ΔΙΗΡΚΗΣΕ 20 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΝΤΑΜΠΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η συνεργασία Παραφέστα-Αχιλλέα Φ.

• «Η ομάδα έχει μεγάλη δυναμική και χρειάζεται τη στήριξη όλης της τοπικής κοινωνίας» δήλωσε ο Φαλανιώτης τεχνικός

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2017 22:41

Τον Νοέμβριο του 2015 ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, με σκοπό να υλοποιήσει τους υψηλούς στόχους που είχε ο Αχιλλέας Φαρσάλων και ειδικότερα την επιστροφή στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Οι «κιτρινόμαυροι» τερμάτισαν στη 2η θέση, πέντε μόλις βαθμούς πίσω από τον Απόλλωνα Λάρισας, ενώ διεκδίκησαν το κύπελλο με τη συμμετοχή τους στον τελικό. Τη φετινή σεζόν οι όροι αντιστράφηκαν και οι στόχοι επιτεύχθηκαν. Ο ιστορικός σύλλογος των Φαρσάλων έκανε το όνειρο πραγματικότητα, κατακτώντας το νταμπλ και την πολυπόθητη άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Η παρουσία του Τάκη Παραφέστα στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων», για 20 περίπου μήνες, αν μη τι άλλο είχε θετικό πρόσημο. Και επειδή όλα τα ωραία έχουν κάποτε ένα τέλος, η συνεργασία των δύο πλευρών έφτασε στο τέλος της. «Ήταν μία πολύ καλή συνεργασία, χωρίς εμπόδια και προστριβές. Οι άνθρωποι του συλλόγου μου έδωσαν τη δυνατότητα τόσο σε μένα όσο και στους συνεργάτες μου να δουλέψουμε απερίσπαστα και να φτάσουμε στην υλοποίηση μεγάλων για τον σύλλογο στόχων» είπε ο τεχνικός Τάκης Παραφέστας και πρόσθεσε: «Ήταν μία πολύ καλή διαδρομή, γιατί εκτός από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, υπήρχε χημεία και εξωαγωνιστική. Η αμοιβαία εκτίμηση και η εμπιστοσύνη ήταν τα βασικά στοιχεία της σχέσης που είχε αναπτυχθεί με τους ανθρώπους της ομάδας και όχι μόνο. Γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνεργάστηκα όλο αυτό το διάστημα στα Φάρσαλα. Τη διοίκηση και τον πρόεδρο κ. Μπασαγιάννη, τους συνεργάτες μου Χρ. Καπελιάνη, Γιάννη Βασιλείου, Γιάννη Κουβεντάρη, τους παίκτες, τον κόσμο, αλλά και τους ακούραστους εργάτες των αποδυτηρίων Κώστα και Αργύρη. Δυσκολίες σίγουρα υπήρχαν, αλλά ξεπεράστηκαν όλες. Το σημαντικότερο που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν το «πρέπει να κερδίσουμε» σε κάθε παιχνίδι. Αυτό δημιουργεί μεγάλη πίεση και άγχος στους παίκτες. Έπρεπε να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση και να μην εφησυχάζεις. Πέρα όμως από το άγχος της νίκης, είχαμε να ξεπεράσουμε και ένα ακόμα σημαντικό εμπόδιο, τον κακό αγωνιστικό χώρο, που λειτουργούσε ανασταλτικά για την ομάδα και τους υψηλούς της στόχους. Χάρη όμως στη μεγάλη προσπάθεια του Γιάννη Βασιλείου, που εκτός από συνεργάτης μου ήταν και αντιδήμαρχος και ο οποίος έκανε τα αδύνατα δυνατά, καταφέραμε να προχωρήσουμε». Ο Τάκης Παραφέστας αναφέρθηκε και στη δυναμική που έχει η περιοχή των Φαρσάλων, τονίζοντας ωστόσο ότι η στήριξη στον Αχιλλέα πρέπει να είναι συνεχής. «Η περιοχή έχει μεγάλη δυναμική ποδοσφαιρικά. Είναι βέβαιο ότι ο Αχιλλέας Φαρσάλων θα εκπροσωπήσει επάξια τον νομό στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και μπορεί να πετύχει πολλά. Αν συνεχίσει η διοίκηση να είναι δυνατή θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία της ομάδας. Χρειάζεται όμως στήριξη απ’ όλους. Φέτος έμεινα ικανοποιημένος από τους φίλους της ομάδας, αλλά περίμενα περισσότερο κόσμο. Με τέτοια πορεία ήταν μόνο οι φίλοι της ομάδας στο γήπεδο. Χρειάζεται ενότητα και στήριξη, γιατί οι ομάδες ανήκουν στην κοινωνία και όχι στους διοικούντες και λειτουργούν προς όφελος της νεολαίας. Ο Αχιλλέας μπορεί να πετύχει πολλά και θα τα καταφέρει» κατέληξε ο Τάκης Παραφέστας.

Ο Τύρναβος επόμενος σταθμός;

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα του Τυρνάβου θα είναι ο επόμενος σταθμός για τον Τάκη Παραφέστα. Μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει οι σχετικές συζητήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τάκης Παραφέστας είχε θητεύσει στον Τύρναβο 2005 αμέσως μετά τη δημιουργία του συλλόγου (που προήλθε από τη συγχώνευση της ΑΕΤ και της Νίκης) και την οδήγησε στην τότε Δ’ Εθνική.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass