ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΚΡΑΝΝΩΝΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ

Δύο πρωτοποριακοί αγώνες

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2018 19:56

Στον Δήμο Κραννώνα και στη Λάρισα έγιναν δύο αγώνες δρόμου με ιδιαίτερη επιτυχία.


Συγκεκριμένα στον Κραννώνα πραγματοποιήθηκε ο 1ος Κραυξίδειος Αγώνας Δρόμου όπου περισσότεροι από 600 αθλητές έτρεξαν και στα τρία αγωνίσματα ενώ παράλληλα προσέφεραν το ποσό των 5 ευρώ της συμμετοχής τους στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Παράρτημα Λάρισας. Συμμετείχαν αθλητές απ’ όλη τη Θεσσαλία αλλά και πολλές περιοχές της Ελλάδας όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Λαμία.
Ο Κραυξίδειος Αγώνας Δρόμου είναι ένας αγώνας που στόχο έχει την κοινωνική προσφορά αλλά και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της περιοχής Κιλελέρ προς τιμήν ενός αρχαίου Ολυμπιονίκη της περιοχής του Κραυξίδα του Κραννώνιου ο οποίος στέφθηκε νικητής στο ιππικό αγώνισμα κέλη στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας (648 π.Χ.).
Οι νικητές του αγώνα των 11 χλμ ήταν οι Καγιάννης Σωκράτης (Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομου Λάρισας) και Ντικούδης Χρήστος (Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας), ο Νικολάου Απόστολος και Μπέλτσιος Γεώργιος (Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας). Οι νικήτριες των 11 χλμ ήταν οι Μαγρίζου Τζουλιάνα (Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας), Τραικου Αθηνά (Νίκαια Λάρισας) και Κατσιγιάννη Ζωή (Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας).
Στον αγώνα παρευρέθηκαν και βράβευσαν τους συμμετέχοντες οι: Αθ. Νασιακόπουλος δήμαρχος Κιλελέρ, οι βουλευτές Χ. Κέλλας και Γ. Κατσιαντώνης, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Απ. Μπίλλης, ο πρόεδρος του ΔΣ Δήμου Κιλελέρ Αχ. Βαρδακούλης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ι. Πινάκα, Χ. Τσιχίτας και Κ. Φιλιππούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Καλέτσιος, Ε. Μακρόπουλος, Αχ. Χατζούλης , Χ. Χατζούλης και Β. Σταμουλάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας ταξίαρχος Β. Καραπιπέρης, εκπρόσωπος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Δ. Τσούμας, οι πρόεδροι των ΤΚ Αγ. Γεωργίου, Ελευθερίου, Κραννώνα και Νέας Λεύκης Γ. Νανούλη, Ηλ. Αράπης, Κ. Τσιαγκλάνης και Φ. Μαυρίκη, ο πρόεδρος του συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Απ. Γούλας, η πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, παράρτημα Λάρισας Ρ. Σουλτούκη, η αρχαιολόγος του διαχρονικού Μουσείου Σ. Κατακούτα, η πρόεδρος Γ. Ψωμουλιά και το ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Κραννώνα, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.
Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, ο Σύλλογος Γυναικών Κραννώνα, η Τοπική Κοινότητα Κραννώνα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Κιλελέρ και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας.• Μετά το τέλος του αγώνα ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης δήλωσε τα εξής: «Η ομοψυχία των Ελλήνων μπορεί να καταφέρει τα πάντα, και αυτό αποδείχθηκε έμπρακτα στον 1ο Κραυξίδειο αγώνα δρόμου, όπου παιδιά, νέοι αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία, από όλη την Ελλάδα, έτρεξαν ενωμένοι για ένα κοινό σκοπό, για το συνάνθρωπο που έχει... χτυπηθεί από τον καρκίνο, και αναδείχτηκαν νικητές λαμβάνοντας το βραβείο της ανθρωπιάς».
Με αυτό το μήνυμα ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, θέλησε να δείξει την ευγνωμοσύνη του, και τον σεβασμό του προς όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν στο Μαραθώνιο ανθρωπισμού, πολιτισμού και αλληλεγγύης που έγινε στον Κραννώνα του Δήμου Κιλελέρ, όπου σε μια πορεία 10 χιλιομέτρων αναδείχτηκε η μέγιστη προσφορά όλων στο φιλανθρωπικό χαρακτήρα της διοργάνωσης, όπου τα έσοδα θα διατεθούν στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Λάρισας, για τις ανάγκες των καρκινοπαθών.

 

ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, ο ΑΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ και οι Βετεράνοι Αθλητές Ν. Λάρισας μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας τον Δήμο Λαρισαίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας διοργάνωσαν προχθές με ιδιαίτερη επιτυχία, στο περιφραγμένο χώρο του Διαχρονικό μουσείου της πόλης μας, τον 1ο Πελάσγιο Δρόμο.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Ηλίας Καφφές στον αγώνα αυτό επιχειρήθηκε το πάντρεμα του πολιτισμού με τον αθλητισμό, δυο χώροι που στη σημερινή δύσκολη κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι για πολλούς οχήματα προσωπικής διαφυγής αλλά και η μοναδική διέξοδος της νεολαίας μας στα σημερινά της αδιέξοδα.
Τα μηνύματα που δόθηκαν σ’ αυτή την αθλητική γιορτή είναι του διαχρονικού αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και του «ευ αγωνίζεσθαι».

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αγώνας 6300μ Ανδρών
1)Γιώργος Κατσάνης (ΓΣ Ηρακλής)
2)Κώστας Παγουνόπουλος (Αργος Ορεστικό)
3)Χρήστος Καραζήσης (ΠΑΣ Φίλλων)
Αγώνας 6300μ Γυναικών
1)Βασιλεία Παπαδοπούλου(Δίας Αθηνών)
2)Φανή Τσαγκούλη (ΠΑΣ Φίλλων)
3)Βασιλική Κώστα (ΣΥΒΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ) η οποία ήρθε 1η στην κατηγορία των βετεράνων αθλητών.
Αγώνας 3200μ Ανδρών
1)Χρήστος Ζησόπουλος (ΠΑΣ ΦΙΛΛΩΝ)
2)Μηνάς Στεργίου ( Α.Σ. Πελασγός)
3)Βασίλης Τσαλαβός (Α.Σ. Πελασγός)
Αγώνας 3200μ Γυναικών
1)Θεοδώρα Ανυφαντή (ΣΥΒΑΣ Λάρισας)
2)Ελένη Οικονόμου (Α.Σ. Πελασγός)
3)Αννα Τζεβελικοτούλου (Α.Σ. Πελασγός)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass