ήταν ο Βασίλης Κουτσιανικούλης που πέτυχε ένα γκολ, είχε δοκάρι, έδωσε μια ασίστ και ενέργειες που ξεσήκωσαν τον κόσμο. Μάλιστα κάποια στιγμή ο τεχνικός της ΑΕΛ Αντρέας Πάους ενθουσιάστηκε λέγοντας ότι μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα.

Στο τέλος ο Κουτσιανικούλης, που θύμισε τον Κουτσιανικούλη των πολύ καλών ημερών του (τότε που είχε χαρακτηριστεί ως Έλληνας Μέσι) γύρισε και φανερά χαρούμενος είπε: «Είμαι κεφάτος γυρνάω από το survivor (σ.σ είναι γνωστή η αδυναμία του παίκτη στο τηλεοπτικό σίριαλ) θέλοντας να δείξει ότι κερδίζει τη μάχη της ποδοσφαιρικής του επιβίωσης στην ΑΕΛ αφού μάλλον ένιωθε «σουβλισμένος σαν αρνί» (μέρες που είναι...) δύο φορές που ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από την ομάδα. Και ένας φίλαθλος συμπλήρωσε : «Αυτόν τον Κουτσιανικούλη θέλουμε να βλέπουμε και στα επίσημα παιχνίδια».

Ο προπονητής της ΑΕΛ δοκίμασε και έναν παίκτη, τον Μεξικάνο Ντονάλντο Άτσκα αλλά σίγουρα κανείς από έναν αγώνα δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.

Οι δύο ομάδες ως γνωστόν μετά το Πάσχα αγωνίζονται με δύο δύσκολους αντιπάλους που θα κρίνουν πολλά για τους στόχους τους. Η ΑΕΛ υποδέχεται την Ξάνθη και θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει στην παραμονή στην κατηγορία και ο Απόλλωνας Λάρισας παίζει στην Άρτα με την «Α.Ε. Καραϊσκάκη» όπου με νίκη εξασφαλίζει την άνοδό του στη Β' εθνική κατηγορία.

Και για τους δύο προπονητές (Πάους και Θεοδοσιάδη) το φιλικό αυτό ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να δουν τον βαθμό ετοιμότητας των ομάδων τους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Από την αρχή φάνηκε ότι οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν κέφια αφού μόλις στο πρώτο πεντάλεπτο είχαμε από μια ευκαιρία εκατέρωθεν. Για την ΑΕΛ ο Τσακοπίνο δεν νίκησε τον Σταυράκη ενώ ο Σάββας τον Ξενοδόχοφ.

Ο Τσακοπίνο έχασε μια ακόμα ευκαιρία στο 8' με την κερκίδα να δυσανασχετεί ενώ στο 29' ο Απόλλωνας με τον Μανθάνο έκανε το 0-1 ύστερα από πάσα του Αγρόδημου.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ούτε ο Ρέγες ούτε ο Τσακοπίνο μπόρεσαν να νικήσουν τον εκπληκτικό Σταυράκη (από τους καλύτερους παίκτες της αναμέτρησης) αλλά στο δεύτερο μέρος όλα άλλαξαν με την είσοδο των Κουτσιανικούλη, Λαμπρόπουλου, Ικάουνιεκς που άρχισαν να κάνουν ό,τι θέλουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι το 65' το αποτέλεσμα έγινε 3-1.

Ο Λαμπρόπουλος μετά από πάσα του Ικάουνιεκς έκανε το 1-1 στο 47' ενώ στο 53' ο Κουτσιανικούλης βγάζει θαυμάσια μπαλιά στον Ικάουνιεκς που διαμορφώνει το 3-1.

Και στο 65' μπήκε το θαυμάσιο γκολ του Κουτσιανικούλη που κυριολεκτικά πήρε το χειροκρότημα όλων των θεατών.

Στη συνέχεια ο Απόλλωνας πήρε τα ηνία του αγώνα και αν ο Σκούπρας αστόχησε δε συνέβη το ίδιο με τον Καρακατσάνη στο 80' που σκόραρε σε βάρος της ομάδας με τη φανέλα της οποίας πανηγύρισε άνοδο στη Β' εθνική κατηγορία

Πάντως η τελευταία ωραία φάση έγινε πάλι από τον Κουτσιανικούλη που στο 82' σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Υπήρξε άλλη μια όταν σε εκτέλεση φάουλ του Καρακατσάνη απέκρουσε ο Κουτογλίδης.

Γενικά ήταν πολύ όμορφο παιχνίδι και στο τέλος ο πρόεδρος του Απόλλωνα Λάρισας Παναγιώτης Μαντζιανάς μας έλεγε ότι τέτοιες αναμετρήσεις αποτελούν διαφήμιση για το Λαρισινό ποδόσφαιρο. Δεν είχε άδικο...

Να αναφέρουμε ότι ο Πάους ξεκούρασε τα «βαριά χαρτιά» της ομάδας όπως τον Φάρκας, τον Αγκάνοβιτς, τον Ναζλίδη, τον Θεοδωρόπουλο, τον Μονιάκη, τον Φατιόν, τον Αναστασόπουλο και άλλους ενώ χρησιμοποίησε και δύο παίκτες από την ομάδα νέων, τον Κώστα Μακρή και τον Θανάση Κυρίτση (δεν φάνηκαν αγωνιστικά αλλά πήραν το «βάπτισμα του πυρός»).

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής κ. Αγγελούλης τα πήγε πολύ καλά παρά τις όποιες διαμαρτυρίες ενώ σίγουρα δεν έχουμε ριπλέι για να δούμε κάποιες υποδείξεις της κ. Τσακνάκη που έφεραν διαμαρτυρίες. Ο άλλος βοηθός (Καραγιάννης) είχε σαφώς πιο εύκολο έργο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Α. Πάους): Ξενοδόχοφ, Καρατάσιος, Γκουλουζάντε, Κοντόρ, Ναβάρο, Μασαλέσα, Ντολάντο, Ευμορφίδης, Γκαγιέγο, Ρέγιες, Τσακοπίνο,

Έπαιξαν και οι: Κουτογλίδης, Λαμπρόπουλος, Ικάουνιεκς, Κουτσιανικούλης, Καπός, Μακρής, Κυρίτσης Θ.

Απόλλων Λάρισας (Σ. Θεοδοσιάδης): Σταυράκης, Μουταφτσίσκι, Ιορδανίδης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Αγρόδημος, Διβανές, Σουλίδης, Κολοβός, Συράκος, Μανθάνο.

Έπαιξαν και οι: Κουρδής, Γιαννακόπουλος, Ανδρέου, Μάρκου, Ιβανίδης, Μηνάς, Σκούπρας, Καμπέρης, Γκουντρουμπής, Καρακατσάνης

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΚΑΝΤΩΝΙΑ

Ενός λεπτού σιγή

Πριν το φιλικό παιχνίδι κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φανής Καντώνια που κηδεύτηκε χθες για την οποία η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ, το Δ.Σ, το προπονητικό τιμ, οι ποδοσφαιριστές, τα στελέχη και σύσσωμη η φίλαθλη οικογένεια της ΑΕΛ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον θάνατο της Φανής Καντώνια συζύγου του Ξενοφώντα Καντώνια αδερφού των μεγάλων ευεργετών της ΠΑΕ ΑΕΛ Αντώνη και Στέλιου Καντώνια. Σε ένδειξη ελάχιστου πένθους και συμπαράστασης, στο σημερινό φιλικό της ΑΕΛ με τον Απόλλωνα Λάρισας, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass