ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ(0-0)

Παλικαρίσια ισοπαλία για τον Αχιλλέα

*Κατάθεση ψυχής από τους παίκτες και χειροκροτήματα στο τέλος από τον κόσμο *Πολύ καλά «διαβασμένος» ήταν ο Τάκης Παραφέστας

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2017 22:31

Τα είχε όλα εκτός από γκολ το χθεσινό γειτονικό ντέρμπι στον 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής κατηγορίας, όπου Αχιλλέας Φαρσάλων και Ολυμπιακός Βόλου αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0.

Μπορεί στο παιχνίδι να μην αναδείχθηκε τελικά νικητής, όμως οι πολυάριθμοι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο δημοτικό γήπεδο των Φαρσάλων, απόλαυσαν ένα ματς με πολύ δυνατές μονομαχίες, που είχε ευκαιρίες αλλά και ένταση στην κερκίδα.

Ο τεχνικός του Αχιλλέα Τάκης Παραφέστας που διαδέχθηκε πριν από λίγες ημέρες τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, παρέλαβε από τον προκατοχό του ένα καλογυμνασμένο σύνολο και μέσα σε λίγες ημέρες, αυτό που προσπάθησε να τους ανεβάσει, ήταν την πεσμένη ψυχολογία τους, από τα αρνητικά αποτελέσματα.

Και τα κατάφερε περίφημα, διότι τέτοια παιχνίδια με αντιπάλους που έχουν υψηλές φιλοδοξίες, κρίνονται σε λεπτομέρειες.

Χθες λοιπόν ο Φαλανιώτης τεχνικός ήταν πολύ καλά «διαβασμένος» διότι προσπάθησε να…χτυπήσει στην κόντρα τον δυνατό αντίπαλό του, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αμυντική λειτουργία.

Η αμυντική γραμμή των γηπεδούχων ήταν από…γρανίτη και στις πολλές μονομαχίες που έδωσαν οι παίκτες του, τα κατάφεραν περίφημα.

Μάλιστα ο Αχιλλέας θα μπορούσε αν πίστευε περισσότερο να πάρει και το παιχνίδι, αλλά σε τέτοια ματς και ο βαθμός της ισοπαλίας δεν μπορεί παρά να είναι ωφέλιμος.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, με τον Ολυμπιακό να παίζει από το 78' με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Κραγιόπουλου.

Ο Τάκης Παραφέστας παρέταξε τον Αχιλλέα, αρχικά με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κουτσοκέρας, δεξιά στην άμυνα ο Μάρκου, αριστερά ο Κουρούμαλος, σέντερ μπακ έπαιξαν ο Οικονόμου με τον Κούλπα, αμυντικό χαφ ο Μανιώτης, δεξιά ο Νεμπεγλέρας, αριστερά ο Κόλα και στην επίθεση δεξιά ο Χατζής, αριστερά ο Βούλγαρης και σέντερ φορ ο Συράκος.

Από την πλευρά του ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε την ομάδα του Βόλου με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Καραγκιολίδης, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Καραμπάς, Νόνης, Κραγιόπουλος και Α. Κόκας. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Δ. Κόκας και Βασίλιεβιτς, με τους Καράμπελα και Σεχολάρι να επιχειρούν στις πτέρυγες. Ο Ευθυμιάδης ήταν ο επιτελικός μέσος της ομάδας, πίσω από τον προωθημένο Βαρούχα.

Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα δυνατό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, που για διαφορετικούς λόγους ήθελαν τη νίκη.

Οι μεν γηπεδούχοι για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις, οι δε φιλοξενούμενοι για να βρεθούν πιο κοντά στην κορυφή.

Στο 5' είχαμε την πρώτη καλή στιγμή για τον Αχιλλέα, όταν σε σέντρα του Κόλα ο Συράκος έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα αφού κόντραρε στον Σοχολάρι, κατέληξε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα στο 10' είχαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Πρώτα ο Σοχολάρι και στη συνέχεια ο προωθημένος Κραγιόπουλος δεν μπόρεσαν να σκοράρουν μέσα από την περιοχή, μετά από εκτέλεση κόρνερ, με το σουτ του τελευταίου να αποκρούεται από τους αμυνόμενους και τελευταία τον Οικονόμου, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Ο Αχιλλέας απείλησε για δεύτερη φορά το τέρμα του Ολυμπιακού στο 13'. Από μπαλιά του Συράκου ο Βούλγαρης κινήθηκε απειλητικά στην περιοχή του Ολυμπιακού, βγήκε όμως έγκαιρα ο Καραγκιολίδης και μπλόκαρε την μπάλα, πέφτοντας στα πόδια του επιθετικού του Αχιλλέα.

Νέα καλή στιγμή για τον Αχιλλέα στο 23'. Ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε κόρνερ, με τον Μανιώτη να στέλνει την μπάλα με το γόνατο πάνω από τα δοκάρια του Καραγκιολίδη.

Ο Ολυμπιακός παρότι είχε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις απέναντι από το τέρμα του Κουτσοκέρα. Ωστόσο, στο 28' έχασε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Ευθυμιάδης ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε, με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κουτσοκέρα.

Στο διάστημα 30'-45' αν εξαιρέσουμε ένα δυνατό σουτ του Βούλγαρη, με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ, οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε πολλά λάθη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αχιλλέας μπήκε και πάλι ψυχωμένα στο παιχνίδι, ενώ στο 78' απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα, μετά την αποβολή του Κραγιόπουλου των φιλοξενουμένων με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Σε σέντρα του Σεχολάρι στο 49’ από τα αριστερά ο Καράμπελας έπιασε την κεφαλιά με τον Κουτσουκέρα να αποκρούει σε κόρνερ, ενώ στο 54' σε κεφαλιά του Τλούπα η μπάλα πέρασε άουτ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νεμπεγλέρα.

Στο 59' ο Αχιλλέας είχε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Νεμπεγλέρας με ωραία μπαλιά βρήκε τον Βούλγαρη στα αριστερά, αυτός επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να περνά έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Καραγκιολίδη.

Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν στην ευκαιρία του Αχιλλέα στο 67'. Ο Βαρούχας με μπροστινή μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Σέττο με τον Κουτσοκέρα, ο επιθετικός του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να νικήσει με πλασέ τον τερματοφύλακα του Αχιλλέα, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια και κράτησε το 0-0 για τους «κιτρινόμαυρους». Στο 75' ο Μέμος σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Κουτσουκέρα να αποκρούει στη δεξιά του γωνία, και στο 86' ο Ολυμπιακός έχασε διπλή ευκαιρία να πετύχει γκολ. Σε σέντρα του Καραμπά από δεξιά η μπάλα βρήκε το σώμα του Κουρούμαλου και κατέληξε στη συμβολή των δοκαριών του Αχιλλέα, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Θέος με σουτ δεν μπόρεσε να σκοράρει, με την μπάλα να βρίσκει και πάλι στο σώμα του εξαιρετικού χθες Κουρούμαλου και να καταλήγει κόρνερ.

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 90’ +3. Ο Θέος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Κούλπα και κατέληξε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο τέλος της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές του Αχιλλέα και ο Παραφέστας χειροκροτήθηκαν από τους φιλάθλους, που ήταν ο 12ος παίκτης τους.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολύ καλή η διαιτησία του Στέφανου Ξηρογιάννη (ΕΠΣ Βοιωτίας), ενώ το ίδιο καλοί ήταν και οι συνεργάτες του Δελής, Κορακιανίτης (ΕΠΣ Βοιωτίας).

Κόκκινη κάρτα αντίκρισε στο 78' ο Κραγιόπουλος (2η κίτρινη-την 1η είχε αντικρίσει στο 17' ), ενώ κίτρινες αντίκρισαν οι Μανιώτης(25' ), Χατζής(50' ), Κουτσοκέρας(70' )-Βασίλιεβιτς(72' ), Θέος (90’ +5).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ(Τάκης Παραφέστας): Κουτσοκέρας, Μάρκου (77' Μίχος), Κουρούμαλος, Κούλπας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Χατζής (50' Κόλα), Μανιώτης, Συράκος, Κόλα (51' Τλούπας), Βούλγαρης (89' Αναγνώστης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ(Κώστας Μπράτσος): Καραγκιολίδης, Α. Κόκας, Καραμπάς, Νόνης, Κραγιόπουλος, Δ. Κόκας, Βασίλιεβιτς, Καράμπελας (85' Καρβούνης), Σεχολάρι (57' Σέττος), Ευθυμιάδης (57' Θέος), Βαρούχας (74' Μέμος).

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

Ένταση στις κερκίδες

Δεν έλειψε η ένταση στην κερκίδες από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, οι οποίοι κινήθηκαν προς την πλευρά των φίλων του Αχιλλέα και πήραν μια σημαία. Επίσης, αιτία ήταν και τα απαράδεκτα συνθήματα που ακούστηκαν σε βάρος της ΑΕΛ , που είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει πετροπόλεμος στις κερκίδες, με τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν ισχυρή παρουσία, να προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη.

Πάλι στο 35' υπήρξε νέα ένταση στην κερκίδα, η οποία κράτησε πέντε λεπτά περίπου και τα πνεύματα ηρέμησαν με την επέμβαση των ψυχραιμότερων και ενώ επεστράφη από τους Βολιώτες στους φίλους του Αχιλλέα, το πανό που είχαν πάρει.

Στην επανάληψη δεν συνέβη το παραμικρό και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τους παίκτες των δύο ομάδων και τους φιλάθλους να αποχωρούν χωρίς προβλήματα.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass