ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Ενισχύεται διοικητικά ο Αχιλλέας Φαρσάλων

• Συνεχίζει στον προεδρικό θώκο ο Χρ. Μπασαγιάννης, ενώ το νέο Δ.Σ. θα πλαισιώσουν επιχειρηματίες και επαγγελματίες της πόλης

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2017 22:12

Διοικητικές εξελίξεις σημειώθηκαν στον ιστορικό σύλλογο του Αχιλλέα Φαρσάλων, ενόψει της συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας τη νέα αγωνιστική περίοδο, ούτως ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί ενισχυμένη και να υλοποιήσει τους δύσκολους στόχους της.

Ο κ. Χρήστος Μπασαγιάννης (φωτ.) θα συνεχίσει να προΐσταται της προσπάθειας, καθώς θα παραμείνει στο προεδρικό θώκο και τη νέα σεζόν, ενώ όπως ο ίδιος αποκάλυψε στην «Ε» στο νέο διοικητικό σχήμα θα μετέχουν επιχειρηματίες της πόλης, όπως ο κ. Δεληδήμος που θα καταλάβει θέση αντιπροέδρου κ.ά.
Το νέο Δ.Σ. θα παρουσιαστεί στη Γενική Συνέλευση της ερχόμενης Τρίτης μαζί με το γενικότερο πλάνο για τη νέα σεζόν, τα εισιτήρια διαρκείας, το χορηγικό πρόγραμμα κ.λπ.
«Στόχος του νέου ενισχυμένου διοικητικού σχήματος είναι να «χτίσει» μία ομάδα, η οποία θα αντιπροσωπεύει επάξια τόσο την επαρχία Φαρσάλων όσο και το νομό γενικότερα. Το νέο Δ.Σ. του συλλόγου ενισχύθηκε με επαγγελματίες και επιχειρηματίες των Φαρσάλων όπως είναι ο κ. Δεληδήμος που θα καταλάβει θέση αντιπροέδρου κ.ά.» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπασαγιάννης και πρόσθεσε:
«Θα πρέπει να σημειώσω ότι επειδή ο Αχιλλέας Φαρσάλων θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του νομού στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας θα πρέπει να στηριχθεί απ’ όλο το νομό γενικότερα και όχι μόνο από την επαρχία Φαρσάλων.
Σε ό,τι αφορά στο έμψυχο δυναμικό στόχος μας είναι η ομάδα να στελεχωθεί κυρίως από παίκτες της επαρχίας. Φυσικά θα υπάρχουν και οι ποδοσφαιριστές από τον υπόλοιπο νομό. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα με χαμηλό μ.ο. ηλικίας. Επομένως θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Στις σκέψεις μας είναι ο Αχιλλέας Φαρσάλων να αποτελέσει πόλο έλξης των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αφενός να προσφέρουν στην ομάδα και αφετέρου να προχωρήσουν παραπάνω.
Θέλουμε να διατηρηθεί το βασικό κομμάτι του περσινού κορμού, εννοείται όλοι οι Φαρσαλινοί παίκτες που μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και παράλληλα θα γίνουν σημαντικές μεταγραφές με παίκτες εγνωσμένης αξίας, ούτως ώστε να δημιουργήσουμε ένα κράμα ταλαντούχων και έμπειρων παικτών. Η πρόκληση του νέου πρωταθλήματος θα είναι πολύ μεγάλη, αφού επί της ουσίας θα πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό για να αποφύγεις τον υποβιβασμό, οπότε η ομάδα θα πρέπει να είναι ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα.
Για τον λόγο αυτό θέλουμε τη στήριξη της επαρχίας Φαρσάλων αλλά και του νομού γενικότερα. Τα νέα εισιτήρια διαρκείας που θα παρουσιαστούν στη Γενική Συνέλευση της Τρίτης θα είναι προσιτά για όλο τον κόσμο, για όλες τις τσέπες. Παράλληλα θα έχουμε επαφές με φορείς της επαρχίας, ούτως ώστε να στηριχθεί όσο χρειάζεται η προσπάθεια που κάνουμε, με στόχο ο Αχιλλέας Φ., που το 2018 κλείνει 90 χρόνια ιστορίας και όντας ο γηραιότερος σύλλογος του νομού, να παρουσιάσει μία ομάδα ακόμα πιο δυνατή και ενωμένη» κατέληξε ο Χρήστος Μπασαγιάννης.

 

ΕΚΑΤΟΝ ΔΕΚΑ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ
Στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δικαίωμα συμμετοχής έχουν 110 ομάδες. Ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί εάν ομάδα της Β’ Εθνικής δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα και αυτομάτως υποχωρήσει στη Γ’ Εθνική.
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 8 ομίλους (έξι των 14 ομάδων και δύο των 13 ομάδων) με τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο από κάθε Ένωση σε κάθε όμιλο. Σε ό,τι αφορά στον υποβιβασμό σύμφωνα με τα πλάνα, θα υποβιβασθούν επτά ομάδες (λογικά από τους ομίλους των 14 ομάδων και έξι από τους ομίλους των 13 ομάδων).
Οι πιθανές ομάδες που θα συγκροτήσουν τον όμιλο στον οποίο θα αγωνίζεται ο Αχιλλέας Φαρσάλων βάσει γεωγραφικών κριτηρίων είναι από τα Τρίκαλα οι Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου και Διγενής Νεοχωρίου, από την Καρδίτσα ο ΑΟ Σελλάνων, από τη Μαγνησία οι Ολυμπιακός Β., Νίκη Β., Ρήγας Φεραίος, ΓΣ Αλμυρού και Βόλος ΝΠΣ, από την Πιερία οι Πιερικός και Ποσειδώνας Πόρων, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορούν να συμπεριληφθούν στον ίδιο όμιλο, από την Εύβοια η ΑΕ Ιστιαίας, από την Ευρυτανία το Βελούχι, από τη Φωκίδα ο Αστέρας Ιτέας και από τα Γρεβενά ο Πυρσός.
Σε ό,τι αφορά στον Διαγόρα Σεβαστής, το ΑΦΜ του συλλόγου τελικά μεταφέρθηκε στην ομάδα της ΑΕ Αλεξάνδρειας (ΕΠΣ Ημαθίας) η οποία θα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική.
Το αξιοσημείωτο φέτος είναι ότι στη Γ’ Εθνική προβιβάστηκε για πρώτη φορά ομάδα που δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ένωσή της, ούτε το κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος. Πρόκειται για την Ελπίδα Σκουτάρεως (ΕΠΣ Σερρών) που πήρε το εισιτήριο της ανόδου ως φιναλίστ του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος, καθώς ο νικητής του τελικού, Ηρόδοτος ήταν πρωταθλητής στην ΕΠΣ Ηρακλείου και ως εκ τούτου είχε εξασφαλίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

 

Ο Κ. Κατσάρας προ των πυλών

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του προπονητή, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τον Κώστα Κατσάρα του Οικονόμου Τσαριτσάνης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων, ωστόσο τίποτα ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.
Μόλις κλείσει το θέμα του προπονητή θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τις ανανεώσεις αλλά και ο μεταγραφικός σχεδιασμός.
Εν τω μεταξύ και με αφορμή την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Τάκη Παραφέστα η διοίκηση του Αχιλλέα Φαρσάλων εξέφρασε τις ευχαριστίες της και τις ευχές της για ό,τι καλύτερο τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένειά του τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ο κ. Παραφεστας με το ήθος του, τη συνέπεια, την προσωπικότητά του και την αναμφισβήτητη ποδοσφαιρική του αξία ήταν ο πρωτεργάτης της φετινής επιτυχίας, έδωσε άλλο ειδικό βάρος στον σύλλογο και δίκαια κέρδισε μια θέση στη μεγάλη ιστορία του και μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων μας. Μόνο καλά λόγια από όλη την οικογένεια του Αχιλλέα Φαρσάλων για τον μεγάλο Τάκη Παραφεστα».

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass