ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΠΦΑ ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Διά βίου μάθηση για τους... γυμναστές

*Ποια η νέα διοίκηση του συλλόγου

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2018 15:16

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού θεάτρου του ΟΥΗΛ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, εκπαιδευτικών και σπουδαστών η επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Πρώτες βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις και καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή (BLS/AED)» που διοργάνωσε η Π.Ε.Π.Φ.Α. ν. Λάρισας, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών της δράσεων, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το γραφείο εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Λάρισας.

Ο υπεύθυνος του γραφείου εκπ/σης του ΕΚΑΒ Λάρισας Ξενοφών Λέτσας σε συνεργασία με την εκπ/τρια και διασώστρια κ. Χρύσα Γιαλαμά ενημέρωσαν το κοινό σε βασικές και σωτήριες δεξιότητες, για την Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις και την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) σε περιπτώσεις Καρδιακής Ανακοπής σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του ERC (Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης).

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Κωσταρόπουλος Γεώργιος ο οποίος δήλωσε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η τοποθέτηση σε κεντρικά σημεία δημοσίων χώρων Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (ΑΕΑ) ενώ μέχρι στιγμής έχουν ήδη παραληφθεί 29 Απινιδωτές - πολλοί εκ των οποίων έχουν ήδη τοποθετηθεί -και έχει ξεκινήσει και η εκπαίδευση στη χρήση των Απινιδωτών από τους υπευθύνους των χώρων.

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο σύμβουλος του δημάρχου για θέματα Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Αλεξούλης Γιάννης, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Εκπ/κων Α'/θμιας ν. Λάρισας κ. Παπαποστόλου Δημήτρης, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού του Δήμου Τυρνάβου και πρώην αντιδήμαρχος κ. Χρυσοβέργης Κων/νος, η πρόεδρος της Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Τυρνάβου και δημοτική σύμβουλος κα. Σουρλατζή Ρούλα, η πρώην περιφερειακή δ/ντρια Εκπ/σης Θεσσαλίας κα Ζιάκα Βασιλική, ο αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας κ. Χασιώτης Δημήτριος, ο υπεύθυνος της Ομάδας Φυσικής Αγωγής κ. Ζέρβας Κων/νος, ο πρώην προϊστάμενος του Γρ. Φυσικής Αγωγής Λάρισας κ. Κούργιας Βασιλειος, σπουδαστές από το 2ο ΙΕΚ Λάρισας και πλήθος κόσμου.

Το διοικητικό συμβούλιο της Π.Ε.Π.Φ.Α. ν. Λάρισας ευχαρίστησε την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων για την παραχώρηση του χώρου καθώς και το γραφείο εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Λάρισας για τη συνεργασία που είχαν οι δύο φορείς.

ΠΟΙΑ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την ίδια μέρα παράλληλα διεξήχθηκε και η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της Ένωσης καθώς και διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΠΕΠΦΑ ν. Λάρισας περιόδου 2018-2020. Κατά τη διαδικασία των εκλογών εκλέχτηκαν κατά σειρά ψήφων οι εξής:

Τσιτώτας Κωνσταντίνος, Μπατσίλα Δάφνη, Κούτσικου Μαρία, Τζιατζιάς Μιχάλης, Καλέτσιος Ηλίας, Νικόπουλος Ιωάννης, Γκουράβας Βασίλειος, Δαλαμπύρας Αντρέας, Κοντογιάννης Γεώργιος.

Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και τον καθορισμό αρμοδιοτήτων.

Μετά το τέλος της ημερίδας πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ένωσης. Το φλουρί βρήκε ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Πουσπουρίκας Δημήτρης που κέρδισε ένα φλουρί κωνσταντινάτο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass