ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΕ ΤΗ ΦΕΡΩΝΥΜΗ ΟΜΑΔΑ (17.15)

Σε «άπαρτο φρούριο» η ΑΕΛ

*Ηλίας Φυντάνης: «Να συνεχίσουμε τις καλές μας εμφανίσεις»

Δημοσίευση: 05 Νοε 2017 14:50 | Τελευταία ενημέρωση: 05 Νοε 2017 17:58

Στο άπαρτο φρούριο της Κέρκυρας θα αγωνισθεί σήμερα η ΑΕΛ κόντρα στη φερώνυμη ομάδα στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League (17.15) καθώς μέχρι τώρα δεν έχει κερδίσει ποτέ στα επτά παιχνίδια που έχει παίξει, ενώ τέσσερις φορές έφυγε με ισοπαλία.

Άλλωστε η Κέρκυρα πάντα φημιζόταν για το φρούριό της (από τις δύο κορυφές αυτού βγήκε και το λατινικό όνομά της «Corfu» ) και ειδικά κόντρα στη λαρισινή ομάδα παίζει οχυρωμένη, κάτι που έχει αναγκάσει την ΑΕΛ να έχει σκοράρει στην Κέρκυρα από το 2002( τότε το τέρμα πέτυχε ο Ευθυμιάδης).

Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στη βαθμολογία και για την ΑΕΛ ακόμα και η ισοπαλία θα θεωρηθεί πετυχημένο αποτέλεσμα ενώ μετά από καιρό χάρη στις δύο συνεχόμενες νίκες έχει βρεθεί μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού και θα παίξει με «λυμένα νεύρα».

Σίγουρα το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο αφού και οι γηπεδούχοι τέτοια παιχνίδια σχεδιάζουν να κερδίσουν αλλά αυτή τη φορά όπως είπε και ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης δεν θα υποτιμηθεί η ΑΕΛ που εξαιτίας των άσχημων εμφανίσεων των πρώτων αγωνιστικών τη θεώρησαν πολλοί καταδικασμένη σε υποβιβασμό.

Προβλήματα υπάρχουν και για τον σημερινό αγώνα καθώς δεν θα αγωνισθούν οι τραυματίες Γιοβάνοβιτς και Ρέντζας, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Περόνε που όμως θα είναι στη δεκαοκτάδα. Το ευχάριστο είναι ότι στη χθεσινή προπόνηση που έγινε στο γήπεδο του Θεσπρωτού προπονήθηκαν κανονικά οι Φατιόν και Κόντορ που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών.

Η αποστολή της ΑΕΛ αναχώρησε χθες το πρωί για την Κέρκυρα(με ενδιάμεσες στάσεις στα Γιάννενα για γεύμα και στην Ηγουμενίτσα για προπόνηση) με τον τεχνικό Ηλία Φυντάνη να συμπεριλαμβάνει σε αυτήν είκοσι δύο ποδοσφαιριστές που είναι οι: Μπόζοβιτς, Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Μασούρας, Φάρκας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Λαγός, Φατιόν, Μπάλλας, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο, Αγκάνοβιτς, Κριζμάν, Περόνε, Ναζλίδης, Κόντορ, Καρατάσιος, Κούσσας, Γουάλας, Κρητικός, Γιαννιτσάνης. Εκτός έμεινε ο Μπάμπιτς λόγω προβλήματος γαστρεντερίτιδας.

Τη χθεσινή προπόνηση που έγινε στο γήπεδο του Θεσπρωτού παρακολούθησε και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας.

Χθες το βράδυ οι παίκτες είχε προγραμματιστεί να παρακολουθήσουν στην Κέρκυρα(όπου έφθασαν με θαλάσσια ταξί μέσω Λευκίμμης) σε βίντεο την αναμέτρηση Κέρκυρας-Ξάνθης ενώ σήμερα θα δούνε το παιχνίδι Κέρκυρας-Παναιτωλικού.

Σχετικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Ηλίας Φυντάνης στη χθεσινή προπόνηση έδειξε ότι θα υπάρχει μόνο μια αλλαγή σε σχέση με αυτή που αγωνίσθηκε στον τελευταίο αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό και τη θέση του τραυματία Ρέντζα θα πάρει ο Μασούρας.

Πιθανή ενδεκάδα θα είναι κάτω από τα δοκάρια ο Μπόζοβιτς, στην άμυνα δεξιά ο Μασούρας, σέντερ μπακ οι Φάρκας και Ζίζιτς και αριστερά ο Γουάλας.

Στη μεσαία γραμμή ο Φατιόν αμυντικό χαφ και πιο μπροστά οι Ντέλετιτς, Κριζμάν, Αγκάνοβιτς και Λεοζίνιο και στην επίθεση ο Ναζλίδης.

Ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης το μόνο που ζητάει από τους παίκτες του είναι να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις και αν το κάνουν πράξη τότε σίγουρα, πιστεύει, ότι θα πάρουν θετικό αποτέλεσμα και γιατί όχι μια ακόμα νίκη που θα είναι η τρίτη συνεχόμενη.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Επτά φορές έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια, η Κέρκυρα και η ΑΕΛ, στο νησί του Ιονίου. Την ομάδα της Κέρκυρας ευνοεί η προϊστορία στα παιχνίδια με την ΑΕΛ, όταν είναι γηπεδούχος. Οι γηπεδούχοι έχουν επικρατήσει σε τρεις αναμετρήσεις, ενώ τέσσερα παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, Στα συνολικά γκολ υπερτερεί η ομάδα της Κέρκυρας με 8-4.

Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων της Κέρκυρας με την ΑΕΛ

20/12/1989 Κέρκυρα-ΑΕΛ 3-3 Κύπελλο Ελλάδας

(20' Σταφυλάς 35' Σπίνουλας 63' Κούρκουλος/64' Μπάραν, 68', 88' Καραπιάλης)

21/03/2002 Κέρκυρα-ΑΕΛ 2-1 Γ' Εθνική

50' Στύλος, 74' Κλοκίδης/9' Ευθυμιάδης

10/09/2006 Κέρκυρα-ΑΕΛ 0-0 Α' Εθνική

24/01/2007 Κέρκυρα-ΑΕΛ 0-0 Κύπελλο Ελλάδας

22/01/2011 Κέρκυρα-ΑΕΛ 1-0 Α' Εθνική

73' Μαζνόφ

16/04/2006 Κέρκυρα-ΑΕΛ 0-0 Β' Εθνική

18/09/2016 Κέρκυρα-ΑΕΛ 2-0 Α' Εθνική

24' Ντουαλά, 39' Επστάιν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Γιάννης Νεοφυτιάδης, από τον Σύνδεσμο Κορινθίας, θα διαιτητεύσει τη σημερινή εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με την Κέρκυρα. Βοηθοί του ο Μιχάλης Καρσιώτης επίσης από την Κορίνθια και ο Μιχάλης Δημόπουλος από τον σύνδεσμο Δυτικής Αττικής. Τέταρτος θα είναι ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης από την Ένωση Ηπείρου και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος από την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass