ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ PREMIER LEAGUE

Περίπου 151 εκατ. λίρες έλαβε η Τσέλσι

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2017 16:00

Το αστρονομικό ποσό των 150.8 εκατ. λιρών έλαβε ως «αποζημίωση» από την Premier League η Τσέλσι για την κατάκτηση του τίτλου, ποσό που ήταν κατά 50% μεγαλύτερο από τα έσοδα των ομάδων που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις της περασμένης περιόδου.


Η σεζόν που ολοκληρώθηκε πρόσφατα ήταν η πρώτη από τις τελευταίες τηλεοπτικές συμφωνίες, καταγράφοντας συνολικά σχεδόν 2.4 δισ. λίρες που καταβλήθηκαν στις 20 ομάδες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα, περίπου 1.6 δισ. περισσότερα από αυτά που μοιράστηκαν οι σύλλογοι την περίοδο 2015/2016. Αξίζει να σημειωθεί πως η Σάντερλαντ, η οποία υποβιβάστηκε στην Championship, έλαβε 93.471 εκατ. λίρες, δηλαδή, πιο πολλά από τα 93.219 εκατ. λίρες που έβαλε στα ταμεία της η περυσινή πρωταθλήτρια, Λέστερ. Τα στοιχεία αυτά βασίζονται σε τηλεοπτικές και εμπορικές συναλλαγές συν τα μπόνους.
Τα κεφάλαια από τις κεντρικές εμπορικές συμφωνίες της Premier League και τα δικαιώματα της τηλεοπτικής μετάδοσης στο εξωτερικό μοιράζονται εξίσου, όπως και το ήμισυ των εγχώριων εσόδων από τις μεταδόσεις.
Το ένα τέταρτο καταβάλλεται στο χρηματικό έπαθλο με βάση τη θέση που καταλαμβάνει η κάθε ομάδα και το υπόλοιπο σε «αμοιβές διευκόλυνσης» για κάθε ματς που μεταδίδεται στην τηλεόραση του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η Άρσεναλ έλαβε τα περισσότερα χρήματα τη σεζόν 2015/2016 με 100.9 εκατ. λίρες, αλλά μόνο οι τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν (Χαλ, Μίντλεσμπρο και Σάντερλαντ) πληρώθηκαν λιγότερο από αυτό το ποσοστό της περιόδου 2016/2017.
Η Premier League κατέβαλε επίσης περίπου 220 εκατ. λίρες στην Άστον Βίλα, την Κάρντιφ, τη Φούλαμ, τη Νιουκάστλ, τη Νόριτς, την ΚΠΡ, τη Ρέντινγκ και τη Γουίγκαν. Οι «χωριάτες», οι «ανθρακωρύχοι» και τα «καναρίνια» le και το Norwich - οι τρεις πιο πρόσφατα υποβιβασθείσες ομάδες - έλαβαν σχεδόν 41 εκατ. λίρες η καθεμία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass