ΣΤΟΥΣ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΩΤΙΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ Φ. ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΛΕΪ ΟΦ ΤΗΣ Α’ ΕΠΣΛ

Παράταση αγωνίας στη μάχη του τίτλου

*Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τον Αχιλλέα Φ. αυτή τη φορά στην Τσαριτσάνη με 4-2 *Ο Δωτιέας δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί πλήρως το «στραβοπάτημα» των «κιτρινόμαυρων» καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 στη Γιάννουλη

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2017 22:01

Τη δεύτερη σερί ήττα αυτή τη φορά στην Τσαριτσάνη από τον Οικονόμο υπέστη χθες ο Αχιλλέας Φαρσάλων με 4-2 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ που θα κρίνουν τον φετινό πρωταθλητή στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία.

Από την άλλη πλευρά ο Δωτιέας Αγιάς δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί πλήρως το «στραβοπάτημα» των πρωτοπόρων καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2- στη Γιάννουλη με την τοπική Δήμητρα. Η διαφορά ωστόσο στην κορυφή του ειδικού βαθμολογικού πίνακα μειώθηκε στους 5 βαθμούς που είναι η μικρότερη από την αρχή των πλέι οφ. Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι του Αχιλλέα Φαρσάλων με τη Δήμητρα Γιάννουλη το προσεχές Σάββατο αποκτά διαστάσεις πρόωρου τελικού για την ομάδα του Τάκη Παραφέστα, καθώς με νίκη «κλειδώνει» μαθηματικά τον τίτλο και παράλληλα την άνοδο, ενώ σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα και με την προϋπόθεση ότι ο Δωτιέας θα κερδίσει τον Οικονόμο, τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική.

Το αρνητικό της χθεσινής ημέρας που θα πρέπει να επισημανθεί, ήταν η ένταση που δημιουργήθηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης στη Γιάννουλη, όπου ήρθαν στα χέρια ποδοσφαιριστές της Δήμητρας και του Δωτιέα. Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, ωστόσο άσχετα από το τι και ποιος φταίει, τέτοιες εικόνες δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο και δεν τιμούν κανέναν. Οι αψιμαχίες είχαν ξεκινήσει νωρίτερα όταν αμέσως μετά την ισοφάριση 2-2 του Δωτιέα στο 83’, ο Τσατσαλίδης έτρεξε στην εστία για να πάρει την μπάλα για μην υπάρξει καθυστέρηση. Ο τερματοφύλακας της Δήμητρας Γιάννουλης, Βάιος τον παρεμπόδισε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και στη συνέχεια να σημειωθούν αψιμαχίες μεταξύ παικτών των δύο ομάδων. Τελικά όταν όλα ηρέμησαν οι δύο προαναφερόμενοι παίκτες αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα.

Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, κερδίζοντας στο «Γ.Μητσιμπόνας» δίκαια τον Αχιλλέα Φαρσάλων, με σκορ 4-2.

Οι «Πράσινοι» με πολλά νέα παιδιά στη σύνθεσή τους πέτυχαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στη διαδικασία των πλέι οφ και ενθουσίασαν, σε αντίθεση με τους «κιτρινόμαυρους» που προβλημάτισαν με την αγωνιστική τους παρουσία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 2’ κατάφεραν να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ όταν ο Κώστας Νεμπεγλέρας έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Αποστόλης Νάστας βρέθηκε σε θέση βολής μέσα από την περιοχή και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Νούσια και έκανε το 0-1.

Ο Αχιλλέας πίεσε και για δέκα λεπτά ακόμη είχε τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, όμως οι προσπάθειες των Νεμπεγλέρα και Λόλα δεν βρήκαν στόχο.

Στο 13΄ο Λόλας από πολύ κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ του Οικονόμου που έκανε μεγάλη απόκρουση και αφού δεν έγινε το 0-2, οι γηπεδούχοι στο επόμενο λεπτό(14΄) ισοφάρισαν σε 1-1.

Ο Ντούφας έκανε κεφαλιά πάσα και ο Σωτήρης Χάμος που είχε πολλά κέφια, με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι δυο λεπτά αργότερα έχασαν σπουδαία ευκαιρία να κάνουν την ολική ανατροπή όταν ο Φτίκας βρέθηκε σε θέση βολής έκανε και το σουτ με τον Ντάλλα να διώχνει ενστικτωδώς και να κρατάει το 1-1.

Οι «πράσινοι» έχασαν ακόμη μια καλή ευκαιρία στο 21’ όταν ο Καλφούντζος έκανε τη σέντρα, ο Χάμος έπιασε την καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Στο 38’ οι παίκτες του Κώστα Κατσάρα κατάφεραν να φέρουν «τούμπα» την αναμέτρηση από τη «λευκή βούλα» όταν ο Καραγκούνης μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και ανατράπηκε από τον Κουμπούρα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χάμος ο οποίος νίκησε τον Ντάλλα και έβαλε τον Οικονόμο μπροστά στο σκορ(2-1).

Στο δεύτερο μέρος και με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Αχιλλέας του Τάκη Παραφέστα «άγγιξε» την ισοφάριση όταν ο Λόλας έπιασε την εξ επαφής κεφαλιά από σέντρα του Περήφανου, όμως ο Νούσιας έδιωξε ενστικτωδώς την μπάλα, αποτρέποντας το 2-2 και δείχνοντας πως παραμένει ένας πολύ μεγάλος τερματοφύλακας.

Σε πλασέ του Νεμπεγλέρα στο 73’ ο Νούσιας απέκρουσε την μπάλα και στο 75΄έγινε το 3-1.

Ο Μιφτάρι γύρισε την μπάλα από τα δεξιά και ο εξαιρετικός Λεωνίδας Καραγκούνης με πλασέ έστειλε για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα.

Όμως το ματς είχε και άλλες συγκινήσεις προς το φινάλε, καθώς ο Μάνος Πετράκης στο 90’ κατάφερε να μειώσει προσωρινά σε 3-2 με όμορφη ατομική ενέργεια και σουτ.

Στο 90’ +2 από ενέργειες των Μιφτάρι, Καραγκούνη, ο Βασίλης Γκαμπέτας με σκαφτό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 4 – 2.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ.Κουκούλης, που είχε συνεργάτες τούς κ.Μπουρονίκο, Παπαγεωργίου.

Στο 40΄ακυρώθηκε γκολ του Αχιλλέα που πέτυχε ο Οικονόμου με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Νεμπεγλέρα, όμως ο επόπτης κ. Παπαγεωργίου, είχε σηκωμένη τη σημαία του, υποδεικνύοντας τον παίκτη της φαρσαλινής ομάδας σε θέση οφσάιντ.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Καραΐσκος, Μπουμπουνάρας, Σαπάκος, Μόσχος, Πούτας (51’ Γκαμπέτας), Ντούφας (59’ Δραχαλίβας), Καλφούντζος, Φτίκας (74’ Μιφτάρι), Καραγκούνης, Χάμος.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Τάκης Παράφεστας): Ντάλλας, Οικονόμου, Κουμπούρας, Κακαζούκης, Περήφανος, Μανιώτης, Νεμπεγλέρας, Νάστας (61’ Τλούπας), Λόλας, Καραμπούζης (55’ Ρέψης), Βούλγαρης (74’ Πετράκης).

*Πριν τον αγώνα η διοίκηση του Οικονόμου διά του αντιπροέδρου της Λουκά Καραναστάση βράβευσε τον αρχηγό της ομάδας Βαγγέλη Φτίκα για την πολυετή προσφορά του.

*Με την ομάδα του Οικονόμου αγωνίσθηκε και ο Αντώνης Πούτας ο οποίος βάπτισε την κόρη του και απουσίαζε από το προηγούμενο παιχνίδι.

ΧΡ.ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΔΩΤΙΕΑΣ

Σ’ ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί διαφήμιση του ποδοσφαίρου, εάν είχε αποφευχθεί η ένταση και τα όσα συνέβησαν αμέσως μετά το τέλος, ο Δωτιέας Αγιάς που «καιγόταν» για τους βαθμούς αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την πολύ καλή Δήμητρα Γιάννουλης.

Η Δήμητρα Γιάννουλης ήταν αυτή που μπήκε πιο ζεστά στο παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, ωστόσο ο Δωτιέας αποδείχθηκε πιο ουσιαστικός και στο 10ο λεπτό άνοιξε το σκορ, όταν μετά από φάουλ του Σβερκούλη, ο Μαλάκος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 20’ ο Τσατσαλίδης άγγιξε το 0-2, όταν με διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Η Γιάννουλη έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 29’ με τον Καραγιάννη που βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στον Φαρμάκα, σούταρε, όμως ο τερματοφύλακας του Δωτιέα με εντυπωσιακή απόκρουση αποσόβησε τον κίνδυνο, για να φτάσουμε στο 44’ όταν μετά από μία υποδειγματική επιθετική ενέργεια των «πρασίνων», ο Καραγεώργος έβγαλε τη σέντρα στον Σπανό και ο τελευταίος με απευθείας γυριστό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 51’ ο Μαλάκος εκτέλεσε φάουλ, ο Βάιος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα αλλά ο Μανάκας επενέβη σωτήρια, ενώ στο 58’ ένα δυνατό σουτ του Θώμου έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ ο Φαρμάκας.

Στο 60’ η Δήμητρα Γιάννουλης πήρε το προβάδισμα στο σκορ (2-1). Ο Θώμος επιχείρησε σουτ, η μπάλα κόντραρε, ωστόσο ένα μπέρδεμα του τερματοφύλακα Φαρμάκα με τον Ε. Γούτο, ανάγκασε τον τελευταίο, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, να σημειώσει αυτογκόλ. Δύο λεπτά αργότερα η Δήμητρα είχε μία ακόμα πολύ καλή στιγμή με τον Μπαρούτα, αλλά πέρασε αναξιοποίητη.

Στη συνέχεια της αναμέτρησης ο Δωτιέας άρχισε να ανεβάζει στροφές και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Μία κοντινή προβολή του Ν. Γούτου στο 76’ μετά από κόρνερ κατέληξε στο εξωτερικό των δικτύων, για να φτάσουμε στο 83’, όταν ο Μπόντε επιχείρησε σέντρα, ο Γούτος έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα αποκρούστηκε αλλά δεν απομακρύνθηκε και ο Ντακούλας με νέα κεφαλιά έγραψε το 2-2. Ακολούθησαν οι αψιμαχίες και η ένταση που αναφέρθηκαν στον πρόλογο, με τους Τσατσαλίδη και Βάιο να αντικρίζουν την κόκκινη κάρτα.

Ο Δωτιέας συνέχιζε να πιέζει στα τελευταία λεπτά, ενώ από την άλλη πλευρά η Δήμητρα προσπαθούσε να αξιοποιήσει κάποιες γρήγορες επιθετικές ενέργειες, για να φτάσουμε στο 90’+6’, όταν ο Νάτσης μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, έπιασε ένα φοβερό σουτ στο «παραθυράκι» της κλειστής γωνίας, αλλά ο τερματοφύλακας Κότυλης (είχε περάσει στο παιχνίδι μετά την αποβολή του Βάιου) έκανε την απόκρουση του αγώνα κρατώντας το 2-2.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Γιάντσης (Μάνος, Καραθάνος) για τον οποίο εξέφρασαν έντονα παράπονα οι άνθρωποι του Δωτιέα Αγιάς. Μάλιστα ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γουργιώτης αναφερόμενος στη διαιτησία είπε λακωνικά «ντροπή και αίσχος».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Μπακογιάννης): Βάιος, Ντάλλας, Καραγεώργος, Μπαμπάλης, Εμμανουήλ, Θώμος, Γκατζούλης (80’ Αετόπουλος), Μανάκας, Μπαρούτας (86’ Κότυλης), Κοταρέλας, Σπανός.

ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Τσανάς): Φαρμάκας, Ε. Γούτος, Ν. Γούτος, Τσακάλι, Σούλι (65’ λ.τ. Ντελής), Φιλιππούλης, Ντακούλας, Σβερκούλης, Μαλάκος (73’ Νάτσης), Χαλάτσης (62’ Μπόντε), Τσατσαλίδης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δήμητρα Γιάνν.-Δωτιέας Αγιάς      2-2

Οικονόμος-Αχιλλέας Φ.      4-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Αχιλλέας Φ.   5-6     17

-----------------------

Δωτιέας Αγιάς         7-5     12

Οικονόμος     8-5     9

Δήμητρα Γιάνν.        2-6     2

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (27/5, 17:30)

Δωτιέας Αγιάς–Οικονόμος

Αχιλλέας Φ.-Δήμητρα Γιάνν.

Συνέχεια σήμερα με τα πλέι άουτ (17.30)

Τη σκυτάλη παίρνει σήμερα (17.30) η 4η αγωνιστική των πλέι άουτ που θα κρίνουν τη μάχη της παραμονής στην Α’ ΕΠΣΛ. Στη Ν. Πολιτεία η Αστραπή θα υποδεχθεί τη Λάρισα 2012, ενώ στο Καλοχώρι η αδιάφορη βαθμολογικά πλέον Αναγέννηση θα αντιμετωπίσει τον Αετό Μακρυχωρίου. Το σημερινό πρόγραμμα και οι διαιτητές:

Αστραπή Ν. Π, - Λάρισα 2012: Γκαραβέλης, Παλαμίδας, Αρχοντής

Καλοχώρι – Μακρυχώρι: Ντελέζος Ι., Καρακώστας, Πατέτσος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Καλοχώρι      3-1     10

Μακρυχώρι   2-1     5

Λάρισα 2012 0-2     3

----------------------

Αστραπή Ν.Π.         1-2     1

*Εκκρεμεί η απόφαση για το παιχνίδι Λάρισα 2012-Αστραπή Ν.Π.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass