ΒΟΥΝΑΙΝΑ

Ραντεβού με την ιστορία

*Έτοιμοι για την ιστορική πρόκληση της Α’ ΕΠΣΛ δηλώνουν παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση *Κ. Μερτζανίδης: «Θα ενισχύσουμε κι άλλο την ομάδα και πιστεύω να πραγματοποιήσουμε μία αξιοπρεπή εμφάνιση» Θ. Εμμανουήλ: «Θέλουμε να δείξουμε καλό χαρακτήρα σαν ομάδα και να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών»

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2017 22:00

Ραντεβού με την ιστορία δίνουν τη φετινή χρονιά τα Βούναινα, καθώς σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εξελίξεις –απομένει να επισημοποιηθεί- η ομάδα θα δώσει, για πρώτη φορά από την ίδρυσή της, το «παρών» στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Με φιλοδοξίες αλλά και πίστη στις δυνατότητές τους, παίκτες και τεχνική ηγεσία ευελπιστούν να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο, ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας κατηγορίας και να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα.

Στον πάγκο της ομάδας θα βρίσκεται ένα νέο πρόσωπο, ο τεχνικός Θ. Εμμανουήλ, που μετά την επιτυχημένη θητεία στην Κοιλάδα δηλώνει πανέτοιμος και για την πρόκληση της νέας χρονιάς, ενώ στον προεδρικό θώκο του συλλόγου θα είναι ο Κώστας Μερτζανίδης, ένας από τους ακούραστους εργάτες του τοπικού ποδοσφαίρου. Σημαντικές ωστόσο αλλαγές έγιναν και στο έμψυχο δυναμικό προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένη σε όποια κατηγορία και αν αγωνιστεί.

Για τη νέα χρονιά και τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μερτζανίδης δήλωσε:

«Κατ’ αρχήν εύχομαι καλή χρονιά και υγεία σε όλες τις ομάδες του νομού και ειδικότερα στην ΑΕΛ, τον Απόλλωνα Λάρισας και τον Αχιλλέα Φαρσάλων που αγωνίζονται στις Εθνικές κατηγορίες. Για μας εάν οριστικοποιηθεί η συμμετοχή μας στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία θα είναι μία ιστορική στιγμή, γιατί για πρώτη φορά από την ίδρυση του συλλόγου θα μετέχουμε στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα του νομού. Πιστεύω να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της νέας κατηγορίας και στις προσδοκίες όλων μας. Δυσκολεύει κάπως η κατάσταση, γιατί ήταν κάτι που δεν το γνωρίζαμε εξ αρχής, ωστόσο θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε κι άλλο την ομάδα και πιστεύω να πραγματοποιήσουμε μία αξιοπρεπή εμφάνιση ως νεοφώτιστοι. Για μας είναι μία πρωτόγνωρη κατηγορία, αλλά υπάρχει η θέληση απ’ όλους. Θα προχωρήσουμε στην απόκτηση 2-3 ακόμα παικτών για να καλύψουμε κάποια κενά» κατέληξε ο πρόεδρος του συλλόγου.

Από την πλευρά του ο νέος τεχνικός Θ. Εμμανουήλ επισήμανε:

«Ξεκινάμε μία χρονιά με φιλοδοξίες. Δεν γνωρίζουμε επίσημα σε ποια κατηγορία θα αγωνιζόμαστε ακόμη, ωστόσο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, ούτως ώστε να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, που να το χαιρόμαστε πρώτα εμείς και μετά όλοι οι άλλοι.

Φέτος ήρθαν πολλοί ποδοσφαιριστές, έμπειροι αλλά και νέοι και πάνω απ’ όλα καλοί χαρακτήρες. Θέλουμε να δείξουμε καλό χαρακτήρα σαν ομάδα και να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί υπάρχουν αρκετά αξιόλογα παιδιά στην ομάδα και το κλίμα είναι ιδανικό για να δουλεύεις σ’ αυτόν τον σύλλογο. Από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να δικαιώσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν και θεωρώ ότι στο τέλος θα πετύχουμε τους στόχους μας, γιατί υπάρχει αισιοδοξία απ' όλους, από τη διοίκηση, τους παίκτες, εμένα προσωπικά και τον κόσμο.

Θα ήθελα να πω στους ανθρώπους του χωριού να αγκαλιάσουν την ομάδα, να στηρίξουν τα παιδιά και την προσπάθεια της διοίκησης. Είναι μία καινούργια ομάδα που πραγματικά μοχθεί καθημερινά για να βγει το αποτέλεσμα αυτό. Οι ερασιτέχνες πρέπει πάντα να έχουν τη στήριξη της διοίκησης και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εύχομαι Καλή χρονιά και υγεία σε όλους».

Αναφερόμενος στην προοπτική της Α’ κατηγορίας ο Θ. Εμμανουήλ είπε:

«Εάν τελικά παίξουμε στην Α’ κατηγορία σίγουρα οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες. Όμως δεν μας φοβίζει αυτό. Τα παιδιά καθημερινά εργάζονται σκληρά στις προπονήσεις. Το δείχνουν με τη διάθεση και την όρεξη που έχουν. Με συμμετοχή στις προπονήσεις και σωστή οργάνωση πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Θα κάνουμε 2-3 ακόμη προσθήκες-εξαρτάται από την κατηγορία στην οποία θα είμαστε- για να ενισχύσουμε την ομάδα και να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι».

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Τη βεβαιότητα ότι τα Βούναινα μπορούν να σταθούν επάξια στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ, εάν τελικά η συμμετοχή οριστικοποιηθεί και επίσημα, εξέφρασαν οι παίκτες της ομάδας. Ας δούμε τι είπαν ορισμένοι εξ αυτών:

Γκ. Καζάνι: «Για μας η Α’ κατηγορία εάν τελικά είναι αυτή στην οποία θα παίξουμε, είναι μία δύσκολη κατηγορία και πρέπει να προετοιμαστούμε καλά. Θέλουμε να απολαύσουμε αυτό που θα κάνουμε, να περνάμε καλά γιατί οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι. Εδώ στην ομάδα είμαστε μία πολύ καλή παρέα και εύχομαι να πάμε όσο γίνεται καλύτερα και να παίξουμε όμορφο ποδόσφαιρο».

Ηλ. Μερτζανίδης: «Αργήσαμε λίγο αλλά έστω κι έτσι είμαστε θεωρητικά τουλάχιστον, περιμένουμε να οριστικοποιηθεί και στην πράξη, να παίζουμε στην Α’ κατηγορία. Σίγουρα τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά, η ομάδα πρέπει να αλλάξει επίπεδο και γι' αυτό θα γίνουν κάποιες επιπλέον προσθήκες. Σιγά-σιγά πιστεύω ότι όλα θα γίνουν».

Κ. Κατσιώτης: «Η συμμετοχή μας στην Α’ κατηγορία αποτελεί πρόκληση γιατί πρέπει να δείξουμε ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε σ’ αυτήν την κατηγορία. Οι απαιτήσεις είναι σαφώς μεγαλύτερες. Ήρθα σ’ έναν σύλλογο που ουσιαστικά είναι σαν μία οικογένεια και πιστεύω ότι αυτό το καλό κλίμα θα το βγάλουμε στο γήπεδο και θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

Ι. Σχοινάς: «Αποφάσισα να έρθω στα Βούναινα γιατί είναι ένα οργανωμένο σωματείο. Θα προσπαθήσω με την εμπειρία μου να βοηθήσω την ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους της που θα είναι μία άνετη παραμονή στην Α’, εάν τελικά παίξουμε εκεί. Δεν μας φοβίζει αυτή η κατηγορία, απλά θέλει πιο πολλή δουλειά. Οι αντίπαλοί μας σίγουρα θα είναι δυνατοί αλλά τα Βούναινα έχουν δείξει ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν, γιατί έχουν καλούς παίκτες».

Ν. Κουκουφίκης: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση. Πιστεύω όμως ότι έχουμε το σθένος να σταθούμε όρθιοι και να αποδείξουμε ότι έχουμε αλλάξει επίπεδο. Μας περιμένει πολλή δουλειά, αλλά αυτό δεν μας πτοεί. Το κλίμα είναι πολύ καλό στην ομάδα και όλα τα παιδιά μαζί με τον προπονητή είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».

ΤΟ «ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ» ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Αποκτήθηκαν: Κ. Ξαφάρας, Ι. Σχοινάς (Ν. Καρυές), Ν. Κουκουφίκης (Κιλελέρ), Κ. Κατσιώτης (Φιλοκτήτης), Δ. Κερέντζος (Στόμιο), Φ. Μερτζανίδης, Β. Ραπτόπουλος (Αβέρωφ), Κ. Καζάνι (Ραχούλα).

Αποχώρησε: Πρεσακάρου.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass