Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΟΣΚΑΡ ΓΚΑΡΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΑ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΗΤΑΝ Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΟ ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Eνα ντέρμπι που δεν ξεκίνησε ποτέ

•Για προσχεδιασμένη ενέργεια των ανθρώπων του Ολυμπιακού κάνει λόγο ο ΠΑΟΚ •«Περιμέναμε μία συγγνώμη» λένε οι «ερυθρόλευκοι» •Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο μετέβη ο Ισπανός τεχνικός •Μέχρι και με αφαίρεση βαθμών κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2018 22:56

Το πολυαναμενόμενο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό δεν έγινε ποτέ εξαιτίας του τραυματισμού του τεχνικού των Πειραιωτών, Όσκαρ Γκαρσία. Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Όλα έγιναν όταν κατά την είσοδο του τεχνικού του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία

(κι ενώ οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων είχαν παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο) μια ταινία ταμειακής μηχανής τον χτύπησε στο πρόσωπο. Ο Ισπανός τεχνικός αρχικά βρέθηκε στο έδαφος και στη συνέχεια έφυγε εσπευσμένα για τα αποδυτήρια, προκειμένου να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού. Λίγο μετά αποχώρησαν και οι ποδοσφαιριστές των «ερυθρολεύκων» για τα αποδυτήρια, ενώ στα αποδυτήρια αποχώρησαν και οι διαιτητές, με συνέπεια να μην γίνει η σέντρα στην αναμέτρηση την προγραμματισμένη ώρα έναρξης.
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μετέβη στη συνέχεια στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο (αποχώρησε με βαμβάκι στο στόμα), όπου, σύμφωνα με τους ανθρώπους των «ερυθρολεύκων» θα έμενε όλο το βράδυ.
ΕΝΤΑΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ
Λίγο μετά τις 20:45 οι οπαδοί του ΠΑΟΚ άρχισαν να αποχωρούν από τις εξέδρες του γηπέδου της Τούμπας. Πολλοί φίλοι του ΠΑΟΚ άρχισαν να συγκεντρώνονται στον δρόμο έξω από τα αποδυτήρια, από όπου γίνεται η άφιξη και η αποχώρηση των ομάδων, περιμένοντας προφανώς τη στιγμή που θα βγει η αποστολή του Ολυμπιακού.
Η κατάσταση μύριζε μπαρούτι και όταν οι δυνάμεις της αστυνομίας θέλησαν να απομακρύνουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ από το σημείο, προκειμένου να ξεμπλοκάρουν την έξοδο, τότε ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Με μία σύντομη επιχείρηση και με τη χρήση δακρυγόνων οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν το πλήθος των οπαδών του ΠΑΟΚ. Οι συγκεντρωμένοι οπαδοί απομακρύνθηκαν σε απόσταση από το γήπεδο.
Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
Λίγο μετά τις 23:00 αποχώρησαν οι αποστολές των δύο ομάδων. Αρχικά η αποστολή του ΠΑΟΚ και στην συνέχεια η αντίστοιχη του Ολυμπιακού, η οποία αποχώρησε εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από οπαδούς του ΠΑΟΚ που είχαν μείνει μέχρι αργά χθες το βράδυ έξω από το γήπεδο. Η αποστολή του Ολυμπιακού μετέβη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ισχυρή αστυνομική συνοδεία.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Τελευταίοι από όλους αποχώρησαν οι διαιτητές από το γήπεδο της Τούμπας, χωρίς όμως να γίνει γνωστό το περιεχόμενο του Φύλλου Αγώνα που συνέταξαν, για το ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, που δεν διεξήχθη. Ο κ. Αρετόπουλος και οι βοηθοί του αποχώρησαν με το βαν που είχε διατεθεί για τη μετακίνησή τους, χωρίς ωστόσο να κάνουν την παραμικρή δήλωση.
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ
Μέχρι και αφαίρεση τριών βαθμών προβλέπει ο ΚΑΠ σε περίπτωση που διακοπεί αγώνας όταν προκληθεί σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο από τη ρίψη αντικειμένων.
Αναλυτικά το άρθρο 15, παρ. 3, ε αναφέρει: «Εάν από την ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες ευρώ (6.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000). Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τρεις (3) αγωνιστικές».
ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΠΑΟΚ
Για προσχεδιασμένη ενέργεια των ανθρώπων του Ολυμπιακού μίλησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος, ο οποίος στάθηκε στην προσπάθεια των «ερυθρολεύκων» να τινάξουν το παιχνίδι στον αέρα, μιλώντας για «προκατασκευασμένη κίνηση».
Είπε συγκεκριμένα:
«Περιμένουμε να κλείσει ο διαιτητής το φύλλο αγώνα. Έχετε δει τα πράγματα, τα έχετε συζητήσει. Ο Ολυμπιακός ήρθε εδώ με συγκεκριμένο στόχο. Από την αρχή είχαν ψευδαισθήσεις τραυματισμών, επικοινωνίας. Όπως δεν σεβάστηκαν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, έτσι δεν σεβάστηκαν και σήμερα. Κρίνονται όλοι, για όσα κάνουν στο ποδόσφαιρο.
Ήταν προκατασκευασμένη η κίνηση για τον Ολυμπιακό. Το μόνο που ήρθαν να κάνουν ήταν να ουρλιάζουν, τίποτα άλλο. Δεν συνεργάστηκαν με τον γιατρό του αγώνα για τον προπονητή τους. Το μόνο που ήρθαν να κάνουν ήταν να προκαλέσουν, να ανεβάσουν τους τόνους. Έκαναν πολύ μεγάλο αγώνα να το πετύχουν αυτό. Όσοι έχουν έρθει πολλές φορές στο γήπεδο σε τέτοια παιχνίδια αντιλαμβάνονται τι μεγάλος αγώνας έγινε από τον κόσμο για τη συμπεριφορά του», για να προσθέσει στο τέλος όταν κλήθηκε να σχολιάσει τι θα γίνει με την εξέλιξη του αγώνα.
 «Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Ο καθένας μπορεί με μία φαντασίωση να κερδίσει λίγα λεπτά από αυτό που τον περιμένει, αλλά δεν μπορεί εσαεί».
KΑΡΑΠΑΠΑΣ: «ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ»
Πριν την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού ο εκπρόσωπος Τύπου της πειραϊκής ΠΑΕ Κώστας Καραπαπάς, έκανε την εξής δήλωση:
«Υπήρξαν προκλήσεις από πλευράς τόσο στις σουίτες όσο και στη φισούνα και στα αποδυτήρια. Υπήρξε μια ένταξη και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ξέφυγαν. Περιμέναμε για όλα αυτά μια ‘συγγνώμη’, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο, όπως πριν από λίγες μέρες σε άλλο γήπεδο. Το θέμα είναι ότι έπεσε στον προπονητή ένα ρολό ταμειακής, το οποίο δεν ήταν ανοιχτό και γι’ αυτό είχε δύναμη σαν να έπεφτε πέτρα.
Αν θέλουν στον ΠΑΟΚ να γίνουν πραγματικά μια μεγάλη ομάδα, πρέπει να φέρονται με πολιτισμό. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ωστόσο, εμείς είμαστε Ολυμπιακός και δεν καταλαβαίνουμε από αυτά και από τέτοιες έδρες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass