ΔΙΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ «3x3» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ

Έζησαν τη χαρά του αθλητισμού

Γ. Λαπούσης: «Στόχος να έρθουν οι μαθητές πιο κοντά στον αθλητισμό και να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία» *Ποια τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2017 22:11

Με το μπάσκετ «3x3» Γυμνασίων άνοιξε χθες στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο η αυλαία του προγράμματος αθλοπαιδιών. Πάνω από 500 μαθητές Γυμνασίων του νομού συμμετείχαν σε μία πραγματική μπασκετική πανδαισία με στόχο να χαρούν τον αθλητισμό να γνωρίσουν ακόμα περισσότερο το άθλημα του μπάσκετ και κυρίως να συνευρεθούν και να αναπτύξουν σχέσεις φιλίας με μαθητές άλλων σχολείων του νομού. Οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες των τριών παικτών και κάθε ομάδα παίζει τρεις αγώνες. Δεν υπάρχει πρωταθλητής, ούτε νικητής και ηττημένος. Η ουσία είναι οι μαθητές να έρθουν ακόμα πιο κοντά στον αθλητισμό και να βάλουν την άσκηση στη ζωή τους.

Το πρόγραμμα των αθλοπαιδιών εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του σχολικού αθλητισμού που έχει δύο σκέλη. Το ένα αφορά στον πρωταθλητισμό και έχει να κάνει με τα πρωταθλήματα Λυκείων και το δεύτερο αφορά στον αθλητισμό για όλους και σ’ αυτό περιλαμβάνονται οι αγώνες και τα πρωταθλήματα Δημοτικών και Γυμνασίων. Όλοι οι μαθητές πρέπει να συμμετάσχουν σε τουλάχιστον τρία αγωνίσματα κάθε χρόνο. Πρόκειται για το μπάσκετ που ξεκίνησε χθες για τα Γυμνάσια και θα ολοκληρωθεί σήμερα με τα Δημοτικά, το βόλεϊ που θα πάρει τη σκυτάλη την ερχόμενη εβδομάδα και ο ανώμαλος δρόμος που διεξήχθη στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016.

Όπως επισήμανε στην «Ε» ο σχολικός σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Γιώργος Λαπούσης «είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι γιατί πάνω από 500 μαθητές έχουν δηλώσει συμμετοχή σήμερα (σ.σ. χθες) και θα αγωνιστούν στο μπάσκετ «3x3». Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, δεν υπάρχουν πρωταθλητές, ούτε ομάδες που τερμάτισαν στη 2η ή την 3η θέση. Αγωνίζονται όλοι οι μαθητές οι οποίοι παίρνουν τη βεβαίωση συμμετοχής. Δεν έχει σημασία εάν παίζεις καλό μπάσκετ ή όχι, εάν είσαι παίκτης σε σωματείο ή δεν έχεις ξαναπαίξει μπάσκετ. Είναι μία ευκαιρία τα παιδιά να γνωρίσουν και τους αγωνιστικούς χώρους και το άθλημα αλλά και τη συμμετοχή μαζί με άλλους συμμαθητές τους από άλλα σχολεία. Είναι μία εμπειρία, η οποία συνήθως θα τη θυμούνται για όλα τα χρόνια. Ότι συμμετείχαν μαζί με άλλα σχολεία, μαζί με άλλες ομάδες στο ίδιο γήπεδο, χωρίς να υπάρχει νικητής και ηττημένος. Παράλληλα είναι μία ευκαιρία να εισαχθούν τα παιδιά στην άθληση, τη γυμναστική, τον φυσικό τρόπο άσκησης και διαβίωσης γενικότερα.

Τα σχολεία είναι χωρισμένα ανά ομάδες. Κάνουν το πρόγραμμά τους και φεύγουν ή αν θέλουν μπορούν να παρακολουθήσουν τις υπόλοιπες ομάδες. Τα παιδιά συνοδεύονται από τους υπεύθυνους καθηγητές και τους γυμναστές, οι οποίοι βοηθούν σαν διαιτητές, γραμματεία κ.λπ. όλη τη διαδικασία».

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Ο κ. Λαπούσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα που αντιμετωπίζονται και τα οποία εστιάζονται κυρίως στο θέμα των μετακινήσεων και της ιατρικής κάλυψης των αγώνων.

«Σίγουρα για τα παιδιά των απομακρυσμένων Γυμνασίων του νομού υπάρχουν προβλήματα κυρίως ως προς τη μετακίνηση, αφού σύμφωνα με τις διατάξεις, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο με λεωφορεία του ΚΤΕΛ και όχι με τουριστικά. Κάποιοι μαθητές για τον λόγο αυτό ήρθαν με δικά τους έξοδα. Τα περισσότερα παιδιά είναι από τα σχολεία της Λάρισας, υπάρχουν ωστόσο μαθητές από την Ελασσόνα, την Αγιά κ.ά.

Επίσης δεν μπορούμε να διοργανώσουμε τέτοιους αγώνες περιφερειακά του νομού δηλαδή σε Ελασσόνα, Φάρσαλα κ.λπ. γιατί είναι δύσκολο να βρούμε νοσοκομειακούς γιατρούς. Δεν επιτρέπεται να πληρώσουμε ιδιώτη γιατρό αλλά μόνο νοσοκομειακό γιατρό, παρ’ όλο που διατίθενται τα χρήματα. Με άλλα λόγια έχουμε τα χρήματα για τους γιατρούς και τις μετακινήσεις αλλά δεν μπορούμε να τα δώσουμε σε ιδιώτες γιατρούς και τουριστικά λεωφορεία κι αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα», κατέληξε ο σχολικός σύμβουλος Φυσικής Αγωγής.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass