ΝΙΚΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Με το εντυπωσιακό 4-0 ο ΠΑΟΚ στον τελικό

Δημοσίευση: 28 Απρ 2017 9:10

Σε θρίαμβο του ΠΑΟΚ εξελίχθηκε η ρεβάνς του ημιτελικού στο Κύπελλο Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό. Ο «Δικέφαλος» συνέτριψε μέσα σε αποθέωση τους «πράσινους» με 4-0 (14' Πέλκας, 48' Μάτος, 73' Σάκχοφ, 83' Πρίγιοβιτς) στη «φλεγόμενη» Τούμπα, υπερκάλυψε το 0-2 του πρώτου παιχνιδιού και πέρασε επιβλητικά στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στις 6 Μαΐου.

Από το ξεκίνημα του ντέρμπι ο Παναθηναϊκός έδειξε πλήρης και κυρίαρχος, είχε τις ευκαιρίες και εκμεταλλευόμενος την απόλυτη υπεροχή του στο κέντρο του γηπέδου έπαιξε τον ΠΑΟΚ απόλυτα επιθετικά και έχασε πολύ καλές ευκαιρίες να φτάσει στο γκολ και να θεμελιώσει την πρόκριση. Παρ’ όλα αυτά στο 14' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με ένα εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Πέλκα στη γωνία της εστίας του Βλαχοδήμου και πάνω από το τείχος των παικτών του ΠΑΟ.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟ να έχει τις ευκαιρίες και τον ΠΑΟΚ μόνο τις αντεπιθέσεις. Η μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ έχει νικηθεί κατά κράτος και στο β’ ημίχρονο ο Ιβιτς αναγκάστηκε να αλλάξει τα δεδομένα με την είσοδο του Μπίσεσβαρ αντί του Ουάρντα. Έτσι στο 48’ ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με τον Πέλκα και στο 49’ έκανε το 2-0 με άπιαστη κεφαλιά του Μάτος από πολύ ωραία ασίστ του Μπίσεσβαρ, φέρνοντας την απόλυτη ισορροπία στην υπόθεση της πρόκρισης για τις δύο ομάδες.
Το 2-0 ανέβασε την επιθετικότητα και την απόδοση του ΠΑΟΚ που στο 72’ βρέθηκε με έναν παίκτη περισσότερο μετά την αποβολή του Χουλτ (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) και στο 73’ φτάνει στο 3-0 με το μακρινό σουτ του Σάκχοφ.
Στο 80' μια επικίνδυνη κεφαλιά του Μπεργκ έφυγε μόλις άουτ δίπλα από τα γκολπόστ του Γλύκου και στο 84' ο Πρίγιοβιτς δίνει το έναυσμα των πανηγυρισμών με το 4ο γκολ που σημειώνει, μετά από καταπληκτική ενέργεια του Μπίσεσβαρ και ωραίο κοντινό σουτ από το σημείο του πέναλτι.
Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Κίτρινες: Μάτος,Κάνιας, Χούλτ, Βιγιαφάνες
Κόκκνες: Χουλτ (72’)
Τον αγώνα παρακολούθησαν 25 χιλιάδες θεατές.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ (79' Κάνιας), Ουάρντα (46' Μπίσεσβαρ), Κάμπος (59'Ενρίκε), Πέλκας και Πρίγιοβιτς.
Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέντο, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ρέις, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (88' Χατζηγιοβάνης), Εμποκού (66' Μολίνς), Κλωναρίδης (77' Λουντ) και Μπεργκ.
ΠΑΟ: «ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΣΦΑΓΗ»
Κανένας στον Παναθηναϊκό δεν ασχολείται με τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου και με την εμφάνιση της ομάδας στο β' μέρος του ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι «πράσινοι» είναι εξοργισμένοι με τη διαιτησία του Κύζα και αμέσως μετά τη την ήττα που γνώρισαν, εξέδωσαν σκληρή ανακοίνωση κατά της διαιτησίας.
Η ΠΑΕ στο κείμενο που δημοσιοποίησε, αναφέρεται σε σειρά φάσεων που αδικήθηκε η ομάδα και κάνει λόγο για «διαιτητική σφαγή».
ΑΠΟΛΥΤΗ Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ
ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ
Είναι μόλις η 4η φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι στον τελικό του Κυπέλλου η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, με την Ένωση να έχει το απόλυτο σε επιτυχίες στις προηγούμενες τρεις αναμετρήσεις. Η πρώτη φορά ήταν το 1939 και η ΑΕΚ επικράτησε 2-1, με τέρματα των Χατζησταυρίδη (21') και Μανέτα (73'), ενώ για τον ΠΑΟΚ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ιωαννίδης (31'). Η δεύτερη ήταν το 1978 και η ΑΕΚ νίκησε 2-0, με σκόρερ τους δύο «σταρ» της εποχής, τον Μπάγεβιτς (56') και τον Μαύρο (80').
Με το ίδιο σκορ είχε νικήσει η ΑΕΚ και το 1983, στον πρώτο τελικό της ιστορίας που έγινε στο ΟΑΚΑ. Τότε σκόρερ ήταν ο Θωμάς Μαύρος (27') και ο Βαγγέλης Βλάχος (80').

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass