ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Τι αλλάζει στις αθλητικές εγκαταστάσεις...

• Ποιοι θα αποτελούν την επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας • Με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ τιμωρείται ο ιδιοκτήτης ή ο χρήστης αθλητικής εγκατάστασης

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2017 22:12

Ο αθλητικός νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή φέρνει σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία και κυρίως στην καταλληλότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων με πιο σημαντική την αρμοδιότητα που δίνεται στην Περιφέρεια (μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις) να ελέγχει τις μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις ενώ προηγουμένως έδινε μόνο άδεια τέλεσης αγώνων.


Επίσης δημιουργούνται επιτροπές καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων που πρέπει να γίνουν άμεσα και ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που θα έχουν οι ομάδες, ενώ βαριές είναι οι κυρώσεις στους ιδιοκτήτες και τους χρήστες των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Αναλυτικά η «Ε.τ.Δ.» παρουσιάζει όλες τις αλλαγές του αθλητικού νόμου για τις αθλητικές εγκαταστάσεις:

• Ένταξη των αθλητικών εγκαταστάσεων σε κατηγορίες

1. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις κατατάσσονται στις εξής κατηγορίες, ανάλογα µε το είδος, το μέγεθος, τη δυναμικότητά τους και την κατηγορία των αγώνων που φιλοξενούν:α) Κοινές αθλητικές εγκαταστάσεις:
αα) Ομάδα Α1: Υπαίθριες εγκαταστάσεις χωρίς θεατές ή έως 500 θεατές, σε οικισμούς µε πληθυσμό έως 200 κατοίκους, στις οποίες διεξάγονται µόνο προπονήσεις.
ββ) Ομάδα Α2: Υπαίθριες εγκαταστάσεις χωρίς θεατές ή έως 500 θεατές, σε οικισμούς µε πληθυσμό πάνω από 200 κατοίκους, στις οποίες διεξάγονται και αγώνες.
γγ) Ομάδα Β1: Υπαίθριες εγκαταστάσεις από 500 έως 5.000 θεατές, όπου διεξάγονται τοπικοί ή ερασιτεχνικοί αγώνες.
δδ) Ομάδα Β2: Υπαίθριες εγκαταστάσεις από 500 έως 5.000 θεατές, όπου διεξάγονται αγώνες εθνικών κατηγοριών.
εε) Ομάδα Γ1: Υπαίθριες εγκαταστάσεις από 500 έως 5.000 θεατές, όπου διεξάγονται διεθνείς αγώνες ή αγώνες επαγγελματικών κατηγοριών.
στστ) Ομάδα Γ2: Υπαίθριες εγκαταστάσεις µε 5.000 θεατές και πάνω, ανεξάρτητα από την κατηγορία των αγώνων.
ζζ) Ομάδα Δ: Κλειστές εγκαταστάσεις χωρίς θεατές ή έως 1.000 θεατές.
ηη) Ομάδα Ε1: Κλειστές εγκαταστάσεις µε πάνω από 1.000 θεατές, όπου διεξάγονται τοπικοί ή ερασιτεχνικοί αγώνες.
θθ) Ομάδα Ε2: Κλειστές εγκαταστάσεις µε πάνω από 1.000 θεατές, όπου διεξάγονται αγώνες εθνικών κατηγοριών.
ιι) Ομάδα ΣΤ: Κλειστές εγκαταστάσεις µε πάνω από 1.000 θεατές, όπου διεξάγονται διεθνείς αγώνες ή αγώνες επαγγελματικών κατηγοριών.β) Ειδικές αθλητικές εγκαταστάσεις:
αα) Ομάδα Ζ: Υπαίθριες εγκαταστάσεις (μόνιμες ή προσωρινές) διαμορφωμένες σε φυσικό περιβάλλον (θάλασσα, ποτάμι, λίμνη, δάσος κ.λπ.) ή σε κοινόχρηστους χώρους πόλεων, καθώς και εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση του αεραθλητισμού.
ββ) Ομάδα Η: Υπαίθριες εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής της παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 4276/2014 (Α’ 155) (χιονοδρομικά κέντρα, αυτοκινητοδρόμια κ.λπ.).
γγ) Ομάδα Θ1: Προσωρινές διαμορφώσεις για διοργάνωση αγώνων εντός αθλητικής εγκατάστασης, η οποία διαθέτει άδεια λειτουργίας για άλλο άθλημα (υπαίθριες εγκαταστάσεις).
δδ) Ομάδα Θ2: Προσωρινές διαμορφώσεις για διοργάνωση αγώνων εντός αθλητικής εγκατάστασης, η οποία διαθέτει άδεια λειτουργίας για άλλο άθλημα (κλειστές εγκαταστάσεις).
εε) Ομάδα Ι: Προσωρινές διαμορφώσεις για διοργάνωση αγώνων εντός αθλητικής εγκατάστασης, η οποία υπάγεται στο άρθρο 32 του ν. 2725/1999 και διαθέτει άδεια λειτουργίας από την περιφέρεια (ιδιωτικό γυμναστήριο, ιδιωτική σχολή γυμναστικής) ή εντός µη αθλητικής εγκατάστασης (ξενοδοχείο, σχολείο, εκθεσιακό κέντρο κ.λπ.).Διαδικασία ένταξης αθλητικών
εγκαταστάσεων σε κατηγορίες:
α) Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εκδίδει μέσα σε τρεις (3) μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος απόφαση µε την κατάταξη όλων των εθνικών και ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων. Πριν την έκδοση της άδειας λειτουργίας που περιγράφεται στο επόμενο άρθρο, ο φορέας διοίκησης κάθε εγκατάστασης δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν έχουν μεταβληθεί οι συνθήκες και επομένως η εγκατάσταση παραμένει στην ίδια κατηγορία.
Σε περίπτωση μεταβολής των συνθηκών, εκδίδεται νέα απόφαση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
β) Οι δήμοι όλης της χώρας εκδίδουν μέσα σε τρεις (3) μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος απόφαση µε την κατάταξη όλων των δημοτικών και κοινοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων εντός των διοικητικών τους ορίων.
Οι Περιφέρειες όλης της χώρας εκδίδουν μέσα σε τρεις (3) μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος απόφαση µε την κατάταξη όλων των περιφερειακών αθλητικών εγκαταστάσεων εντός των διοικητικών τους ορίων.
Πριν την έκδοση της άδειας λειτουργίας του άρθρου 56Β, ο φορέας διοίκησης κάθε εγκατάστασης δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν έχουν μεταβληθεί οι συνθήκες και επομένως η εγκατάσταση παραμένει στην ίδια κατηγορία.
Σε περίπτωση μεταβολής των συνθηκών, εκδίδεται νέα απόφαση από τον οικείο δήμο.
γ) Για τους σωματειακούς και όσους ιδιωτικούς χώρους άθλησης υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος άρθρου, καθώς και για τις ειδικές αθλητικές εγκαταστάσεις (ομάδες Ζ, Η, Θ1, Θ2 και Ι), η κατηγορία στην οποία εντάσσονται βεβαιώνεται αιτιολογημένα µε υπεύθυνη δήλωση μηχανικού ή του ιδιοκτήτη της εγκατάστασης, προκειμένου να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του άρθρου 56Β από την αρμόδια Αρχή».

 

• Άδεια λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων

1. Για τη λειτουργία οποιουδήποτε αγωνιστικού χώρου ή χώρου άθλησης όλων των εθνικών, ολυμπιακών, περιφερειακών, δημοτικών, κοινοτικών ή σωματειακών γυμναστηρίων όλων των κέντρων άθλησης ή χώρων αθλοπαιδιών και εν γένει των αθλητικών εγκαταστάσεων, πλην των υπαγόμενων στις διατάξεις του άρθρου 32 του παρόντος νόμου και των περιπτώσεων στ’, ζ’ και η’ της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου, απαιτείται άδεια για τη συνδρομή των αναγκαίων προϋποθέσεων ασφαλείας για αθλούμενους και θεατές. Η άδεια λειτουργίας χορηγείται στη διοίκηση της αθλητικής εγκατάστασης ή στον φορέα στον οποίο αυτή ανήκει µε βάση την κατηγορία της εγκατάστασης και τον τρόπο αδειοδότησης που περιγράφεται παρακάτω.2. Η διαδικασία αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων, ανάλογα µε την κατηγορία της αθλητικής εγκατάστασης, είναι η εξής:
α) Για τις ομάδες Α1 και Α2: Μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη της αθλητικής εγκατάστασης και κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης μηχανικού ή βεβαίωσης της τεχνικής υπηρεσίας του οικείου Δήμου ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις αδειοδότησής της, χορηγείται η άδεια λειτουργίας µε απόφαση Δημάρχου. Η άδεια ισχύει για πέντε (5) έτη, εφόσον πριν τη λήξη κάθε έτους κατατεθεί υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι δεν έχει ανέλθει σε ανώτερη κατηγορία η ομάδα που αγωνίζεται στη συγκεκριμένη έδρα και δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στην εγκατάσταση.
β) Για τις ομάδες Β1, Β2, Δ και Ε1: Μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη της αθλητικής εγκατάστασης και κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης μηχανικού ή βεβαίωσης της τεχνικής υπηρεσίας του οικείου Δήμου ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις αδειοδότησής της, χορηγείται η άδεια λειτουργίας µε απόφαση Δημάρχου. Η άδεια ισχύει για τρία (3) έτη, εφόσον πριν τη λήξη κάθε έτους κατατεθεί υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι δεν έχει ανέλθει σε ανώτερη κατηγορία η ομάδα που αγωνίζεται στη συγκεκριμένη έδρα και δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στην εγκατάσταση.
γ) Για την ομάδα Ε2: Μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη της αθλητικής εγκατάστασης, η επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας του επόμενου άρθρου ελέγχει την εγκατάσταση και ο αρμόδιος Περιφερειάρχης χορηγεί την άδεια λειτουργίας, εφόσον είναι θετική η εισήγηση της επιτροπής. Η άδεια ισχύει για τρία (3) έτη, εφόσον πριν τη λήξη κάθε έτους κατατεθεί υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι δεν έχει ανέλθει σε ανώτερη κατηγορία η ομάδα που αγωνίζεται στη συγκεκριμένη έδρα και δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στην εγκατάσταση.
δ) Για τις ομάδες Γ1, Γ2 και ΣΤ: Μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη της αθλητικής εγκατάστασης, η επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας του επόμενου άρθρου ελέγχει την εγκατάσταση και ο αρμόδιος Περιφερειάρχης χορηγεί την άδεια λειτουργίας, εφόσον είναι θετική η εισήγηση της επιτροπής. Η άδεια ισχύει για δύο (2) έτη, εφόσον πριν τη λήξη του πρώτου έτους κατατεθεί υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι δεν έχει ανέλθει σε ανώτερη κατηγορία η ομάδα που αγωνίζεται στη συγκεκριμένη έδρα και δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στην εγκατάσταση.
ε) Για την ομάδα Ζ: Την άδεια λειτουργίας χορηγεί ο αρμόδιος Περιφερειάρχης εφόσον προσκομίζονται: αα) βεβαίωση της οικείας ομοσπονδίας για την καταλληλότητα και την ασφάλεια του χώρου, ββ) παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης από τον ιδιοκτήτη της έκτασης, γγ) κατάθεση όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων (για τη χρήση αιγιαλού, δάσους, εναέριου χώρου κ.λπ.) βάσει της κείμενης νομοθεσίας και δδ) υπεύθυνη δήλωση του χρήστη της εγκατάστασης ότι τηρούνται όλες οι προδιαγραφές και οι κανονισμοί ασφαλείας που αφορούν στη διαμόρφωση και τη λειτουργία του χώρου.
στ) Για την ομάδα Η: Ισχύουν οι διατάξεις του ν. 4276/2014 (Α’155) και της εν γένει κείμενης νομοθεσίας. Παράλληλα απαιτούνται και όλα τα δικαιολογητικά της προηγούμενης περίπτωσης.
ζ) Για τις ομάδες Θ1 και Θ2: Δεν απαιτείται έκδοση άδειας λειτουργίας, παρά µόνο: αα) βεβαίωση της οικείας ομοσπονδίας για την καταλληλότητα και την ασφάλεια του χώρου, ββ) παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης από τον ιδιοκτήτη της έκτασης και γγ) υπεύθυνη δήλωση του χρήστη της εγκατάστασης ότι τηρούνται όλες οι προδιαγραφές και οι κανονισμοί ασφαλείας που αφορούν στη διαμόρφωση και τη λειτουργία του χώρου. Αν ο αριθμός των θεατών υπερβαίνει τον επιτρεπόμενο από την ισχύουσα άδεια λειτουργίας της εγκατάστασης (ή όταν η διοργάνωση γίνεται στον περιβάλλοντα χώρο της εγκατάστασης και ο αριθμός των θεατών υπερβαίνει τους 2.000), απαιτείται επιπλέον μελέτη πυροπροστασίας για την προσωρινή χρήση, εγκεκριμένη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
η) Για την ομάδα Ι: Δεν απαιτείται έκδοση άδειας λειτουργίας, παρά µόνο: αα) βεβαίωση της οικείας ομοσπονδίας για την καταλληλότητα και την ασφάλεια του χώρου, ββ) παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης από τον ιδιοκτήτη της έκτασης και γγ) υπεύθυνη δήλωση του χρήστη της εγκατάστασης ότι τηρούνται όλες οι προδιαγραφές και οι κανονισμοί ασφαλείας που αφορούν στη διαμόρφωση και τη λειτουργία του χώρου. Αν ο αγώνας πραγματοποιείται σε κλειστό χώρο µε παρουσία θεατών.

 

• Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας

1. Με απόφαση του αρμόδιου περιφερειάρχη συγκροτείται υποχρεωτικά στην έδρα κάθε Περιφέρειας ή Δημοτικής Ενότητας Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας µε τοπική αρμοδιότητα στα όρια της αντίστοιχης Περιφέρειας ή Δημοτικής Ενότητας, η οποία αποτελείται από:
α) Έναν υπάλληλο της Περιφέρειας ή του οικείου Δήμου κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Μηχανικών και κατά προτίμηση µε ειδικότητα πολιτικού μηχανικού ή ηλεκτρολόγου ή μηχανολόγου, ως Πρόεδρο.
β) Έναν ιατρό που υπηρετεί σε Υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κατά προτίμηση µε αθλητιατρική εμπειρία.
γ) Έναν εκπρόσωπο της Αστυνομικής Αρχής ή, κατά περίπτωση, του Λιμενικού Σώματος.
δ) Έναν εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Για κάθε έλεγχο η Επιτροπή συμπληρώνεται από έναν εκπρόσωπο της διοίκησης της επιθεωρούμενης αθλητικής εγκατάστασης ή του φορέα στον οποίο αυτή ανήκει, έναν εκπρόσωπο της αθλητικής ομοσπονδίας του κατά περίπτωση αθλήματος και έναν εκπρόσωπο της οικείας επαγγελματικής ένωσης, όταν στην αθλητική εγκατάσταση διεξάγονται και αγώνες επαγγελματικών πρωταθλημάτων.
Στην περίπτωση αθλητικής εγκατάστασης πολλαπλής χρήσης, οι εκπρόσωποι των δύο τελευταίων φορέων προέρχονται από το άθλημα µε τη μεγαλύτερη προσέλευση θεατών.
Σε περίπτωση µη συγκρότησης της ως άνω Επιτροπής από τον αρμόδιο Περιφερειάρχη, ο τελευταίος ελέγχεται πειθαρχικά.
Αν δεν είναι δυνατή η στελέχωση της Επιτροπής µε υπάλληλο της Περιφέρειας ή της Δημοτικής Ενότητας κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Μηχανικών, καθώς και µε ιατρό που υπηρετεί σε Υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αυτή στελεχώνεται µε ιδιώτη μηχανικό και ιατρό.2. Η Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας έχει τις εξής αρμοδιότητες:
α) Ελέγχει τις πάσης φύσεως αθλητικές εγκαταστάσεις, στις οποίες τελούνται προπονήσεις ή αθλητικές συναντήσεις των ομάδων Γ1, Γ2, Ε2 και ΣΤ, όσον αφορά στη διαπίστωση της συνδρομής των αναγκαίων προϋποθέσεων ασφαλείας αθλουμένων και θεατών. Για τον σκοπό αυτόν, εάν δεν ορίζεται διαφορετικά στην απόφαση της παραγράφου 6 του άρθρου 56Β, εντός των µηνών Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου κάθε έτους, η Επιτροπή διενεργεί τακτικό έλεγχο σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις και εντός πέντε (5) ημερών από τη διενέργεια του ελέγχου υποβάλλει στον αρμόδιο Περιφερειάρχη έκθεση ελέγχου και γνώμη για τη χορήγηση, τη χορήγηση υπό όρους ή τη µη χορήγηση της άδειας λειτουργίας. Έκτακτος έλεγχος μπορεί να διενεργείται οποτεδήποτε.
β) Ελέγχει τη δυνατότητα απρόσκοπτης προσέλευσης στην αθλητική εγκατάσταση και εκκένωσής της από τους θεατές και τη δυνατότητα προσπέλασης οχηµάτων έκτακτης ανάγκης.
γ) Ελέγχει την ύπαρξη και λειτουργία του ελάχιστου απαραίτητου ιατρικού και υγειονομικού εξοπλισμού, τη στατική αντοχή των κερκίδων, στην καταλληλότητα των περιφράξεων και των χώρων υγιεινής, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο που είναι κατά τη γνώμη της αναγκαίο για την ασφαλή διεξαγωγή των αθλητικών εκδηλώσεων.
δ) Αν η Επιτροπή διαπιστώσει τεχνικές ατέλειες ή άλλες ελλείψεις στην αθλητική εγκατάσταση, δίνει εύλογη προθεσμία στη διοίκησή της για την αποκατάστασή τους, ορίζοντας ταυτόχρονα νέα ημερομηνία επανελέγχου.
Στην περίπτωση αυτή, ο αρμόδιος Περιφερειάρχης, μετά από εισήγηση της Επιτροπής μπορεί να χορηγεί μέχρι την ημερομηνία επανελέγχου άδεια λειτουργίας, εφόσον οι ελλείψεις δεν είναι τόσο σοβαρές, ώστε να τίθενται σε κίνδυνο ουσιώδη έννομα αγαθά των αθλητών και του κοινού. Εάν και κατά τον επανέλεγχο διαπιστωθούν ατέλειες ή ελλείψεις που αφορούν στην καταλληλότητα των αγωνιστικών χώρων, των χώρων άθλησης και των λοιπών χώρων που προορίζονται για την εξυπηρέτηση των αθλητών, προπονητών και διαιτητών, η Επιτροπή εισηγείται αιτιολογημένα στον αρμόδιο Περιφερειάρχη τη µη χορήγηση ή την ανάκληση της άδειας λειτουργίας μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ατελειών ή των ελλείψεων, η οποία διαπιστώνεται µε νέο έλεγχο. Εάν οι ατέλειες ή ελλείψεις αφορούν την καταλληλότητα των λοιπών χώρων της αθλητικής εγκατάστασης, ιδίως αυτών που προορίζονται για την πρόσβαση, παραμονή και αποχώρηση των θεατών, η Επιτροπή εισηγείται αιτιολογημένα στον αρμόδιο Περιφερειάρχη τη χορήγηση υπό όρους ή την τροποποίηση της άδειας λειτουργίας ή τη χορήγηση άδειας χωρίς την παρουσία θεατών, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ατελειών ή των ελλείψεων, η οποία διαπιστώνεται µε νέο έλεγχο.3. Τα πρακτικά της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας, τα αντίγραφα των εκθέσεών της και των σχετικών αποφάσεων του αρμόδιου Περιφερειάρχη τηρούνται στο αρχείο γυμναστηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων της Περιφέρειας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Τα αντίγραφα των σχετικών αποφάσεων του Δημάρχου τηρούνται στο αρχείο του οικείου Δήμου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

 

Κυρώσεις

Με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ τιμωρείται ο ιδιοκτήτης ή ο χρήστης αθλητικής εγκατάστασης που στερείται άδειας λειτουργίας και παραχωρεί ή επιτρέπει τη διενέργεια σε αυτή αθλητικής εκδήλωσης.
Οι ποινές του προηγούμενου εδαφίου επιβάλλονται και στον Πρόεδρο Αθλητικού Σωματείου, αθλητικών ανωνύμων εταιρειών ή τμημάτων αμειβόμενων αθλητών που συμμετέχει στην αθλητική εκδήλωση. Ποινική δίωξη δεν μπορεί να ασκηθεί και ο υπεύθυνος απαλλάσσεται από κάθε ποινή αν για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν συγκροτηθεί οι επιτροπές ή δεν είναι εφικτός ο έλεγχος των αθλητικών εγκαταστάσεων από τις επιτροπές του άρθρου 56Γ».

 

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ:
Χρήματα για τη συντήρηση αλλά και προσωπικό...

Με την ψήφιση του αθλητικού νόμου η Περιφέρεια Θεσσαλίας επωμίζεται την ευθύνη των αδειών καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων και χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μάς έκανε την παρακάτω δήλωση: «Μέχρι τώρα η Περιφέρεια Θεσσαλίας έδινε τις άδειες τέλεσης αγώνων ενώ με τον νέο αθλητικό νόμο περιέρχονται από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στις Περιφέρειες και οι άδειες καταλληλότητας των μεγάλων αθλητικών εγκαταστάσεων.
Για να μπορέσουν οι εγκαταστάσεις να είναι πλήρεις θα πρέπει να δοθούν τόσο από τη ΓΓΑ όσο και από τους Δήμους, στους οποίους ανήκουν χρήματα για να συντηρούνται και να μην υπάρχει πρόβλημα, ενώ θα χρειαστούμε και προσωπικό για να μπορέσει να γίνει αποτελεσματικός έλεγχος. Θα απαιτηθεί τροποποίηση των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των Περιφερειών, το απαραίτητο προσωπικό και μαζί φυσικά οι αναλογούντες οικονομικοί πόροι, οι οποίοι σύμφωνα με το Σύνταγμα πρέπει να συνοδεύουν τις μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες.
Ειδικά στη Θεσσαλία που έχει πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να υπάρχει αυξημένος αριθμός ατόμων».

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass