ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΟΡΙΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ– ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 13ης ΙΟΥΝΙΟΥ

Εντός 40 ημερών οι εκλογές στην ΕΠΣΛ

*Δ. Μπουχλαριώτης: «Η απελευθέρωση των σωματείων από τα δεσμά της αυταρχικής νοοτροπίας δεν θα αργήσει περισσότερο από τα "σαράντα" της πρώην διοίκησης» *Ζ. Γρηγορίου: «Συμβουλεύω τον κ. Μπουχλαριώτη κάθε φορά που δεν θα του βγαίνουν τα κουκιά να μην προσφεύγει, βλέποντας ότι χάνει, στη δικαιοσύνη»

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2017 22:05

Παρατείνεται η αγωνία για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΠΣΛ μετά τη χθεσινή απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, το οποίο έκανε δεκτή εν μέρει την προσφυγή των εννέα σωματείων του νομού και προχώρησε στον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΣΛ, η οποία έχει ως αποκλειστική αρμοδιότητα τη διοργάνωση και διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη οργάνων της Ένωσης εντός αποκλειστικής προθεσμίας, σαράντα (40) ημερών. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι οι εκλογές της 13ης Ιουνίου, όπως είχε αποφασίσει η απερχόμενη διοίκηση, αναβάλλονται.

Στην 15μελή προσωρινή διοίκηση που διορίστηκε στην ΕΠΣΛ την πλειοψηφία με 8 έναντι 7 έχει η παράταξη Γρηγορίου. Η σύνθεσή της έχει ως εξής: Γρηγορίου, Αδαμόπουλος, Ακριβούλης, Αρσένης, Βλάγκας, Γκανάτσιος, Γουλίτσας και Κορακίδης (από την παράταξη Γρηγορίου) και Γκούμας, Γκουτζαμάνης, Γκρίμπας, Γρηγοριάδης, Ιωαννίδης, Καρακάσης και Καρκατσέλας (από την παράταξη Μπουχλαριώτη). Την ερχόμενη εβδομάδα (πιθανότατα  μεθαύριο Δευτέρα) η προσωρινή διοίκηση της ΕΠΣΛ αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν αναμένεται να εξαντλήσει ολόκληρο το χρονικό περιθώριο των 40 ημερών (που αρχίζει να μετρά από τη Δευτέρα 12 του μηνός) και ως εκ τούτου το πιθανότερο είναι οι εκλογές να διεξαχθούν περί τις 15 Ιουλίου.

Αναλυτικά η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, Παρασκευή 9/6/2017, εκδίκασε την προσφυγή 9 σωματείων περί διορισμού προσωρινής διοίκησης στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας και έλαβε την ακόλουθη απόφαση.

Αριθμός απόφασης 66/9-6-2017

Δέχεται εν μέρει την προσφυγή. Διορίζει προσωρινή διοίκηση (Διοικητικό Συμβούλιο) της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ε.Π.Σ.Ν.Λ.) αποτελούμενο από τους: 1.Αριστοτέλη Γκούμα του Δημητρίου, 2.Ιωάννη Γκουτζαμάνη του Παντελή, 3.Αργύριο Γκρίμπα του Μιχαήλ, 4.Ελευθέριο Γρηγοριάδη του Ανδρέα, 5.Ιωάννη Ιωαννίδη του Χρήστου, 6.Ανδρέα Καρακάση του Δημητρίου, 7.Δημήτριο Καρκατσέλα του Θεοδώρου, 8.Γρηγορίου Ζήση του Ιωάννου, 9.Αδαμόπουλο Διαμαντή του Αθανασίου, 10.Ακριβούλη Γεώργιο του Ευαγγέλου, 11.Αρσένη Ιωάννη του Αποστόλου, 12.Βλάγκα Ιωάννη του Δημητρίου, 13.Γκανάτσιο Χρήστο του Πέτρου, 14.Γουλίτσα Βασίλειο του Κωνσταντίνου και 15.Κορακίδη Κωνσταντίνο του Αστέριου και ως αναπληρωματικά μέλη του ως άνω προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ.Ν.Λ. Λαρίσης τους: 1.Ευάγγελο Αλατά του Δημητρίου, 2.Γρηγόριο Γουργιώτη του Νικολάου, 3.Καλούμενο Δαμιανό του Γεωργίου 4.Καρβούνη Δημήτριο του Αθανασίου και 5.Κατσίδη Παναγιώτη του Ηλία με αρμοδιότητες: α)Την κατά το καταστατικό της Ε.Π.Σ.Ν.Λ. διοργάνωση και διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη οργάνων της Ε.Π.Σ.Ν.Λ. εντός αποκλειστικής προθεσμίας, σαράντα (40) ημερών, αρχομένη από την επομένη δημοσίευσης της παρούσης, β)τη διενέργεια κάθε αναγκαίας και επειγούσης πράξεως προς επίτευξη του ανωτέρω σκοπού».

«ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ

ΔΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ»

Για δικαίωση των θέσεων της παράταξή του σχετικά με το ότι η πρώην διοίκηση της ΕΠΣΛ ετσιθελικά παραβίασε τη θητεία της, καθιστώντας απόλυτα άκυρη τη διαδικασία προκήρυξης των εκλογών, αλλά και αίσθημα πικρίας καθώς οι παραλήψεις του κ. Γρηγορίου θα υποχρεώσουν σε πρόσθετη ταλαιπωρία τα σωματεία έκανε λόγο επικεφαλής της παράταξης «Επιστροφή στον Ερασιτεχνισμό» Δημήτρης Μπουχλαριώτης, τονίζοντας παράλληλα ότι χθες κατά την εκδίκαση της προσφυγής, ακόμα και την ύστατη στιγμή ο κ. Γρηγορίου «είχε το θράσος ενώπιον του Δικαστηρίου να ζητήσει δίμηνη παράταση της θητείας του». Αναλυτικά ο κ. Μπουχλαριώτης επισήμανε τα εξής:

«Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ αποτελεί μεν δικαίωση των θέσεων της παράταξής μας ότι η πρώην διοίκηση της ΕΠΣΛ ετσιθελικά παραβίασε τη θητεία της, καθιστώντας απόλυτα άκυρη τη διαδικασία προκήρυξης των εκλογών, από την άλλη όμως πλευρά μας δημιουργεί αίσθημα πικρίας, καθώς οι πράξεις και οι παραλείψεις του κ. Γρηγορίου και των συνεργατών του θα υποχρεώσουν σε πρόσθετη ταλαιπωρία τους παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων, στην "καρδιά" του καλοκαιριού.

Ακόμη, όμως, και την ύστατη στιγμή ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης είχε ενώπιον του Δικαστηρίου το θράσος ("χιλίων πιθήκων";) να ζητήσει να παραταθεί η θητεία του επί δίμηνο, ενώ κατά τη σύνταξη της πρότασής του για προσωρινή διοίκηση έβαλε πρώτο το δικό του όνομα για να εξασφαλίσει τον προσωπικό διορισμό του, αφήνοντας εκτός νυμφώνος ιστορικά στελέχη της παράταξής του.

Από την πλευρά μας, πιστοί στη διακηρυχθείσα αρχή μας περί ισότητας όλων των υποψηφίων, συντάξαμε την πρότασή μας με απόλυτη αλφαβητική σειρά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο "πρώτος μεταξύ ίσων" Δημήτρης Μπουχλαριώτης να μην περιλαμβάνεται στην προσωρινή διοίκηση, μόνον και μόνον λόγω του αρχικού του επωνύμου του. Αναμφίβολα, και αυτό το στοιχείο αποδεικνύει τη χαώδη διαφορά νοοτροπίας που μας χωρίζει από το προσωποκεντρικό μοντέλο της διοίκησης Γρηγορίου, αφού εμείς με κάθε μας ενέργεια πιστοποιούμε τον ειλικρινή σεβασμό στην προσωπικότητα και τις απόψεις όλων.

Απευθυνόμενοι, δε, στους παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων του νομού Λάρισας, θα τους ζητήσουμε να κάνουν λίγες ακόμη ημέρες υπομονή. Η απελευθέρωσή τους από τα δεσμά της αυταρχικής νοοτροπίας δεν θα αργήσει περισσότερο από τα "σαράντα" της πρώην διοίκησης».

«ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑ ΜΕΣΩ

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΑΣΣΕΤΑΙ»

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΛ, μέλος της διορισμένης προσωρινής διοίκησης και επικεφαλής της παράταξης «Ανανεωτική Κίνηση Παραγόντων», Ζήσης Γρηγορίου, έκανε λόγο για πλήρη κατάρριψη της άποψης ότι η παράταξή του προσπαθεί να επιβάλει αναταραχή στο Λαρισινό ποδόσφαιρο, τόνισε ότι ο πραγματικός στόχος της παράταξης Μπουχλαριώτη μέσω της προσφυγής ήταν η αναβολή των εκλογών και επισήμανε ότι από δω και πέρα η παράταξή του θα λειτουργεί και αυτή διά μέσω δικαστηρίων όταν αυτό επιτάσσεται.

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Γρηγορίου:

«Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι μας ότι αυτό το οποίο ισχυρίζονταν η παράταξη Μπουχλαριώτη ότι εμείς προσπαθούμε να επιβάλουμε την αναταραχή στο Λαρισινό ποδόσφαιρο κατερρίφθη μετά από μία άσχετη και ανεπαρκέστατη προσφυγή που έκαναν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η ΕΠΣΛ σε νέες περιπέτειες προσωρινής διοίκησης και εκλογών στην καρδιά του καλοκαιριού. Έπεσαν τα προσωπεία και φάνηκε λοιπόν και ότι καταθέτοντας μία προσφυγή, η οποία ξέροντας εκ των προτέρων ότι δεν ευσταθεί ο πραγματικός στόχος της παράταξης Μπουχλαριώτη ήταν η αναβολή των εκλογών. Ας κατανοήσουν λοιπόν τα σωματεία για τα οποία υπερηφανεύονται ότι τα περισσότερα στηρίζουν εκείνον, πόσο φόβο είχε για να γίνουν οι εκλογές στην οριστική τους ημερομηνία. Ως απερχόμενος πλέον πρόεδρος της ΕΠΣΛ και μέλος της πλειοψηφίας της προσωρινής διοίκησης, από την οποία αποδεικνύεται περίτρανα το άδικο και το αβάσιμο της προσφυγής της παράταξης Μπουχλαριώτη, δηλώνω ότι θα λειτουργήσουμε με γνώμονα το συμφέρον του Λαρισινού ποδοσφαίρου και ‘μεις πλέον διά μέσω δικαστηρίων, όταν αυτό επιτάσσεται, γιατί δεν θα επιτρέψουμε περαιτέρω τους κυρίους αυτούς να διαπομπεύουν την 3η Ένωση στην Ελλάδα. Η προσωρινή διοίκηση έχει ως έργο και μόνο τη διεξαγωγή των εκλογών εντός 40 ημερών, δημιουργώντας για απλά θέματα της ΕΠΣΛ και των ομάδων ένα κενό διοίκησης υπ’ ευθύνη του κ. Μπουχλαριώτη. Επέλεξαν να κάνουν την προσφυγή γνωρίζοντας ότι θα εκδικαστεί την Παρασκευή και σε περίπτωση απόρριψής της, όπως και έγινε, θα είχαν κουράσει αδίκως τα σωματεία να προσπαθήσουν μέχρι τις 3 η ώρα να καταθέσουν τα πληρεξούσια τα οποία πλέον είναι στον αέρα. Άρα θέλω να συμβουλεύσω τον κ. Μπουχλαριώτη από δω και στο εξής να άγεται και να φέρεται όσον αφορά στην εκλογική διαδικασία και τον αγώνα, μόνο προς όφελος των σωματείων και της ΕΠΣΛ, να προφυλάσσει το κύρος αυτής, που γνωρίζει ο ίδιος ότι είναι υψηλότατο στους κόλπους της ΕΠΟ και κάθε φορά που δεν θα του βγαίνουν τα κουκιά να μην προσφεύγει στη δικαιοσύνη, βλέποντας ότι χάνει».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass