Η ΑΕΛ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΤΟΝ ΦΩΚΙΚΟ ΜΕ 1-0 ΧΑΡΗ ΣΕ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΕΛΙΟΜΑΡ(51’)

Κέρδισε εν μέσω αποδοκιμασιών!

* Η ομάδα έφθασε στην τέταρτη θέση αλλά έχει εσωτερικά προβλήματα * Δεν δόθηκαν δύο πέναλτι ενώ οι «βυσσινί» είχαν και δύο δοκάρια

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2015 12:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:52

Η ΑΕΛ κέρδισε χθες στην Άμφισσα τον Φωκικό με 1-0 χάρη σε τέρμα του Ελιομάρ (51’) και συνεχίζει να ελπίζει στην κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ αν και έχει δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια στην Καρδίτσα με την τοπική Αναγέννηση αλλά και στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή. Παράλληλα περιμένει και την απόφαση του αθλητικού δικαστή για τα επεισόδια του αγώνα ΑΕΛ-Ολυμπιακού Βόλου που όπως όλα δείχνουν θα είναι τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών με αποτέλεσμα το εντός έδρας παιχνίδι με τη Ζάκυνθο να γίνει χωρίς φιλάθλους.

Επιπλέον υπάρχουν και εσωτερικά προβλήματα στην ομάδα και φάνηκε στην Αμφισσα. Η αρχή έγινε με πανό από τους εκατό Λαρισαίους φιλάθλους που βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Φωκίδας κατά του εκπροσώπου της μεγαλομετόχου εταιρίας, ακολούθησαν ύβρεις εναντίον του και δεν σταμάτησαν εδώ... Συνεχίστηκαν οι αποδοκιμασίες κατά του νέου τεχνικού για τη θητεία του στον Ολυμπιακό Βόλου ενώ και κάποιοι παίκτες τα άκουσαν μετά το τέλος του αγώνα.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα η ομάδα καλείται να κάνει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια αλλά και να αρχίσει τη διαδικασία των πλέι οφ με αρκετούς βαθμούς διαφορά από Ηρακλή και ΑΕΚ.

Χθες στη Άμφισσα η ΑΕΛ ήταν καλή κόντρα στον ουραγό του πρωταθλήματος αλλά για μια ακόμα φορά δεν είχε αποτελεσματικότητα αφού τα δοκάρια ήταν περισσότερα(δύο) από την επιθετική της παραγωγή(μόλις ένα τέρμα). Παράλληλα διαμαρτύρονται και για δύο πέναλτι όπως είπε ο τεχνικός Σούλης Παπαδόπουλος μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ

Ο νέος τεχνικός Σούλης Παπαδόπουλος ξεκίνησε το αρχικό σχήμα με δύο σέντερ φορ, τον Μπόγιοβιτς και τον Πίντο αλλάζοντας την τακτική σε 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε τον Αποστολίδη, στην άμυνα τους Καρανίκα(δεξιά), Σαρακατσάνο, Δεληζήση (σέντερ μπακ), Κοντοδήμο(αριστερά) στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Νεμπεγλέρα, Μελισσά και πιο μπροστά Ελιομάρ, Σερτζίνιο, ενώ στην επίθεση είχε τους Μπόγιοβιτς, Πίντο.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

Η ΑΕΛ κέρδισε το πρώτο κόρνερ αλλά η κεφαλιά του Σερτζίνο δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 5’ ο Φωκικός έφθασε κοντά στο γκολ όταν το μακρινό σουτ του Γεωργουσόπουλου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Το δοκάρι αυτό αφύπνισε τους παίκτες της ΑΕΛ που άρχισαν να κυριαρχούν στον αγώνα και να επιβάλουν τον ρυθμό τους.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΔΥΟ ΔΟΚΑΡΙΑ

Η απάντηση των «βυσσινί» ήρθε με δύο δοκάρια! Το πρώτο ύστερα από συνδυασμό Μπόγιοβιτς και Πίντο, ο δεύτερος βγήκε τετ-α-τετ με τον Αμουτζάκη αλλά σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι(19’) και στην επαναφορά το νέο σουτ μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Φωκικού.

Η πίεση γινόταν μεγαλύτερη καθώς οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου ήθελαν να «καθαρίσουν» νωρίς το παιχνίδι και στο 24’ Πιντο και Σετζίνιο δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα σε σέντρα του Μπόγιοβιτς, ενώ στο 27’ δεν δόθηκε εμφανέστατο πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ όταν σε εκτέλεση φάουλ του Σερτζίνιο αμυντικός έκοψε την μπάλα με το χέρι!

Στο 37’ ήταν η στιγμή του δεύτερου δοκαριού(οριζόντιο αυτή τη φορά) όταν ο Νεμπεγλέρας στο δεύτερο δοκάρι ύστερα από σέντρα του Σερτζίνιο έπιασε σουτ και ο Αμουτζάκης στάθηκε τυχερός. Μάλιστα στην αντεπίθεση ο Γεωργουσόπουλος μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά αλλά το σουτ που έκανε βρήκε το εξωτερικό μέρος των διχτύων.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με δύο ακόμα καλές στιγμές για την ΑΕΛ, ένα σουτ του Μπόγιοβιτς στο 41’ και μια κεφαλιά του Σαρακατσάνου(στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων) που κατέληξαν άουτ.

ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες της ΑΕΛ μπήκαν ακόμα πιο δυνατά και αν ο Μελισσάς έκανε άστοχο σουτ στο 49’ δεν συνέβη το ίδιο στο 51 όταν ο Ελιομάρ εκμεταλλεύτηκε παιδαριώδες λάθος της άμυνας του Φωκικού και έκανε το 0-1.

ΚΑΙ ΝΕΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Οι παίκτες τα ΑΕΛ μπορούσαν να διευρύνουν τη νίκη τους αν ο διαιτητής της αναμέτρησης Νεοφυτιάδης έδινε πέναλτι σε ανατροπή του Μπόγιοβιτς περίπου στο σημείο του πέναλτι στο 61’. Ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε με ένα μακρινό σουτ στο 64’ του Μελισσά γιατί από κει και πέρα δεν δημιουργήθηκε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Οι δύο αντίπαλοι κέρδισαν κάποια κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

ΔΙΚΑΙΗ ΝΙΚΗ

Η ΑΕΛ κέρδισε δίκαια παίζοντας καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο που είχε δύο δοκάρια, δεν της δόθηκε πέναλτι και είχε σημαντικές ευκαιρίες. Στο διάστημα αυτό η λαρισινή ομάδα θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον δύο γκολ μπροστά αλλά κανένας δεν ξέρει τι αγώνα θα βλέπαμε αν είχε σκοράρει στο 5’ ο Φωκικός στο σουτ του Γεωργουσόπουλου.

Στο δεύτερο μέρος και μέχρι το 70’ η ΑΕΛ πάλι ήταν πολύ καλή πέτυχε τέρμα και δεν της δόθηκε πέναλτι. Από κει και πέρα όλοι ασχολούνταν με τη λήξη του αγώνα.

Σερτζίνιο, Ελιομάρ και Μπόγιοβιτς ήταν οι καλύτεροι της ΑΕΛ, ενώ για μια ακόμα φορά η άμυνα ήταν απροσπέλαστη. Το πρόβλημα της ΑΕΛ βρίσκεται στην επίθεση και στο τελείωμα των φάσεων.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης(Κορινθίας) απέτυχε στο έργο του σε ένα εύκολο παιχνίδι. Δεν έδωσε δύο πεντακάθαρα πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ ενώ την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι: Ελιομάρ, Πίντο, Χαντάκιας, Καρανίκας.

Και οι βοηθοί του Μπετσόγλου (Κορινθίας), Σεφέρης (Κορινθίας) θα έπρεπε να τον είχαν βοηθήσει στις φάσεις των πέναλτι.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Φωκικός (Αχιλλέας Μανέτας): Αμουτζάκης, Καντούτσης (81΄Ντούνης), Μπολμποσιάν (77΄Ντάφλας), Πολυχρονάκης (68΄Ντάμπος), Μαρκάκης, Κασνέτσι, Χαλιώτης, Ευαγγελιδάκης, Γεωργουσόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Χαντάκιας.

ΑΕΛ (Σούλης Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Καρανίκας, Κοντοδήμος, Δεληζήσης, Σαρακατσάνος, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Σερτζίνιο (90΄+ 3΄Φλεριβάλ), Ελιομάρ (89΄Γιάντσης), Πίντο (71΄Ρίστοβιτς), Μπόγιοβιτς.

 

ΣΟΥΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:

«Δεν σε αποδοκιμάζουν για την αξία σου

αλλά για άλλους λόγους...»

* Αν δεν κερδίζαμε δεν θα έλεγα τίποτα για τη διαιτησία

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ Σούλης Παπαδόπουλος μίλησε για τον αγώνα , τις πιθανότητες συμμετοχής στα πλέι οφ αλλά και τις αποδοκιμασίες των Λαρισαίων φιλάθλων σε βάρος του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Παπαδόπουλος:«Σήμερα για εμάς δεν υπήρχε τίποτα άλλο εκτός από την νίκη. Ήθελα να πετύχουμε και περισσότερα γκολ για να μην έχουμε άγχος. Στο πρώτο ημίχρονο μου άρεσε η ομάδα, είχαμε δύο δοκάρια και πολλές φάσεις ενώ ο αντίπαλος είχε και αυτός ένα δοκάρι. Ο διαιτητής δεν μας έδωσε δύο πέναλτι. Τα είδε όλος ο κόσμος. Πρέπει να δουλέψει πολύ γιατί το ποδόσφαιρο χρειάζεται ικανούς ανθρώπους. Μιλήσαμε στο ημίχρονο και είπαμε πάμε να βάλουμε γκολ και να μην έχουμε άγχος απέναντι σε έναν αντίπαλο που παλεύει όλα τα παιχνίδια και τα χάνει στο γκολ. Είναι στο χέρι των παικτών μου να πετύχουν πολλά περισσότερα. Δεν κινδυνέψαμε αν και οπισθοχωρήσαμε. Έπρεπε να συνεχίσουμε στο ίδιο ρυθμό για να μην έχουμε άγχος και πίεση. Στο δεύτερο μέρος ο διαιτητής δεν μας έδωσε ένα ακόμα πέναλτι.

Αν δεν κερδίζαμε δεν θα έλεγα τίποτα για τη διαιτησία. Είμαστε υποχρεωμένοι να παίρνουμε αυτά τα παιχνίδια. Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον κόσμο. Πριν θέλαμε πέντε νίκες, τώρα θέλουμε τέσσερις. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Τώρα βλέπουμε τον αγώνα της Τετάρτης.

Έτσι όπως παίξαμε σήμερα διάλεξα έναν σχεδιασμό έτσι ώστε να μπορώ να κάνω εσωτερικές αλλαγές με δύο σέντερ φορ. Διάλεξα να παίξω με ένα άλλο παιδί στα χαφ και με παίκτες γρήγορους στα πλάγια αλλά δεν μας βγήκε... Σίγουρα για να ανεβούμε θέση πρέπει να σκοντάψουν βαθμολογικά οι άλλοι. Όμως πρέπει να κοιτάμε εμάς. Να στεναχωριόμαστε για τις αποτυχίες μας, όχι για τις επιτυχίες των άλλων. Εμείς κοιτάμε τη δικιά μας ομάδα. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε τώρα είναι να διεκδικήσουμε κάποια ψηλότερη θέση. Όταν μπούμε στα πλέι οφ θα μιλήσουμε τότε. Όπως είναι τώρα αν μπούμε στα πλέι οφ, όλα γίνονται. Εγώ θα προσπαθήσω να κάνω τέσσερις ακόμη νίκες. Στη συνέχεια θα είμαστε ακόμη καλύτεροι. Είχαμε πολλές ευκαιρίες και μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Εμείς πρέπει να κοιτάμε τη δικιά μας ομάδας ό,τι σου πάρει η τύχη θα στο δώσει στα επόμενα παιχνίδια.

Αν μπούμε στα πλέι οφ όλα γίνονται, μπορεί η ΑΕΚ και ο Ηρακλής να έχουν πάρει ένα προβάδισμα αλλά αν μπούμε στα πλέι οφ είναι διαφορετικά. Εμείς μέχρι τώρα ήμασταν στα πλέι άουτ σήμερα είμαστε στην τέταρτη θέση. Τι να κοροϊδεύουμε τον κόσμο...

Δε νομίζω ότι είναι το καλύτερο να σε αποδοκιμάζουν και δεν σε αποδοκιμάζουν για την αξία σου αλλά για άλλους λόγους.

Είμαι επαγγελματίας προπονητής και κοιτάζω τη δουλειά μου. Στην αρχή μπορεί να με βρίζουν αλλά όταν θα φύγω από τη Λάρισα θα ξαναπεράσω. Εμένα ας με βρίζουν, τη μάνα μου να μην βρίζουν...».

* Στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Φωκικού, Αχιλλέας Μανέτας, τόνισε πως η ομάδα του θα παλέψει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος, δίνοντας ταυτόχρονα συγχαρητήρια στους «βυσσινί». Αναλυτικά : «Σήμερα (σ.σ. χθες) έγινε ένα παιχνίδι με έναν αντίπαλο με εντελώς διαφορετικό στόχο. Δεν δεχθήκαμε γκολ στο πρώτο ημίχρονο που η ΑΕΛ έχανε φάσεις, και δεχθήκαμε στο δεύτερο από δικό μας λάθος. Ξέρω ότι έχουμε ελλείψεις, όμως θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια. Θα απολαύσουμε τους αγώνες και θα προσπαθήσουμε να μην αμαυρώσουμε το όνομα του Φωκικού. Συγχαρητήρια στην ΑΕΛ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass