ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΕ ΦΑΡΟΣ Κ. ΔΑΣΤΑΥΡΙΔΗ

Στη Λάρισα ο Αθ. Σκουρτόπουλος

• Πρόταση σε Π. Μουρατίδη για τη θέση του τεχνικού διευθυντή • Στο «στόχαστρο» ο Αμερικανός Ουίλ Κόνερ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2017 22:25

Οι εξελίξεις τρέχουν στη νέα ΚΑΕ του Φάρου που θα έχει έδρα τη Λάρισα και θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Basket League (Α1 Εθνική) τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Σήμερα λοιπόν έχει προγραμματισθεί και αναμένεται να έρθει στη Λάρισα ο τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος, που φέρεται ως ο επικρατέστερος για τη θέση του προπονητή και ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον βασικό χρηματοδότη-χορηγό του ΓΣ Λαρισαίων 1928 και εν δυνάμει πρόεδρο της νέας ΚΑΕ, Κώστα Δασταυρίδη. Οι δύο άνδρες θα μιλήσουν αποκλειστικά για τη μεταξύ τους συνεργασία, εάν δηλαδή υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να δώσουν τα χέρια και να κλείσει οριστικά το θέμα. Το τεχνικό τιμ θα επανδρωθεί με δύο βοηθούς, ο ένας εκ των οποίων θα είναι ο Διαμαντάκος του Αρκαδικού, ενώ ο δεύτερος, το όνομα του οποίου δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, θα είναι Λαρισαίος.
Ένα θέμα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες είναι ότι μετά την άρνηση του Δημήτρη Πρίφτη να αναλάβει την Εθνική ομάδα, το όνομα του Θανάση Σκουρτόπουλου ακούγεται όλο και πιο έντονα για τη θέση του Εθνικού προπονητή κι αυτό είναι ένα ακόμα ζήτημα που θα απασχολήσει μεταξύ άλλων τους κ. Σκουρτόπουλο-Δασταυρίδη στη σημερινή τους συνάντηση. Πάντως, όπως επισήμανε ο κ. Δασταυρίδης ακόμα και στην περίπτωση που ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αναλάβει την Εθνική μπάσκετ δεν υπάρχει πρόβλημα να βρίσκεται και στον πάγκο της νέας ομάδας που θα έχει έδρα τη Λάρισα, καθώς το χρονοδιάγραμμα των υποχρεώσεων της Εθνικής δεν εμποδίζει να γίνει κάτι τέτοιο.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι, εκτός του Θανάση Σκουρτόπουλου για τη θέση του προπονητή, έχουν ακουστεί και τα ονόματα των Γιάννη Τζήμα, Κρις Χουγκάζ και Γιώργου Σκαραφίγκα.
Από κει και πέρα έχει γίνει πρόταση στον Παρασκευά Μουρατίδη (Ηρακλής, Άρης κ.λπ.) για τη θέση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας. Το θέμα παραμένει ανοικτό, ωστόσο αναμένεται και αυτό να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες των Λαρισαίων παραγόντων έχει και ο κ. Π. Τέλιος, άμεσος συνεργάτης του κ. Δασταυρίδη.

 

ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΟΥΙΛ ΚΟΝΕΡ
Κινήσεις από τους ανθρώπους της νέας ΚΑΕ παρατηρούνται και στα μεταγραφικά. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για τον Αμερικανό Ουίλ Κόνερ. Ο 24χρονος παίκτης που αγωνίζεται στις θέσεις 2-3, αναδείχθηκε φέτος κορυφαίος στο κολεγιακό πρωτάθλημα της Ν. Υόρκης και έχει ακριβό κασέ, ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της νέας ΚΑΕ δεν αποτελεί άπιαστο στόχο. Οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται, ο παίκτης είναι αυτές τις ημέρες στη Λάρισα, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι οριστικό.
Σε ό,τι αφορά στην προετοιμασία, το βασικό στάδιο αναμένεται να γίνει στην Οχρίδα στις αρχές Αυγούστου, ενώ περί τις 15 Αυγούστου η ομάδα θα μεταβεί στη Σερβία για φιλικούς αγώνες. Οι φιλικοί αγώνες θα συνεχιστούν και μετά με ομάδες τόσο του εξωτερικού όσο και από την Ελλάδα.
Τέλος σε ό,τι αφορά στον ΓΣ Λαρισαίων 1928 που θα παίξει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής τη νέα σεζόν γίνονται προσπάθειες για να βρεθεί λύση στο διοικητικό. Όπως είπε ο κ. Δασταυρίδης, επειδή ο ίδιος δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα στη νέα ΚΑΕ και στον ΓΣ Λαρισαίων 1928, πρέπει να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση προκειμένου να λειτουργήσει η ομάδα. Ο ίδιος πάντως και οι συνεργάτες του όπως τόνισε θα είναι κοντά και θα προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass