ΤΟΝΙΣΕ Ο ΕΚ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΑΓΙΑΣ Δ. ΛΟΛΑΣ

«Να μην ξεφύγουμε από τον αρχικό μας στόχο»

• Οι «κυανόλευκοι» μπορούν να παίξουν ρόλο ρυθμιστή στη μάχη της ανόδου στη φετινή Α2 σύμφωνα με τον 32χρονο πάουερ φόργουορντ

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2018 22:13

Είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές της εξαιρετικής μέχρι τώρα πορείας του Ερμή Αγιάς στη φετινή Α2 και η συμβολή του στην πολύ μεγάλη νίκη επί της Λευκάδας ήταν καθοριστική.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Λόλα, που με τους 18 πόντους (4/4 β., 7/10 διπ.) που πέτυχε και τα 8 ριμπάουντ που μάζεψε, ήταν ένας εκ των MVP της 13ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Παράλληλα βρίσκεται στη 2η θέση των ριμπάουντερ της κατηγορίας με 115.  Η ομάδα του Γρηγόρη Γιασάρη υποχρέωσε την ισχυρή Λευκάδα σε ήττα μετά από τέσσερα σερί νικηφόρα αποτελέσματα και παράλληλα αναρριχήθηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, δηλαδή μπήκε σε τροχιά πλέι οφ.
Ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ μίλησε στην «Ε» για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, που αν και νεοφώτιστη στην κατηγορία δείχνει να πατάει γερά στο παρκέ.
Σίγουρα αν κάποιος μας έλεγε από την αρχή της σεζόν ότι ως τώρα θα είχαμε 8 νίκες, θα λέγαμε ότι θα είμαστε ευχαριστημένοι. Και πράγματι είμαστε ικανοποιημένοι. Έχουμε κάνει πολύ καλή πορεία ως νεοφώτιστοι στην κατηγορία και βλέποντας ξεχωριστά τα παιχνίδια από δω και πέρα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε το ίδιο καλά ή και καλύτερα. Όμως δεν παραβλέπουμε το γεγονός ότι το πρωτάθλημα της Α2 είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό και ανά πάσα στιγμή οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να σου κάνει ζημιά».
• Τι κρύβεται πίσω από αυτή την επιτυχία;
- «Δουλεύουμε κάθε μέρα σκληρά, διατηρούμε άριστες σχέσεις μεταξύ μας, είμαστε σαν μία οικογένεια –παίκτες, προπονητικό τιμ, διοίκηση- και κυρίως απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε. Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα. Παίζουμε ωραίο μπάσκετ και αξίζει κάποιος να έρθει και να δει τα παιχνίδια μας».
• Η ομάδα βρίσκεται σε τροχιά πλέι οφ, ωστόσο το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Τι μπορούμε να περιμένουμε στη συνέχεια;
- «Δεν πρέπει να ξεφύγουμε από τον αρχικό μας στόχο που είναι η γρήγορη παραμονή. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην 5η θέση, αλλά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και σίγουρα θα είναι δύσκολο να διατηρηθούμε σ’ αυτήν τη θέση. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι τι μπορούμε να κάνουμε».
• Πιστεύεις ότι ο Ερμής μπορεί να διαδραματίσει ρόλο ρυθμιστή στη μάχη της ανόδου;
- «Έχουμε δείξει ότι στην έδρα μας είμαστε πολύ δυνατοί. Στον β’ γύρο θα υποδεχτούμε τις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Σίγουρα δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος, άρα αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στη μάχη της κορυφής».
• Υπάρχει μυστικό για το αήττητο της έδρας;
- «Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος. Προσπαθούμε το ίδιο δυνατά και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν διαλέγουμε παιχνίδια. Ίσως η πολύ καλή ψυχολογία που έχουμε στην έδρα μας και η στήριξη του κόσμου να είναι το μυστικό.
Για το ότι δεν έχουμε την ίδια αποτελεσματικότητα και στα εκτός έδρας παιχνίδια θα πω ότι έχουμε παίξει στις πιο δυνατές έδρες, Ιβανώφειο, Περιστέρι, Πάτρα και δεν παρουσιαστήκαμε έτοιμοι. Δεν πιστεύω ότι φταίει κάτι συγκεκριμένα».
Το προσεχές Σάββατο ο Ερμής θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον εκ των ουραγών Δούκα. Είναι ένα παιχνίδι που κρύβει παγίδες, όπως υποστηρίζουν στο στρατόπεδο των «κυανολεύκων», εάν υποτιμηθεί ο αντίπαλος. Καμία ομάδα δεν είναι εύκολη τόνισε στους παίκτες του ο Γρηγόρης Γιασάρης και ζήτησε να επιδείξουν την απαιτούμενη προσοχή και συγκέντρωση. Η προετοιμασία του Ερμή συνεχίζεται χωρίς προβλήματα καθώς δεν υπάρχουν απουσίες.

 

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Ο ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
Ο Γιάννης Παπαχρήστος της ΑΕΛ διατηρεί τα σκήπτρα στον πίνακα των ριμπάουντ και συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 117 σε 13 παιχνίδια. Στη δεύτερη θέση με δύο λιγότερα ακολουθεί ο Δημήτρης Λόλας του Ερμή Αγιάς. Στα κλεψίματα ο Στέργιος Τσιαμπαλής του Ερμή βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 25 (πρώτος με 31 είναι ο Γιάννης Προδρόμου του Αρκαδικού), ενώ στην έκτη θέση με 20 κατατάσσεται ο Νίκος Κατσαρές της ΑΕΛ. Στα τρίποντα ο Κώστας Σαριμπαλίδης της ΑΕΛ βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 27 και στην έκτη θέση με ένα λιγότερο ακολουθεί ο Νέστορας Κόμματος του Ερμή Αγιάς.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass