ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Πλαφόν μισθών στο ποδόσφαιρο

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2017 19:54

Το ενδεχόμενο θέσπισης ενός ανώτατου ορίου (salary cap), προκειμένου να συνεισφέρει προς την εξομοίωση των μισθών στο ποδόσφαιρο, σκέφτεται πολύ σοβαρά να επιβάλει η UEFA σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της, Αλεξάντερ Σεφερίν.


Κάτι τέτοιο θα αποσκοπούσε στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των πλουσιότερων συλλόγων της Ευρώπης και των υπολοίπων ομάδων, καθώς και στην αποτροπή των κορυφαίων κλαμπ να «αποθηκεύουν» τους παίκτες στις μισθοδοσίες τους.
«Οι πιο πλούσιοι σύλλογοι γίνονται όλο και πιο πλούσιοι και το χάσμα μεταξύ τους και των υπόλοιπων γίνεται όλο και μεγαλύτερο», τόνισε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Σεφερίν στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Mladina», που έχει έδρα την Λιουμπλιάνα. Ο διοικητικός ηγέτης της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας συνέχισε: «Μελλοντικά, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τη δυνατότητα περιορισμού των προϋπολογισμών των συλλόγων για τους μισθούς των παικτών», πρόσθεσε, χωρίς να προσδιορίσει κάποιο χρονικό πλαίσιο.
Σχετικά με το θέμα των ομάδων που έχουν πολλούς παίκτες στην κατοχή τους, επισήμανε ότι «πολλοί κορυφαίοι σύλλογοι αγόρασαν ποδοσφαιριστές που δεν χρειάζονται και που καταλήγουν να παίζουν... πουθενά».
«Η εισαγωγή ενός ανώτατου ορίου μισθών θα αναγκάσει τους συλλόγους να είναι πιο ορθολογικοί. Θα είναι μια μεγάλη μάχη και η νίκη θα αποτελούσε κατά τη γνώμη μου μια ιστορική αλλαγή», κατέληξε ο Σεφερίν.
Το 2012 η UEFA εισήγαγε τους κανονισμούς για τα οικονομικά δίκαια (FFP), οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίσουν τους συλλόγους να ξοδεύουν περισσότερα από τα έσοδά τους. Τρία χρόνια αργότερα, ωστόσο, μείωσε τους κανόνες, προσπαθώντας να ενθαρρύνει νέες και βιώσιμες επενδύσεις στην ευρωπαϊκή αγορά ποδοσφαίρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass