ΕΧΑΣΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ ΜΕ 2-1 ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ

Αλλη ΑΕΛ στη Λιβαδειά...

• Χωρίς στόχο πλέον στο πρωτάθλημα στα έξι τελευταία παιχνίδια • Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στους «βυσσινί» σε σπρώξιμο στον Λεοζίνιο

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2018 22:02

Οι Απόκριες μπορεί να πέρασαν αλλά οι μεταμορφώσεις της ΑΕΛ συνεχίζονται καθώς χθες στη Λιβαδειά κόντρα στον Λεβαδειακό είδαμε μια άλλη ΑΕΛ, προς το χειρότερο σε σχέση με τον αγώνα κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ(2-1) με αποτέλεσμα να χάσει με 2-1 με τον ίδιο τρόπο που κέρδισε την ΑΕΚ δηλαδή με ανατροπή.

Προηγήθηκε με 1-0 χάρη σε τέρμα του Κριζμάν στο 43’ αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πέτυχαν σε ένα τρίλεπτο δύο τέρματα με τον Σουμπίνιο(60’) και τον Μαρκόφκσι(63’).
Έξι αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος η ΑΕΛ έχει μείνει ουσιαστικά χωρίς στόχους στο πρωτάθλημα, αφού λογικά χρειάζεται μια νίκη για να παραμείνει και μαθηματικά στην κατηγορία και με το εύκολο πρόγραμμα μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου θεωρείται λογικό να την πετύχει.
Μετά τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής η ΑΕΛ είχε μια μοναδική ευκαιρία με νίκη στη Λειβαδιά να κάνει όνειρα πεντάδας αλλά αυτά «γκρεμίστηκαν» λόγω της απόδοσης που είχε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.
Ανύπαρκτη η ΑΕΛ στα πρώτα είκοσι λεπτά και στο δεύτερο μέρος στο γήπεδο υπήρχε μόνο ο Λεβαδειακός.
Η ΑΕΛ έπαιξε καλά για το διάστημα 20’-25’ όπου πέτυχε ένα γκολ ενώ θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα ακόμα αν ο διαιτητής Μπλάνας έδινε πέναλτι σε σπρώξιμο του Λεοζίνιο από τον Αντιλέου στο 32’.
Ίσως το «μεθύσι» της νίκης επί της ΑΕΚ σε συνδυασμό με την κόπωση των παικτών να έφεραν αυτή την αγωνιστική εικόνα αλλά παράλληλα και η διαχείριση δεν πιστεύουμε ότι ήταν η καλύτερη δυνατή αφού η ομάδα έπρεπε να παίξει από το 2-1 και μετά (63’) με πιο επιθετικογενείς παίκτες.
Η εικόνα αυτή προβλημάτισε τους φιλάθλους αλλά και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια που άρχισε νέες διορθωτικές κινήσεις ενόψει του επαναληπτικού αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ, που αποτελεί πλέον το μοναδικό κομβικό παιχνίδι της ΑΕΛ μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου ενώ σίγουρα και στο πρωτάθλημα θέλει να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και να αξιολογήσει το έμψυχο δυναμικό.
Πάντως χθες οι παίκτες που πήραν ευκαιρία να αγωνισθούν, είχαν κάποιες καλές ενέργειες αλλά δεν μπορούμε να τους κρίνουμε εκ του ασφαλούς.
Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι έμεινε εκτός ενδεκάδας ο Γκόλιας και επανήλθε ο Γιοβάνοβιτς που του είχε χρεωθεί η ήττα από τον ΠΑΟΚ.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός του Λεβαδειακού Ζοζέ Ανιγκό δεν είχε στη διάθεσή του τον Λεάντρο που ήταν τραυματίας και τον Επασί που ήταν τιμωρημένος και στο 4-2-3-1 που παρέταξε ο Γάλλος προπονητής κάτω από τα δοκάρια ήταν ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ Δημήτρης Σωτηρίου, στην άμυνα οι: Τσαμπούρης(δεξιά), Αντιλέου και Τριποτσέρης σέντερ μπακ(ο δεύτερος επίσης πρώην παίκτης της ΑΕΛ), Ζαραδούκας (αριστερά), στη μεσαία γραμμή οι: Νιάς και Μητρόπουλος(αμυντικά χαφ) και πιο μπροστά οι: Γιακουμάκης(δεξιά), Σουμπίνιο και Γιουσούφ(αριστερά) ενώ προωθημένος ήταν ο Μαρκόφσκι.
Από την άλλη ο Ράτκο Ντόστανιτς δεν είχε στη διάθεσή του τους Ναζλίδη, Αγκάνοβιτς, Φατιόν και Γουάλας και στο 4-2-3-1 που επίσης ξεκίνησε είχε τον Μπόζοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα τους: Μασούρα(δεξιά), Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς(σέντερ μπακ), Χούμπτσεφ (αριστερά). Αμυντικά χαφ ήταν οι Μιλοσάβλιεβιτς και Λαγός και πιο μπρσοτά οι: Ντέλετιτς(δεξιά), Λεοζίνιο, Κριζμάν(αριστερά) και στην επίθεση αγωνίσθηκε ο Περόνε.
Το πρώτο εικοσάλεπτο ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον Λεβαδειακό που πίεζε και έχανε ευκαιρίες κόντρα στην άμυνα της ΑΕΛ που έμοιαζε «ελβετικό τυρί». Ο Σουμπίνιο έκανε ότι ήθελε με τον Γιακουμάκη στα πλάγια.
Στη συνέχεια η ΑΕΛ ισορρόπησε τον αγώνα, έχασε μια ευκαιρία με τον Περόνε(21), μπορούσε να κερδίσει ένα πέναλτι(κακώς δεν δόθηκε) στο 32’ σε σπρώξιμο στον Λεοζίνιο αλλά στο 43’ με τον Κριζμάν γίνεται το 0-1.
Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους δεν προμήνυε τι θα ακολουθούσε καθώς η ΑΕΛ έκανε την πρώτη τελική με τον Ντέλετιτς.
Αλλά ως εκεί, ο Λεβαδειακός πήρε τα ηνία του αγώνα. Ο Σουμπίνιο(60’) με φάουλ κάνει το 1-1 έχοντας και τη βοήθεια του... Μπόζοβιτς που ήταν εκτός θέσης, ο Μαρκόφσκι κάνει το 2-1 (63’) και παρά τις αλλαγές του Ντόστανιτς (αγωνίσθηκε ο Ρέντζας αριστερό μπακ κάποια στιγμή) το παιχνίδι μπορούσε να είχε φθάσει στο 4-1 με τις ευκαιρίες που είχαν οι γηπεδούχοι.
Η ΑΕΛ έκανε μια φάση στο τέλος από κεφαλιά του Περόνε αλλά ως εκεί...
Με την εικόνα που υπήρχε ο Λεβαδειακός κέρδισε δίκαια και ίσως αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα.

 

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
4’: Μακρινή εκτέλεση φάουλ από τον Τσαμπούρη μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.
8’: Εκπληκτική πάσα του Σουμπίνιο στον Γιακουμάκη που ξεπερνάει τον Μπόζοβιτς αλλά το σουτ του παίκτη των γηπεδούχων καταλήγει άουτ(η μπάλα φεύγει στα πλάγια και αυτός γλίστρησε προ κενής εστίας...).
14’: Σουτ του Σουμπίνιο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Μπόζοβιτς.
18’: Ο Γιουσούφ μεταβιβάζει στον Τριποτσέρη που πιάνει δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
20’ : Σέντρα του Ζαραδούκα από αριστερά ο Γιακουμάκης κάνει προβολή αλλά δεν βρίσκει την μπάλα ενώ είναι μόνος προ του Μπόζοβιτς.
21’: Σουτ από μακριά του Ντέλετιτς, αποκρούει ο Σωτηρίου η μπάλα φθάνει στον Περόνε που προσπαθεί να τη στείλει στα δίχτυα αλλά προλαβαίνει ο Ζαραδούκας και αποκρούει πάνω στη γραμμή του τέρματος.
32’: Ο Λεοζίνιο μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή, ανατρέπεται από τον Αντιλέου αλλά ο διαιτητής αγνοεί το πέναλτι.
43’: Ο Λαγός εκτελεί φάουλ ο Περόνε πιάνει κεφαλιά πάσα προς τον Κριζμάν που σουτάρει και κάνει το 1-0.
49’: Σουτ του Ντέλετιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλοκάρει ο Σωτηρίου.
52’: Ωραία σέντρα από τα δεξιά του Τσαμπούρη, ο Γιακουμάκης πιάνει κεφαλιά αλλά ο Μπόζοβιτς αποκρούει εκπληκτικά και στη συνέχεια απομακρύνει με το πόδι.
60’: Ο Σουμπίνιο από μακριά εκτελεί φάουλ ο Μπόζοβιτς δεν υπολογίζει καλά την τροχιά της μπάλας και γίνεται το 1-1.
63’: Από δεξιά ο Τσαμπούρης κάνει σέντρα, ο Γιακουμάκης αφήνει την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και Μαρκόφκσι μέσα από τη μεγάλη περιοχή παρά την προσπάθεια του Μασούρα κάνει το 2-1.
69’: Εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη, η μπάλα καταλήγει άουτ.
72’: Ο Μητρόπουλος κάνει σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κοντράρει στον Γιοβάνοβιτς και καταλήγει κόρνερ.
83’: Μετά από κόρνερ του Καθάριου ο Γιακουμάκης πιάνει κεφαλιά-πάσα προς τον Τριποτσέρη που πιάνει νέα κεφαλιά και αποκρούει ο Μπόζοβιτς με το ένα χέρι και στη συνέχεια μπλοκάρει την μπάλα.
86’: Ο Σαβαντογκό κάνει ωραία ενέργεια σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα κοντράρει και καταλήγει κόρνερ.
86’: Διπλή χαμένη ευκαιρία για τον Λεβαδειακό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καθάριου ο Νιάς πιάνει κεφαλιά αποκρούει ο Μπόζοβιτς, η μπάλα φθάνει εκ νέου στον Καθάριο που κάνει σέντρα και ο Γιακουμάκης πιάνει σουτ αλλά πάλι ο Μπόζοβιτς αποκρούει.
87’: Σέντρα από αριστερά του Ρέντζα ο Περόνε πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Σωτηρίου.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ αν δεν υπήρχε το γκολ της ισοφάρισης με το φάουλ του Σουμπίνιο θα αναφέραμε καλύτερο παίκτη τον Μπόζοβιτς που έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Η άμυνα με εξαίρεση κατά διαστήματα τον Χούμπτσεφ τραγική όπως και η παρουσία των αμυντικών χαφ(υπήρχαν;).
Ο Ντέλετιτς θεωρητικά ήταν ο καλύτερος στη μεσαία γραμμή ενώ ο Λεοζίνιο είχε καλή τελική πάσα. Ο Κριζμάν φάνηκε μόνο στο γκολ ενώ ο Περόνε ήταν ο γνωστός μαχητής που ξέρουμε.
Οι αλλαγές, με εξαίρεση τον Ρέντζα που τον είδαμε αριστερό μπακ, σαν αν μην έγιναν ποτέ...
Από τον Λεβαδειακό καλύτεροι ήταν οι: Γιακουμάκης, Τσαμούρης, Μαρκόφκσι και ο Σουμπίνιο στο πρώτο ημίωρο. Οι αλλαγές του Ζοζέ Ανιγκό πήγαν αρκετά καλά. Πικρή αλήθεια...

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Γεώργιος Μπλάνας (Μεσσηνίας) ελέγχεται για τον μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ ενώ άριστοι οι δύο βοηθοί : Α. Πήττας (Ηλείας), Γ. Παλαμίδας Λακωνίας)
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Τριποτσέρης, Λαγός, Μπόζοβιτς


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Αντιλέου, Ζαραδούκας (62’ Καραχάλιος), Νιάς, Μητρόπουλος, Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (80’ Καθάριος), Γιουσούφ (70’ Σαβαντογκό), Μαρκόφσκι.
ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς, Χούμπτσεφ (82’ Μόρας), Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (76’ Μλαντένοβιτς), Λεοζίνιο (69’ Ρέντζας), Κριζμάν, Περόνε.

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass