ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (4-4)

Γκολ, θέαμα και συγκινήσεις

• Μάκης Αλεξούδης: «Παίξαμε με φίλους και το ποδόσφαιρο πρέπει σε όλες τις ηλικίες να το χαιρόμαστε» • Τάσος Δεληχάς: «Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε το πώς αρχίσαμε και πού φτάσαμε»

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2017 22:11

Ο «βασιλιάς των σπορ» το ποδόσφαιρο, δικαιολογημένα θεωρείται ως το τοπ άθλημα σε όλο τον πλανήτη, καθώς προσφέρει μοναδικές στιγμές σε όποια ηλικία και αν αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές.

Αυτό το απέδειξαν προχθές το απόγευμα οι παλαίμαχοι παίκτες του Δαμασιακού και του Απόλλωνα Λάρισας, οι οποίοι πρόσφεραν γκολ, θέαμα και πολλές συγκινήσεις…
Πριν τον αγώνα ο αρχηγός των παλαιμάχων του Απόλλωνα Μάκης Αλεξούδης απένειμε πλακέτα στον νυν πρόεδρο του Δαμασιακού Θεόδωρο Τόκα, τονίζοντας τα εξής: «Συγχαίρουμε την ομάδα του Δαμασιακού για την ανοδό της στην Α’ τοπική κατηγορία και τους ευχόμαστε να έχει μια καλή πορεία.
Σήμερα αισθανόμαστε υπέροχα, είμαστε ανάμεσα σε φίλους, διότι από το ποδόσφαιρο αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα που κερδίζεις και πρέπει σε όλες τις ηλικίες να το χαιρόμαστε.
Είμαστε στο Δαμάσι που έχει χάσει σε μικρή ηλικία τον Δημήτρη Μουσιάρη και τον Ανδρέα Ζέρμα, δύο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Θα ανταποδώσουμε την άψογη φιλοξενία στη Φιλιππούπολη».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των παλαιμάχων του Δαμασιακού Τάσος Δεληχάς, προσφέροντας ένα κρασί στην ομάδα του Απόλλωνα τόνισε τα εξής: «Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε το πώς αρχίσαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο και που φτάσαμε. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς, που ήρθε ο Απόλλωνας στο φιλόξενο χωριό μας και με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχηθούμε στην πρώτη ομάδα να έχει μια αξιόλογη πορεία στη Football League.
Όσον αφορά στην ομάδα των παλαιμάχων τής αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την ζωντάνια που έχει, τη δυναμική της παρουσία σε όλα τα επίπεδα και για την οργάνωση».

MVP O… ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Η… έξυπνη κίνηση του Χρήστου Πρατσίλα να πείσει από τον πάγκο του Απόλλωνα τον γκολκίπερ Βασίλη Χριστοδούλου να πάρει τη θέση του Σεΐζη στην ομάδα του Δαμασιακού, αποδείχθηκε πως ήταν όλα τα λεφτά.
Κι ενώ λοιπόν η ομάδα της Φιλιππούπολης προηγήθηκε με 0-3 στο 18’ (Τσαπατώρης, Κακαγιάννης, Μπεριτζάς), ακολούθως ο υπό… μεταγραφήν Χριστοδούλου, κατέβασε τα ρολά.
Ο Δαμασιακός πήρε μπρός και με ηγετική μορφή τον Θοδωρή Νάκα(έπαιξε δεκάρι), έφερε τα πάνω κάτω.
Στο 22’ ο Κυρατζής μείωσε σε 1-3 και στο 26’ ο Νάκας με εκπληκτικό σουτ που έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Κιόρογλου, έκανε το 2-3.
Πέντε λεπτά αργότερα στο 31’ ο Γκουντελίτσας ισοφάρισε σε 3-3 και οι δύο ομάδες με το σκορ αυτό πήγαν στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη ο Δαμασιακός μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και στο 52’ ο Τσιάλτας έκανε το 4-3, κάνοντας την ολική ανατροπή.
Ο Απόλλωνας άρχισε τις κατά…ριπάς επιθέσεις, όμως η άμυνα του Δαμασιακού και ο Χριστοδούλου, ήταν από…μπετόν.
Παράλληλα στις αντεπιθέσεις ο Δαμασιακός ήταν…φωτιά από τις μαγικές μπαλιές του Νάκα, αλλά ο Κιόρογλου κρατούσε το 4-3.
Τελικά τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας ο Τάσος Μπεριτζάς ανατράπηκε και ο…διεθνής ρέφερι Ανδρέας Πασπαλιάρης κατελόγισε την εσχάτη των ποινών.
Από τα έντεκα μέτρα αρχικά ο Δημήτρης Τσαπατώρης νικήθηκε από το…φάντομ τον Χριστοδούλου, όμως με δεύτερη προσπάθεια ο σέντερ φορ του Απόλλωνα κι ενώ ο γκολκίπερ είχε…κολλήσει στη λάσπη που ήταν στην γραμμή του τέρματος, διαμόρφωσε το τελικό 4-4.
Ο Βαγγέλης Κώτσιος που είχε παίξει στο… στοίχημα σκορ 4-5 παρακαλούσε τον διαιτητή να κρατήσει τέσσερα λεπτά καθυστέρηση, όμως ο αμερόληπτος Πασπαλιάρης που έκανε ρεσιτάλ διαιτησίας, κράτησε μόνο δύο λεπτά καθυστέρηση και το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο 4-4.
Εν συνεχεία εκτός προγράμματος χτυπήθηκαν πέναλτι, όπου ο Δαμασιακός επικράτησε 4-3, χάρη στις αποκρούσεις του Χριστοδούλου, που μάλλον αλλάζει…στρατόπεδο.
Όλοι οι παίκτες των δύο ομάδων αποχώρησαν αγκαλιασμένοι και με πολλά πειράγματα, μέσα σε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα.*Η φιλοξενία των παλαιμάχων του Δαμασιακού και της νυν διοίκησης ήταν άψογη, μετά το τέλος της αναμέτρησης προσφέρθηκαν νοστιμότατα καρπούζια, ενώ ακολούθησε δείπνο στην ταβέρνα ο «Θανάσης» στην πλατεία του Δαμασίου.

ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Τάσος Δεληχάς): Σεΐζης, Αγραφιώτης, Νάκας, Κανής, Βαγγέλης Μουσιάρης, Κυρατζής, Λέτσιος, Οικονόμου, Πρατσίλας, Ιωάννης Μουσιάρης, Γκουντελίτσας(Χριστοδούλου, Καζάκης, Τσιάλτας, Δεληχάς).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Κολομητρούσης, γεν.αρχηγός Δημήτρης Ντάντος): Κιόρογλου, Μπίζιος, Μάγγος, Κώτσιος, Φώτης Πλίτσης, Κακαγιάννης, Αλεξούδης, Τσαπατώρης, Κανελιάς, Μπεριτζάς, Μπουρονίκος (Σδούγκας, Αντωνίου, Μπακαρός, Καπλάνης, Φωτάκης).

*Μεγάλος άτυχος της προχθεσινής αναμέτρησης ο Απόστολος Φωτάκης του Απόλλωνα, ο οποίος ένιωσε ένα σφίξιμο στον δικέφαλο στην προθέρμανση και το…ιατρικό επιτελείο δεν του επέτρεψε να αγωνισθεί.
*Με νέα στολή προσφορά του Ζήση Ντελόπουλου εμφανίσθηκαν οι παλαίμαχοι του Απόλλωνα Λάρισας, που την ερχόμενη Δευτέρα θα θέσουν σε λειτουργία τα νέα γραφεία τους στο πρώην πρακτορείο ΠΡΟΠΟ του Τάσου Γκουτζίδη.
*Κοντά στους «κυανόλευκους» και η ψυχή του Απόλλωνα ο Τάσος Ζηλιασκούδης, ο οποίος πολλά είχε να πει για το παρελθόν με τον πρώην πρόεδρο του Δαμασιακού Μανώλη Ιωαννίδη. Επίσης στην κερκίδα ήταν και ο…μέντορας του Κώστα Κολομητρούση, ο Βασίλης Μουστάκας.
*Κοινοί παίκτες των δύο ομάδων ήταν ο Πρατσίλας και ο Σεΐζης.
*Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε πως αναφορά για τον Δαμασιακό χωρίς τον φίλο μας Βασίλη Λέτσιο, δεν γίνεται…

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass