ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΠΕΤΥΧΕ Η ΑΕΛ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Με τέσσερα στα… τέσσερα

*Κέρδισε τον Εθνικό Γαζώρου με 4-0 μεταξύ συγγενών και φίλων…

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2015 12:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:01

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Σε ένα παιχνίδι που έγινε μεταξύ συγγενών και φίλων(μόλις 400 άτομα το παρακολούθησαν...) χθες στο Αλκαζάρ η ΑΕΛ κέρδισε τον Εθνικό Γαζώρου με 4-0(τα τέρματα πέτυχαν οι Πίντο 13΄, 89΄, Ελιομάρ 21΄, Μπόγιοβιτς 30΄) και συμπλήρωσε τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας για πρώτη φορά τη φετινή περίοδο.

Και όμως παρά το  πολύ καλό σερί η ΑΕΛ παραμένει στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα εκτός πλέι οφ αφού για να πετύχει την είσοδό της σ΄αυτά θα πρέπει να κερδίσει λογικά και τα επόμενα τρία παιχνίδια που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος.

Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι η είσοδος στα πλέι οφ θα κριθεί στις αναμετρήσεις της Καρδίτσας με την Αναγέννηση Καρδίτσας(την Κυριακή) και στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή την τελευταία αγωνιστική. Αυτά τα δύο παιχνίδια θα αποτελέσουν το κριτήριο για την τριάδα. Ακόμα και μια ισοπαλία θα τη βγάλει νοκ άουτ.

Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ με το σερί των επιτυχιών απέκτησε πολύ καλή ψυχολογία κάτι που ενισχύθηκε και με την πολύ καλή εμφάνιση(ιδίως στο πρώτο μέρος) στο χθεσινό παιχνίδι με τον Εθνικό Γαζώρου ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο αντίπαλός της  έχει ήδη υποβιβαστεί στη Γ΄Εθνική κατηγορία.

Μάλιστα στο χθεσινό ματς εκτός από την ωραία εικόνα της ομάδας είχαμε την ευκαιρία να δούμε και αρκετούς γνώριμους που έπαιξαν ως αντίπαλοι όπως οι Λαρισαίοι: Μπλέντι,  Τσιλούλης, Γούπος(στον πάγκο ήταν και Παπαϊωάννου) , ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ Γιώργος Σαββίδης και ο πρώην παίκτης του Μαχητή Τερψιθέας Κώστας Κρεββατάς.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι η απουσία του κόσμου ενώ οι οργανωμένοι για μια ακόμα φορά δεν παρέλειψαν να αποδοκιμάσουν τον Πλεξίδα. Επίσης ενώ μια μερίδα κόσμου εξέφρασε την αντίθεσή της για τις αποδοκιμασίες. Πάντως η ουσία είναι ότι ο κόσμος απέχει από το γήπεδο. Και το επόμενο παιχνίδι στο Αλκαζάρ με τη Ζάκυνθο θωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα γίνει χωρίς φιλάθλους αφού η ομάδα πιθανόν θα τιμωρηθεί για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Στα θετικά η πολύ καλή απόδοση του Πίντο και η άνοδος του Κοντοδήμου από την αριστερή πλευρά.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός Σούλης Παπαδόπουλος με εξαίρεση τη χρησιμοποίηση του Πινδώνη στη θέση του τιμωρημένου Νεμπεγλέρα δεν έκανε καμία αλλαγή στην ενδεκάδα που παρέταξε στην Άμφισσα με αντίπαλο τον Φωκικό.

Ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια με τον Αποστολίδη, στην άμυνα τους: Καρανίκα(δεξιά), Σαρακατσάνο, Δεληζήση(σέντερ μπακ), Κοντοδήμο(αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Πινδώνη, Μελισσά,  Σερτζίνιο και στην επίθεση τους Πίντο, Μπόγιοβιτς, Ελιομάρ σε ένα 4-3-3.

Η ΑΕΛ από την αρχή πήρε τα ηνία του αγώνα και με τους Μπόγιοβιτς, Πίντο μέσα στη μεγάλη περιοχή σε μόνιμη βάση απειλούσε τους φιλοξενούμενους.

Στο 13΄ ο Πίντο έκανε το 1-0(αφού προηγήθηκαν δύο δοκάρια του Μπόγιοβιτς) ενώ ο Ελιομάρ στο 21΄ διαμόρφωσε το 2-0 με υπέροχο φάουλ βάζοντας τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι.    

Η λαρισινή ομάδα  συνέχισε να πιέζει και στο 30΄ ο Μπόγιοβιτς από εκπληκτική πάσα του Πινδώνη έκανε το 3-0, ενώ η είσοδος του Κορνελάτου αντί του Χατζηδημητρίου έκανε καλύτερο τον Εθνικό Γαζώρου.

Από το λεπτό  αυτό(35΄) και μετά η ομάδα των Σερρών ισορρόπησε τον αγώνα και μέχρι το 66΄ που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κουκόλης έφθασε κοντά σε ένα τέρμα.

Στη συνέχεια η ΑΕΛ πήρε πάλι τα ηνία του αγώνα και στο 78΄ ο Γούπος νίκησε τον Πίντο αλλά στο 89΄ ο παίκτης της ΑΕΛ ήταν ο νικητής που έκανε το τελικό 4-0.

Μια νίκη σημαντική για την κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ.

ΦΑΣΕΙΣ… ΓΚΟΛ

6΄: Σουτ του Πίντο μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αποκρούει ο Γούπος σε κόρνερ.

8΄: Έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Πινδώνης σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

13΄: Κεφαλιά του Μπόγιοβιτς μέσα από τη μεγάλη η μπάλα βρίσκει και τα δυο κάθετα δοκάρια και από κοντά ο Πίντο κάνει το 1-0.

21΄: Ωραία εκτέλεση φάουλ από τον Ελιομάρ και κάνει το 2-0.

28΄: Μακρινό σουτ του Μελισσά μπλοκάρει ο Γούπος.

30΄: Εκπληκτική πάσα του Πινδώνη τον Μπόγιοβιτς που δεν δυσκολεύεται να κάνει το 3-0.

33΄: Κεφαλιά του Κρεββατά μπλοκάρει ο Αποστολίδης.

53΄: Εκτέλεση φάουλ από τον Μπλέντι μπλοκάρει ο Αποστολίδης.

60΄: Από αριστερά ο Κορνελάτος εκτελεί κόρνερ και ο Κρεββατάς από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά και στέλνει την μπάλα πρώτα στο έδαφος και μετά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.  

62΄: Από πλάγια εκτελεί φάουλ ο Ελιομάρ και ο Πίντο στο πρώτο δοκάρι σουτάρει άουτ.

69΄: Χλιαρό σουτ του Κορνελάτου από το ύψος της μεγάλης περιοχής στην αγκαλιά του Αποστολίδη.

78΄: Από αριστερά σέντρα του Κοντοδήμου και ο Πίντο πιάνει κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή αλλά αποκρούει εντυπωσιακά ο Γούπος.

89: Από αριστερά ο Κοντοδήμος κάνει σέντρα από αριστερά και ο Πίντο με ωραίο σουτ κάνει το 4-0.   

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Καλύτερος της ΑΕΛ ο Πίντο και  ακολούθησαν Κοντοδήμος και Μπόγιοβιτς. Ο Αποστολίδης όποτε χρειάστηκε να επέμβει ήταν θετικός ενώ το ίδιο και τα δύο σέντερ μπακ Σαρακατσάνος,  Δεληζήσης. Ο Καρανίκας  ανέβαινε σωστά ψηλά για να κάνει σέντρες ενώ ο Πινδώνης έκανε μια εκπληκτική πάσα στο τρίτο τέρμα. Ο Μελισσάς απλά προσπάθησε ενώ ο Σερτζίνιο είναι μαχητής. Ο Ελιομάρ πολύ καλός .

Οι αλλαγές δεν φάνηκαν και όταν  έπαιξαν οι τρεις που χρησιμοποίησε ο Παπαδόπουλος ο ρυθμός έπεσε παρά την αριθμητική υπεροχή των «βυσσινί».

Από την ομάδα του Εθνικού Γαζώρου καλύτεροι οι Τσιλούλης και Μπλέντι. Ο Γούπος είχε ορισμένες καλές αποκρούσεις και καμία ευθύνη στα γκολ που  δέχθηκε. Βοήθησε σημαντικά όταν μπήκε στο παιχνίδι ο Κορνελάτος και απορήσαμε που δεν ξεκίνησε τον αγώνα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Μέτρια  διαιτησία του κ. Ρούσσου-Μπεκερτζή (Πρέβεζας) που έδειξε δύο κίτρινες κάρτες στον Κουκόλη και αποβλήθηκε στο 66΄. Σωστός στις υποδείξεις του ο βοηθός κ.Κωνσταντίνου(Πρέβεζας) ενώ δεν απέφυγε τα λάθη ο Διπλάρης(Καρδίτσας). 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Σούλης Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Σαρακατσάνος, Κοντοδήμος, Δεληζήσης, Καρανίκας, Μελισσάς, Πινδώνης, Σερτζίνιο (60' Γιάντσης), Ελιομάρ (79' Φλεριβάλ), Πίντο, Μπόγιοβιτς (70' Παμλίδης).

ΕΘΝIΚΟΣ ΣΕΡΡΩΝ (Αλέξης Αλεξίου): Γούπος, Δέντσας, Χατζηδημητρίου (35' Κορνελάτος), Κουκόλης, Τσιλούλης (80' Δούμτσιος), Μπλέντι, Σαββίδης, Αγγελίδης, Κρουσταλέλης, Κρεββατάς, Κοντσίδης.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass