ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο 2ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΡΥΟΒΡΥΣΗΣ ΟΛΥΜΠΟΥ

Το δρομικό κίνημα γιορτάζει στον Όλυμπο

*Κ. Αγοραστός: «Είναι ένας αγώνας που όλοι μπορούν να συμμετέχουν και να κερδίσουν από τα οφέλη του αθλητισμού»

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2017 22:14

Το δρομικό κίνημα γιορτάζει αυτήν την Κυριακή στον Όλυμπο, με αφορμή τη διεξαγωγή του 2ου Ορεινού Αγώνα στην Κρυόβρυση. Πρόκειται για έναν αγώνα 20 χιλιομέτρων, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν δύο ακόμη διαδρομές, η μία για το ευρύ κοινό και για αθλητές λιγότερο προετοιμασμένους, απόστασης 5 χιλιομέτρων και η άλλη για τα παιδιά απόστασης ενός χιλιομέτρου. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυόβρυσης Ελασσόνας, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στην κεντρική πλατεία Κρυόβρυσης και οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9.00 π.μ. των 1000 μέτρων, στις 9.30 π.μ. των 20 χιλιομέτρων και στις 9.45 π.μ. των 5 χιλιομέτρων αντίστοιχα. Ο αγώνας των 20 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί μέσα σε δασικό δρόμο (16χλμ.), σε μονοπάτι (3χλμ.) και σε άσφαλτο (1χλμ.), με συνολική υψομετρική διαφορά τα 600μ. περίπου.

Στη σημασία του συγκεκριμένου αγώνα, που συμβάλλει στην προβολή του Θεσσαλικού Ολύμπου αναφέρθηκαν χθες στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός και εκπρόσωποι των διοργανωτών.

Κ. Αγοραστός (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας): «Πρόκειται για έναν μεγάλο αγώνα, έναν διαφορετικό αγώνα στο βουνό, αλλά και έναν αγώνα που όλοι μπορούν να συμμετέχουν, να χαρούν και να κερδίσουν από τα οφέλη του αθλητισμού. Εμείς στηρίζουμε το δρομικό κίνημα, στηρίζουμε αυτούς τους αγώνες και βέβαια είναι ευχάριστη έκπληξη που έχουμε κοντά μας μια εταιρία την «Παπαγεωργίου Foods Service» η οποία στηρίζει τον αγώνα και δείχνει τον δρόμο για συνδιοργανώσεις με δημιουργικά αποτελέσματα. Γιατί ο αθλητισμός αγγίζει όλους μας. Είναι φιλοσοφία ζωής και ειδικά στην εποχή που ζούμε είναι μία διέξοδος στο αδιέξοδο. Γι' αυτό χρειάζεται στήριξη απ’ όλους μας. Γιατί παράλληλα αναδεικνύονται μέρη της πατρίδας μας, της Θεσσαλίας, του Ολύμπου, τα οποία κάποιοι δεν έχουν επισκεφτεί και είναι ευκαιρία να τα δουν και να τα χαρούν».

Απ. Γούλας (Πρόεδρος Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας): «Για 2η χρονιά διοργανώνεται ο αγώνας δρόμου Κρυόβρυσης με τη διαφορά ότι φέτος έχουμε τρεις διαδρομές από τις δύο που είχαμε πέρσι. Είναι ο μεγάλος αγώνας των 20χλμ., ο αγώνας των 5χλμ., στον οποίο δίνεται η δυνατότητα σε αθλητές που δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι να δοκιμάσουν την εμπειρία στο βουνό και ο παιδικός αγώνας των 1000μ. Είναι μία γιορτή για το χωριό της Κρυόβρυσης και παράλληλα αναδεικνύουμε τη θεσσαλική πλευρά του Ολύμπου. Θα ήταν παράλειψη εάν δεν ευχαριστούσαμε τον μεγάλο χορηγό του αγώνα «Παπαγεωργίου Foods Service» για τη στήριξή του από την πρώτη χρονιά και την Περιφέρειαν Θεσσαλίας που έχει αγκαλιάσει τη διοργάνωση επίσης από την πρώτη χρονιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, ο οποίος είναι δίπλα σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις της περιφέρειάς μας».

Μ. Ρίζος: «Έχουμε τρεις διαδρομές όπως ειπώθηκε. Είναι τα 5χλμ. για τους αθλητές που θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά την εμπειρία στο βουνό. Είναι ένας εύκολος αγώνας και περιπατητικός θα μπορούσαμε να τον πούμε. Ο μεγάλος αγώνας των 20χλμ. έχει υψομετρικό θετικό 800μ. Δεν είναι δύσκολος αγώνας και έχει πολύ ωραία κομμάτια. Ξεκινάμε με ένα δασικό κομμάτι που ίσως είναι και το πιο όμορφο του αγώνα, συνεχίζουμε μέσα από ρέματα -λίγο τεχνικά κομμάτια- και επιπλέον έχουμε κάποιος αγροτικούς-δασικούς δρόμους για να καταλήξουμε πάλι στο χωριό. Είναι κυκλική η διαδρομή. Η ημέρα του αγώνα (13 Αυγούστου) είναι τέτοια που δεν θα πάμε για μεγάλες επιδόσεις, αλλά για να διασκεδάσουμε. Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές».

Άρης Παπαγεωργίου (εκπρόσωπος PFS): «Όπως και πέρσι έτσι και φέτος αναλάβαμε τα έξοδα του αγώνα και ευελπιστούμε ο φετινός να είναι πολύ καλύτερος. Είναι κάτι που το πιστεύουμε. Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες. Να έχουμε έναν ασφαλή αγώνα».

Ανδρ. Τσανά (Υπεύθυνη επιχειρήσεων της επίλεκτης εθελοντικής διασωστικής ομάδας ειδικών αποστολών): «Όπως και πέρσι θα παρέχουμε φέτος για 2η συνεχόμενη χρονιά την υγειονομική κάλυψη του αγώνα. Θα είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε. Καλή επιτυχία στους αθλητές, τους διοργανωτές και τον μεγάλο χορηγό του αγώνα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να αναδειχθεί ο υπέροχος Όλυμπος».

Η συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρέστη μεταξύ άλλων και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παιδής, ολοκληρώθηκε με απονομή πλακέτας στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass