ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ανταγωνιστικός και στην Γ’ Εθνική

• Χρ. Τσαπραΐλης: «Θέλουμε τον φίλαθλο κόσμο της πόλης σ’ αυτήν την προσπάθεια που κάνουμε να είναι κοντά μας» • Μ. Τριανταφυλλόπουλος: «Η ομάδα έχει δυναμική για να διεκδικήσει αρκετά πράγματα και να καθιερωθεί στη Γ’ Εθνική»

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2017 22:06

Η εποχή της Γ’ Εθνικής για τον Αχιλλέα Φαρσάλων άρχισε χθες στο δημοτικό στάδιο της πόλης με την επίσημη «πρώτη» για τη νέα σεζόν.

Η ομάδα των Φαρσάλων επιστρέφει μετά από 27 χρόνια στη Γ’ Εθνική σε μια δύσκολη και παράλληλα κομβικής σημασίας χρονιά, με στόχο να καθιερωθεί στην κατηγορία και με οδηγό τη βαριά ιστορία να αποτελέσει ισχυρό ποδοσφαιρικό πόλο στον νομό.
Οι αλλαγές που σημειώθηκαν φέτος στον Αχιλλέα αφορούν σε όλα τα επίπεδα. Νέο διοικητικό σχήμα με πρόεδρο τον Χρήστο Τσαπραΐλη, νέα τεχνική ηγεσία με επικεφαλής τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, αλλά και πολλά νέα πρόσωπα στο έμψυχο δυναμικό που συγκροτούν ένα κράμα έμπειρων και νεαρών φιλόδοξων παικτών.
Μέσα απ’ όλες αυτές τις αλλαγές και με τη συμπαράσταση των φιλάθλων αλλά και της τοπικής κοινωνίας ευρύτερα, οι «Μυρμιδόνες» ευελπιστούν να δημιουργήσουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στην ομάδα να θέσει τις βάσεις για ένα ελπιδοφόρο αύριο. Με άλλα λόγια να δώσουν την ευκαιρία στον Αχιλλέα Φαρσάλων να επανακτήσει τη δυναμική του παρελθόντος.
Για τη δύσκολη και παράλληλα φιλόδοξη προσπάθεια αλλά και τις αλλαγές που έγιναν στον σύλλογο μίλησε ο νέος πρόεδρος του Αχιλλέα Φαρσάλων, Χρήστος Τσαπραΐλης, ο οποίος επισήμανε τα εξής:
«Ανέλαβα την ευθύνη σε μία κρίσιμη χρονική περίοδο για την ομάδα, η οποία θα μετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μετά από 27 χρόνια. Η ευθύνη αυτή είναι τεράστια τόσο για μένα όσο και για τους συνεργάτες μου και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να οργανώσουμε και να κάνουμε τον σύλλογο ικανό να πορευτεί σ’ αυτήν την προσπάθεια.
Αλλαγές ουσιαστικές στο Δ.Σ. δεν υπήρξαν. Πάλι τα ίδια πρόσωπα είμαστε, απλά άλλαξαν οι τίτλοι. Αλλά για μένα οι τίτλοι δεν παίζουν ρόλο. Είμαστε μία ομάδα και όλοι μαζί, όπως τα τελευταία χρόνια, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια.
Μέλημα δικό μας ήταν να κρατήσουμε τον κορμό της ομάδας και παράλληλα επιλέξαμε να κάνουμε κάποιες προσθήκες ποδοσφαιριστών για να ενισχύσουμε το ρόστερ. Σχετικά με την τεχνική ηγεσία, εμπιστευτήκαμε τις τύχες της ομάδας σε δύο έμπειρους προπονητές. Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος είναι γνωστός, έχει πολλά χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου, φίλαθλος του Αχιλλέα, γνώσης και εργάτης του ποδοσφαίρου, ο οποίος πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει σημαντικά. Ο κ. Βασιλείου ήταν και πέρσι στην ομάδα, είναι και αυτός ένας εργάτης του ποδοσφαίρου, ενώ ο κ. Βακουφτσής θα είναι υπεύθυνος για τους τερματοφύλακες και θα μας βοηθήσει αρκετά.
Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο της πόλης κ. Άρη Καραχάλιο και τον αντιδήμαρχο κ. Σταύρο Πουλαράκη, γιατί με το που ανέλαβα τον προεδρικό θώκο, κάποια ζητήματα που υπήρχαν στο γήπεδο και αφορούσαν σε βελτιωτικές παρεμβάσεις αμέσως διευθετήθηκαν. Οι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν από την πρώτη ημέρα και έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και θέληση να μας βοηθήσουν.
Θέλω να καλέσω όλο τον φίλαθλο κόσμο της πόλης σ’ αυτήν την προσπάθεια που γίνεται να είναι κοντά μας. Τους χρειαζόμαστε όλους γιατί ο Αχιλλέας είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα για τον νομό και χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων των Φαρσαλινών αλλά και του νομού.
Αναφορικά με τους στόχους της ομάδας δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο, γιατί για να πετύχεις την παραμονή πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό. Θέλουμε να έχουμε μία σοβαρή ομάδα, να παίζει καλό ποδόσφαιρο, να αναδείξει τα ταλέντα της περιοχής και να χαίρεται ο κόσμος που θα έρχεται στο γήπεδο» κατέληξε ο κ. Τσαπραΐλης.

 

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ
Από την πλευρά του ο τεχνικός Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αναφερόμενος στους στόχους και τις φιλοδοξίες της ομάδας υπογράμμισε τα εξής:
«Εάν κάνουμε μία μικρή αναδρομή θα δούμε ότι την τελευταία 15ετία, μετά τα καλά χρόνια της Δ’ Εθνικής στην οποία είχαμε καθιερωθεί για 7-8 χρόνια, βρεθήκαμε κάποια στιγμή πολύ χαμηλά. Ακριβώς επειδή βρήκαμε τη δύναμη και σηκωθήκαμε, θεωρώ ότι αυτή η ομάδα έχει δυναμική για να διεκδικήσει αρκετά πράγματα στην πορεία και να καθιερωθεί στη Γ’ Εθνική.
Προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε την εμπειρία με τα νιάτα, κρατήσαμε τα παιδιά που θέλαμε από πέρσι δηλαδή τον βασικό κορμό και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη διοίκηση του κ. Τσαπραΐλη, γιατί έφερε στην ομάδα ακριβώς τις επιλογές μου. Μας περιμένει βέβαια πολλή δουλειά για να βγάλουμε πράγματα μέσα στο γήπεδο και να έχουμε τον κόσμο μαζί μας που πάντα ήταν συμπαραστάτης στην ομάδα.
Το ότι οι 4 όμιλοι της Γ’ Εθνικής γίνονται 8 από μία άποψη θα μπορούσε να πει κάποιος ότι θα είναι πιο βατή η κατηγορία. Ωστόσο αυξήθηκε ο αριθμός των ομάδων που υποβιβάζονται και εκεί είναι το πρόβλημα. Επίσης εκείνο που θα πρέπει να προσέξουμε στον όμιλό μας είναι οι ιστορικές-παραδοσιακές ομάδες. Όμως, εγώ πάντα έλεγα ότι ο Αχιλλέας είναι ιστορική ομάδα και εκεί ακριβώς πρέπει να πατήσουμε και να χτίσουμε πάνω σ’ αυτό. Να επαναφέρουμε τη δυναμική του Αχιλλέα σε τέτοιο επίπεδο που να αρμόζει με την ιστορία του συλλόγου».

 

ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ
Από σήμερα το βράδυ οι ποδοσφαιριστές του Αχιλλέα θα διαμένουν σε ξενοδοχείο της πόλης καθώς αύριο αρχίζουν οι διπλές προπονήσεις. Την προσεχή Κυριακή θα τους δοθεί το πρώτο ρεπό, από την επομένη θα ξαναμπούν σε ρυθμούς διπλών προπονήσεων μέχρι το πρώτο φιλικό παιχνίδι που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Αυγούστου με την Κ20 του Ολυμπιακού Πειραιώς.
Σε ό,τι αφορά στα μεταγραφικά οι προσπάθειες επικεντρώνονται για την ενίσχυση 1-2 θέσεων ακόμα. Οι άνθρωποι του συλλόγου ήδη βρίσκονται σε επαφή με παίκτες που τους ενδιαφέρουν προκειμένου να κλείσει το ρόστερ όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

 

Αισιοδοξία στις τάξεις των παικτώνΑισιόδοξοι ότι ο Αχιλλέας Φαρσάλων θα πετύχει τους στόχους του στο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής παρουσιάστηκαν οι παίκτες της ομάδας. Ας δούμε τι είπαν ορισμένοι εξ αυτών:

Κ. Νεμπεγλέρας:
«Νομίζω ότι μετά από μία προσπάθεια, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια, η ομάδα επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια στη Γ’ Εθνική. Χρειάζεται προσπάθεια και πολλή δουλειά. Πάνω απ’ όλα να γίνουμε μία οικογένεια. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε μέσα από τις προπονήσεις και τη σκληρή δουλειά είναι να δημιουργήσουμε μία καλή ομάδα, ανταγωνιστική, που να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και να το χαιρόμαστε εμείς και ο κόσμος. Αυτός ουσιαστικά είναι ο βασικός μας στόχος. Γιατί όταν θα μπορέσουμε να χαιρόμαστε εμείς οι ίδιοι αυτό το οποίο κάνουμε θα έχει αντίκτυπο και στο αποτέλεσμα και στον κόσμο και πιστεύω ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία».

Χρ. Οικονόμου:
«Είναι μία πρόκληση για τον Αχιλλέα που μετά από πολλά χρόνια επιστρέφει στη Γ’ Εθνική. Φέτος τα πράγματα είναι πιο δύσκολα καθώς η κατηγορία έχει αλλάξει σε σχέση με πέρσι. Υπάρχουν οι παραδοσιακές ομάδες, κάποιες άλλες που ενισχύονται κι εμείς θα προσπαθήσουμε με όλα τα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό και σε συνάρτηση με τον νέο τεχνικό να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο, να παίζει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο και να δει ο κόσμος αυτό που επιθυμεί εδώ και πολλά χρόνια».

Ν. Βούλγαρης:
«Η διοίκηση κράτησε τον περσινό κορμό, από τη χρονιά που ήταν άκρως επιτυχημένη για τον Αχιλλέα και παράλληλα έγιναν προσθήκες με νεαρούς και φιλόδοξους ποδοσφαιριστές. Αυτό που πιστεύω είναι η ομάδα να είναι ανταγωνιστική, να διατηρηθεί στην κατηγορία –το έχει ανάγκη ο Αχιλλέας μετά από τόσα χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα- να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και να ελκύει τον κόσμο των Φαρσάλων που έχει πάθος με την ομάδα. Από κει και πέρα εμείς ως παίκτες θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντεπεξέλθει η ομάδα στη νέα πρόκληση της Γ’ Εθνικής. Σίγουρα θέλουμε τη στήριξη του κόσμου αλλά παράλληλα χρειαζόμαστε και τη στήριξη των τοπικών φορέων. Πρέπει να βοηθηθεί η ομάδα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς και όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε. Πιστεύω ότι θα είναι μία καλή χρονιά για τον Αχιλλέα».

Κ. Κόλα:
«Μία καινούργια χρονιά στη Γ’ Εθνική η οποία είναι πολύ δύσκολη κατηγορία με πολύ καλές και ιστορικές ομάδες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο ώστε να το χαίρεται ο κόσμος των Φαρσάλων. Δεν δίνουμε υποσχέσεις. Απλώς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο.
Οι πρώτες μου εντυπώσεις από τη νέα μου ομάδα είναι πολύ καλές. Ο κόσμος πολύ φιλικός, οι εγκαταστάσεις της ομάδας πολύ καλές, οι παίκτες αξιόλογοι και θεωρώ ότι θα τα πάμε πολύ καλά».

 

ΤΟ «ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ» ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Αποκτήθηκαν: Χάμος (Βλαχογιάννι), Κούλπας (Αργυροπούλι), Μάρκου (Απόλλων Λ.), Κόλα (Νίκη Β.), Καραγκούνης (Οικονόμος), Κουσιάς (Κ20 ΑΕΛ), Χατζής (Κ20 ΑΕΛ). Επέστρεψε ο Κουρούμαλος (ΑΟ Καρδίτσας).
Έφυγαν: Κακαζούκης, Παλάσκας, Κουμπούρας, Νάστας, Ντάλλας, Περήφανος, Γιώργης, Πετράκης, Κοντοβάς, Λυτροσυγκούνης, Ρέψης

 

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ
12/8 με Κ20 Ολυμπιακού Π. εντός
19/8 με Ρήγα Φεραίο εντός
26/8 με Αλμυρό εκτός
30/8 με Ηρακλή Λάρισας εντός
3/9 με Νίκη Β. (εκκρεμεί η έδρα)
10/9 με ΠΟΕ εντός

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass