ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ημιμαραθώνιος απ' τον Απιδανό ως τον Αχιλλέα

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2017 22:30

Ο Δήμος Φαρσάλων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) διοργάνωσαν χθες τον 5ο Αχίλλειο Άθλο - Ημιμαραθώνιο δρόμο, μήκους 21.100 μ.

Η εκκίνηση δόθηκε από τις πηγές του Απιδανού ποταμού και ο τερματισμός έγινε στο Άγαλμα του Αχιλλέα στην πλατεία Δημαρχείου. Στον αγώνα υπήρξε ιατρική υποστήριξη, ενώ κατά μήκος της διαδρομής υπήρχαν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων ανά 4 χλμ. Εμφιαλωμένο νερό διατίθετο στην εκκίνηση, στον τερματισμό και στους ενδιάμεσους σταθμούς. Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής υπήρχε ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

Σε όλους τους αθλητές που τερμάτισαν δόθηκαν συλλεκτικά μετάλλια. Υπήρχε ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και οι 3 πρώτοι αθλητές και αθλήτριες της γενικής κατάταξης βραβεύτηκαν με κύπελλο και μετάλλιο και εξαιρέθηκαν από τις επιμέρους ηλικιακές κατηγορίες.

Οι ηλικιακές κατηγορίες για τους άνδρες ήταν οι εξής: Έως 24 ετών, 25-29 ετών, 30-34 ετών, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70+.

Για τις γυναίκες: Έως 24 ετών, 25-34, 35-44, 45+ Για τους αθλητές και τις αθλήτριες που έλαβαν μέρος στον αγώνα δεν υπήρχε κόστος συμμετοχής.

Οι νικητές στους άνδρες της γενικής κατάταξης στον Ημιμαραθώνιο ήταν:

1) Κοσμάς Κωνσταντινίδης (1 ώρα 21'27'')

2) Φάνης Κατσίκας (1 ώρα 21'43'')

3) Χρήστος Καραζήσης (1 ώρα 22'36'')

Στις γυναίκες νικήτριες ήταν:

1) Νατάσα Νασίκα (1 ώρα 46'04'')

2) Δήμητρα Μαλιαχόβα (1 ώρα 51'16'')

3) Μαρία Σταμάτη (1 ώρα 55'05'')

Παράλληλα με τον 5ο Αχίλλειο Άθλο - Ημιμαραθώνιο δρόμο διεξήχθη και ο 5ος Παιδικός - Εφηβικός Αχίλλειος Άθλος για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8-17 ετών. Η απόσταση που διήνυσαν ήταν 1000 μέτρα με ώρα εκκίνησης στις 9.50. Η εκκίνηση δόθηκε από τον Απιδανό ποταμό και ο τερματισμός έγινε στο άγαλμα του Αχιλλέα στην πλατεία Δημαρχείου. Ο αγώνας αυτός δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά καθαρά συμμετοχικό.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν μετάλλια και αναμνηστικά συμμετοχής.

Ακόμη, διεξήχθη ο 2ος αγώνας δρόμου 5,2 χιλιομέτρων. Ο συγκεκριμένος αγώνας διοργανώθηκε για να δώσει την ευκαιρία σε όλους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στον Αχίλλειο Άθλο, αλλά δεν ήταν προετοιμασμένοι για τον ημιμαραθώνιο.

Η απόσταση είναι 5.200 μέτρα και η ώρα εκκίνησης δόθηκε στις 9.40 π.μ. από τον Απιδανό ποταμό και ο τερματισμός έγινε στο άγαλμα του Αχιλλέα στην πλατεία Δημαρχείου.

Κατά μήκος της διαδρομής υπήρχαν σταθμοί υποστήριξης ανά 2,6 χλμ., ενώ νερό διατίθετο στην εκκίνηση, στον τερματισμό καθώς και στον ενδιάμεσο σταθμό.

Ο αγώνας αυτός δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά καθαρά συμμετοχικό. Σε όλους όσοι συμμετείχαν δόθηκαν μετάλλια και αναμνηστικά συμμετοχής.

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 διεξήχθη και ο 1ος Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 4.100 μέτρων στο Αισθητικό Άλσος της πόλης και στους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά συμμετοχής.

Στον Ημιμαραθώνιο πήραν μέρος 250 αθλητές απ' όλη την Ελλάδα, στα 5,2 χιλιόμετρα συμμετείχαν 150 αθλητές, στον 5ο Παιδικό, Εφηβικό Αχίλλειο Άθλο συμμετείχαν 560 παιδιά και στον 1ο Δρόμο Υγείας 80 άτομα.

Η πολυπληθέστερη ομάδα στον Ημιμαραθώνιο ήταν του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας με 108 αθλητές, ενώ η πολυπληθέστερη συμμετοχή στον Παιδικό - Εφηβικό Αχίλλειο Άθλο ήταν του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων με 117 συμμετοχές. Στον αγώνα των 5,2 χλμ. έλαβαν μέρος και 5 μέλη της ουκρανικής αποστολής που φιλοξενούνται στα Φάρσαλα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 5ου Αχίλλειου Άθλου αποτελούνταν από τον Κων/νο Δερλό (πρόεδρο ΟΠΑΚΠΑ), Βάια Παύλου (πρόεδρο της Δ.Κ. Φαρσάλων) και Νικόλαο Γούλα (πρόεδρο ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

Μεγάλη ήταν η συνεισφορά των Εθελοντών (πολιτών, εργαζόμενων στον Δήμο του Α.Τ. Φαρσάλων, του Κ.Υ. Φαρσάλων, των προσκόπων και οδηγών, της Πυροσβεστικής και των γιατρών των αγώνων), τους οποίους η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν επίσημοι και πλήθος κόσμου, καθώς και η ουκρανική αποστολή που φιλοξενείται στα Φάρσαλα.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass