ΚΟΣΜΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

«Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια»

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2018 15:28

Απάντηση σε επιστολή του δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Τσακίρη, έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Κοσμάς (Μάκης) Γιαννακόπουλος, ο οποίος αναφέρει τα εξής:

«Φίλε Μιχάλη είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια, και αυτό κάνατε όλα τα χρόνια που ήσουν στον Δήμο σε θέσεις που έχουν σχέση με αθλητικά έργα. Σε πλήρη απαξίωση των Δημοτικών γηπέδων beachvolley, beachsoccer και πίστας σκέιτμπορντ-ΒΜΧ και όλων των δημοτικών χώρων και επειδή περίμενα ότι θα έρθει αυτή η ώρα που θα μας εγκαλείτε για πλήρη απαξίωση των έργων σας φρόντισα στις 22/11/2014 να καταγράψω όλους τους Δημοτικούς χώρους με 250 φωτογραφίες και έκθεση που κάναμε και παραδώσαμε στον εντεταλμένο αθλητισμού κ. Κωσταρόπουλο Γιώργο και είναι στη διάθεση του κάθε δημότη του Δήμου Λαρισαίων. Αγαπητέ φίλε Μιχάλη μαζί πολλά χρόνια τρέχαμε σε γήπεδα που συνήθως σε όλες τις πόλεις ήταν σε δημοτικούς χώρους, σχολεία, νεκροταφεία, σε ανοικτούς χώρους. Ποιος εγκέφαλος είχε την ιδέα να κάνει γήπεδα στην κοίτη του Πηνειού ποταμού που συχνά πυκνά πλημμυρίζει και τα γήπεδα αυτά θα χαθούν στην άμμο. Σήμερα επισκέφτηκα τον χώρο, ειλικρινά δεν τον ήξερα και για καλή μας τύχη ο Πηνειός μας πλημμύρισε από την απέναντι μεριά που είναι τα γήπεδα. Εγώ σκυλιά δεν είδα, αν υπάρχουν συμπολίτες που δεν σέβονται τον πρόχειρο χώρο και αχρείαστο για τα σκυλιά τους και δεν πηγαίνουν στον χώρο που όντως υπάρχει δεν φταίει η σημερινή Δημοτική αρχή που ο χώρος δεν προστατεύεται αλλά οι ίδιοι. Αχρείαστο έργο απαξιωμένο από τους συμπολίτες μας που αφορά ένα άθλημα καθαρά καλοκαιρινό και στατικό (Beachvolley) και δεν είναι κινητικό όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ το τένις. Οι θερμοκρασίες στην πόλη μας συνήθως τον χειμώνα, είναι από 05-15 βαθμούς Κελσίου και στο ποτάμι η υγρασία είναι μεγάλη, η λάσπη ,καμία υποδομή για την ανάγκη των αθλητών και των συνοδών ενώ για τους φίλους μας τους σκύλους υπάρχει χώρος.

Η απάντησή μας έργα που αλλάζουν τον ρου της αθλητικής ιστορίας της πόλης μας και με ιδίους πόρους για υψηλού επιπέδου αθλητισμό στον Δήμο Λαρισαίων. Ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ για αθλητικά έργα στον Δήμο μας.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ

Η δημοτική μας αρχή προχωρά και στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο νέο ανοιχτό κολυμβητήριο στη Νέα Πολιτεία σε έκταση 12 στρεμμάτων θα δημιουργηθούν δυο νέα γήπεδα τένις και εγκατάσταση μπιτς βόλεϊ, ενώ θα διαμορφωθεί και χώρος στάθμευσης. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ. Η δημιουργία ολοκληρωμένης εγκατάστασης μπιτς βόλεϊ που δεν υπάρχει στον Δήμο μας θα δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσουμε διοργανώσεις πανελληνίου και διεθνούς ενδιαφέροντος, ενώ το άθλημα αυτό θα προσελκύσει και νέα παιδιά που είναι κατ’ εξοχήν καλοκαιρινού σπορ και ο Δήμος μας δεν είχε την κατάλληλη υποδομή για την ανάπτυξή του. Ο χώρος στάθμευσης ήταν αυτονόητος να δημιουργηθεί αφού ένα τόσο μεγάλο.

BMX/SKATEPARK (Σκέιτμπορντ)

Κάνατε ένα καλό έργο (BOWL, ΠΥΡΑΜΙΔΑ, BANKS, CURBS, TRANSFERS) με αδυναμία με πολλά σκληρά σημεία. Είχατε δηλώσει τις 3/7/2010 ότι εκτός από τους χώρους που προανέφερα θα κάνατε ειδική ράμπα για αγώνες (SKATE) και τις απαραίτητες κερκίδες.

Στο αισθητικό άλσος η πινακίδα υπάρχει, καμιά φύλαξη αδιαφορία.

Η πινακίδα είναι ενδεικτική, ο τελευταίος να κλείνει τα φώτα. Βρέθηκαν και άτομα που έκαναν κλοπές στους πυκνωτές ευτελούς αξίας επειδή δεν φροντίσατε ποτέ για τη φύλαξή του με αποτέλεσμα να λεηλατηθεί.

Όταν χτίζουμε στην άμμο αυτά είναι τα αποτελέσματα, όταν κάνουμε πρόχειρα έργα αυτά είναι τα συντρίμμια που κληρονομήσαμε.

Πάντα είχα την απορία σαν δημότης γιατί ο γειτονικός Βόλος κάνει αθλητικές εκδηλώσεις Πανελλήνιες, Ευρωπαϊκές, Παγκόσμιες, έκανε έργα με προοπτική, τώρα μου λύθηκε η απορία. Δεν έγινε ποτέ ένα έργο με προοπτική και υποδομή αλλά χτίζαμε πάνω στην άμμο.

Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία, ένας δημότης και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass