ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Κλήρωση που θυμίζει στιγμές δόξας της ΑΕΛ

• Με αντίπαλο τον… Αλέξη Κούγια

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2018 21:54

Στιγμές δόξας θυμίζει στους φίλους της ΑΕΛ η χθεσινή κλήρωση με τον ΠΑΣ Γιάννινα για τους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «βυσσινί» είχαν αποκλείσει τον ΠΑΣ το 2007, στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης που ολοκληρώθηκε με τον αξέχαστο θρίαμβο του Πανθεσσαλικού και την ΑΕΛ να κατακτά το τρόπαιο με νίκη (2-1) επί του Παναθηναϊκού.
Η σπουδαία ομάδα που είχε δημιουργήσει τότε ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του, αντιμετώπισε στους «4» τον «Αγιαξ της Ηπείρου» του οποίου διοικητικός ηγέτης ήταν ο νυν μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας! Ο ΠΑΣ είχε αποκλείσει στην προηγούμενη φάση τον Ολυμπιακό, αλλά δεν κατάφερε να προβάλει σοβαρή αντίσταση στην ΑΕΛ η οποία προκρίθηκε με 2 νίκες με το ίδιο σκορ (2-0):
Α’ αγ (14/3/2007): ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα     2-0
(36’,51’ Αντσουέ)
Β’ αγ (18/4/2007): ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΛ     0-2
(4’, 29’ Αλωνεύτης)
Είναι η 17η φορά που η ΑΕΛ συμμετέχει σε προημιτελική φάση κυπέλλου. Μετράει 5 προκρίσεις επί του Διαγόρα (1982), της Καβάλας (1984), της Κορίνθου (1985) και του ΟΦΗ (2007). Τις δύο τελευταίες κατέκτησαν το τρόπαιο, ενώ το 1982 και το 1984 έφτασαν έως τον τελικό. Επίσης στους «8» η ΑΕΛ έχει αποκλείσει και την Καστοριά το 1988, χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα.
Αντιστοίχως, οι «βυσσινί» έχουν 11 αποκλεισμούς στην προημιτελική φάση με αντιπάλους: Καστοριά, Ηρακλή, Απόλλωνα Σμύρνης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ (2 φορές), Εδεσσαϊκό, Ξάνθη, Ακράτητο, Κέρκυρα και Θρασύβουλος.

 

ΝΤΕΡΜΠΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ-ΑΕΚ
Ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ έβγαλε η χθεσινή κλήρωση για τη φάση των «8» του κυπέλλου Ελλάδας, που έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ. Αυτό σημαίνει πως μεταξύ των δύο αγώνων θα υπάρχει και η μάχη των δύο για το πρωτάθλημα στο «Γ. Καραϊσκάκης», στις 4 Φεβρουαρίου. Το άλλο σημαντικό ζευγάρι είναι αυτό μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ατρόμητου. *Η ΕΠΟ όρισε τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής των πρώτων αναμετρήσεων για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά την κλήρωση που έγινε στα γραφεία της.
Το πρόγραμμα:
• Τετάρτη 24 Ιανουαρίου
Πανιώνιος-Λαμία      17:15
Ολυμπιακός-ΑΕΚ      19:30
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος      21:45
• Πέμπτη 25 Ιανουαρίου
ΠΑΣ Γιάννινα-Λάρισα     19:30
* Οι αγώνες ρεβάνς έχουν προγραμματιστεί για τις 6-8 Φεβρουαρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass