ΤΟΝΙΣΕ ΣΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΡΑΤΚΟ ΝΤΟΣΤΑΝΙΤΣ:

Μαριονέτα δεν θα γίνω κανενός…

• Ντροπή πως πήρα 10.000 ευρώ. Ποτέ δεν μίλησα για τους δύο μισθούς, ούτε για το μπόνους ανόδου • Μπράβο στον Χούμπτσεφ που είπε την αλήθεια στον πρόεδρο ότι ο ίδιος ζήτησε αλλαγή στη Λιβαδειά • Δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτά που γίνονταν στο ημίχρονο και στο τέλος του ματς

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2018 21:19

Αποκαλυπτικός ήταν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ ο πρώην τεχνικός της ΑΕΛ Ράτκο Ντόστανιτς, χθες στο ξενοδοχείο «Διόνυσος».

Ο Σέρβος προπονητής έκανε λόγο για παρεμβάσεις από τη διοίκηση της ομάδας σχετικά με τις αλλαγές, για τηλέφωνα από τη διοίκηση προς τον πάγκο την ώρα του αγώνα, για ανθρώπους που παραπληροφορούσαν τη διοίκηση σχετικά με τις επιλογές του προπονητή, καθώς επίσης και για παρεμβάσεις ακόμη και στο ημίχρονο των αγώνων. Ο κ. Ντόστανιτς ανέφερε πως πρώτα είναι άνθρωπος και μετά προπονητής, αλλά και πως δεν θα γίνει μαριονέτα κανενός.
Αναλυτικά: «Συγγνώμη αλλά θα έπρεπε να κάνουμε αυτή τη συνάντηση και να μιλήσω. Γιατί η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα. Την πρώτη φορά που έφυγα δεν μίλησα καθόλου. Πρώτα από όλα είμαι άνθρωπος και μετά προπονητής.
Ήρθα στην πόλη της Λάρισας για τα υπόλοιπα 7 παιχνίδια και παρέμεινα στα 4.
Ευχαριστώ τους φιλάθλους, τους ποδοσφαιριστές, τους δημοσιογράφους, τον διερμηνέα που συνεργαστήκαμε σε αυτό το διάστημα.
Για μένα το ποδόσφαιρο είναι μία καθαρή και αξιόλογη δουλειά. Εγώ ήρθα εδώ σαν επαγγελματίας προπονητής να κάνω τη δουλειά μου. Η δουλειά μου είναι μέσα στο γήπεδο. Με σεβασμό σε κάθε πρόεδρο όπως θα έπρεπε να σέβονται και εμένα.
Να ξέρετε όμως πως πάντα υπάρχει μία γραμμή που δεν πρέπει να περνάει ούτε ο προπονητής, ούτε ο πρόεδρος, ο οποίος την πέρασε.
Σεβάστηκα την ΑΕΛ και έκανα τη δουλειά μου όσο μπορούσα καλύτερα.
Σε μία ομάδα, αν θέλει να έχει επιτυχίες, να έχει πρόοδο πρέπει να υπάρχει και υγιής ατμόσφαιρα.
Εγώ από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην ομάδα προσπάθησα να διαχειριστώ με αυτά που γνώριζα και την εμπειρία μου. Και στην ήττα να διαχειριστώ. Δεν υπήρχε όμως η ηρεμία. Έκανα καλά τη δουλειά μου. Δεν είμαι ο Μουρίνιο.
Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο όταν περάστηκε η κόκκινη γραμμή. Δεν ανέχτηκα πολλά γι’ αυτό αποχώρησα.
Ακόμα μία φορά θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Θέλω το καλύτερο για την ομάδα της Λάρισας. Τώρα αυτή τη στιγμή δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες και δεν είναι καλό να κάνω ανάλυση των γεγονότων που συνέβησαν σήμερα.
-Για το αν δέχτηκε παρεμβάσεις: «Μπαίνουμε σε λεπτομέρειες. Και όπως σας είπα, δεν δέχομαι παρέμβαση ως προπονητής. Τώρα δέχτηκα παρεμβάσεις. Θα αποτύχω μέσα από τις δικές μου ιδέες. Κανενός άλλου.
Σε όποια ομάδα και αν δούλεψα κοιτούσα μόνο το συμφέρον της ομάδας. Δεν έβαζα πάνω από την ομάδα το προσωπικό συμφέρον».
-Για το συμβόλαιό του: «Σήμερα το πρωί κάναμε την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου. Ακόμα μία φορά θέλω να πω ότι είναι ντροπή. Πήρα 5 χιλιάδες.
Αυτός ήταν ο μισθός, δεν πήρα 10 χιλιάδες. Ήξερα ότι δεν θα πληρωνόμουν στη συνέχεια. Πήρα και κάποια λεφτά μετά τη νίκη με την ΑΕΚ. Πήρα μία προκαταβολή 5 χιλιάδων ευρώ.
Την πρώτη φορά υπήρχε ένα δελτίο, του Μπανούση. Κι εγώ βοήθησα για να ανέβει η ομάδα. Κι εγώ δικαιούμαι ένα μέρος της επιτυχίας.
Τότε ούτε μίλησα για τους δύο μισθούς. Ούτε για το μπόνους για την άνοδο. Αλλά αυτό που γίνεται είναι ντροπή.
Εντάξει είναι ένα ευχαριστώ που πήρα ένα μετάλλιο και λουλούδια, στο φιλικό με τον Λεβαδειακό. Αυτή ήταν η τιμή που μου έγινε όταν η ομάδα βγήκε στη Σούπερ Λίγκα».
-Για τους λόγους της αποχώρησής του:
«Είστε άνθρωποι χρόνια στο ποδόσφαιρο και καταλαβαίνετε πολλά. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ό,τι έγινε με τον Σκύφτα, για να υποβάλω κατόπιν την παραίτησή μου».
-Για τον Θοδωρή Σκύφτα: «Αν θέλουμε να λέμε αλήθειες, από την πρώτη στιγμή ο Σκύφτας ήταν διερμηνέας, δεν έκανε προπόνηση. Το δέχτηκε ο πρόεδρος από την αρχή. Εκεί άρχισαν μικροπροβλήματα. Πριν την Κέρκυρα με ρώτησε για το ποιος είναι ο ρόλος του. Του είπα πως αν φύγει ο Θοδωρής, φεύγω τώρα.
Μου είπε για τον Τροΐζι. Αυτό που μας νοιάζει είναι να κερδίσει η ομάδα. Εμπιστεύομαι ανθρώπους που γνωρίζω. Ήταν όλο το τιμ στη συνάντηση που κάναμε.
Αν υπάρχει πρόβλημα με τον κ. Σκύφτα αποχωρώ κι εγώ. Μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Συνεχίζουμε όπως είμαστε».
-Για την επιλογή του Σκύφτα ως διερμηνέα: «Επειδή θέλω να σας βλέπω στα μάτια. Και θα έρθω σαν φίλαθλος ή στο μέλλον ως προπονητής στη Λάρισα. Να ξέρετε ότι κάθε προπονητής έχει κάποιον δικό του εμπιστοσύνης, σε όλο τον κόσμο.
Γι’ αυτό επέλεξα τον Θοδωρή να είναι δίπλα μου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην έχω έναν δικό μου άνθρωπο δίπλα μου. Δεν δημιούργησα κανένα πρόβλημα.
Τον ήθελα εκεί. Σεβάστηκα εσάς, τον κόσμο και γι’ αυτό συνέχισα».
-Για το γεγονός πως ήξερε ποιος είναι ο Κούγιας: «Δεν είμαι μ...ς. Τον ξέρω. Δεν θέλω να λέω μεγάλες φράσεις. Θέλω να πω ένα πράγμα. Εμένα μου αρέσει ΑΕΛ. Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα».
-Για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό: «Μετά από κάθε παιχνίδι ή νικήσεις ή χάσεις πρέπει να το διαχειριστείς. Επειδή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις οτιδήποτε μετά το ματς. Αλλά εκείνη την ημέρα έγινε κάποιο επεισόδιο. Ο Χούμπτσεφ γιατί έγινε αλλαγή. Ο ποδοσφαιριστής ζήτησε αλλαγή και έγινε. Λυπάμαι πολύ αλλά είχε άλλη πληροφόρηση στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό που έμαθε όταν ήμασταν σε σύσκεψη, ήταν ψέμα. Ότι τον άλλαξα εγώ. Δεν θα πω ποιος του το είπε, αλλά αυτός ο άνθρωπος του είπε ψέματα.
Αυτή η ομάδα θα πρέπει να μείνει στη Σούπερ Λίγκα. Δεν θέλω η πόλη να αρχίσει να λέει διάφορα πράγματα.
Έγινε λάθος πληροφόρηση. Ούτε πιάστηκα από κάποιο συμβόλαιο όπως οι γάτες, ότι είχα ενάμιση χρόνο συμβόλαιο με την ΑΕΛ. Ξέρω να την κάνω καλά τη δουλειά μου. Γι’ αυτό έχω επιστρέψει στην ΑΕΛ και σε άλλες ομάδες, δεύτερη και τρίτη φορά. Μαριονέτα όμως δεν θα γίνω, κανενός.
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι (σ.σ. με τον Λεβαδειακό) έγινε αλλαγή ο Χούμπτσεφ απάντησε στο τηλέφωνο που τον πήρε ο πρόεδρος και πολλά συγχαρητήρια στο παιδί που είπε την αλήθεια, πως ζήτησε ο ίδιος και έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού. Αυτός που του τα είπε θα μας έβαζε να μαλώσουμε χωρίς λόγο.
Σε όλα τα παιχνίδια είχαμε προβλήματα. Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ παραπάνω. Αυτό δεν είναι ένα νορμάλ και υγιές κλίμα για να μπορεί ένας άνθρωπος να μπορεί να δουλέψει με την ομάδα».
-Για το αν του έχει ξανασυμβεί αυτό στην καριέρα του: «Κάθε πρόεδρος πρέπει να ξέρει, σε όλες τις ομάδες, πότε είναι η κατάλληλη στιγμή, το μέρος για να γίνει η συζήτηση. Δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτά που γίνονταν στο ημίχρονο και στο τέλος του ματς.
Δεν μου είχε ξανασυμβεί αυτό».
-Για το αν ήταν διαφορετικό το πέρασμα του σε σχέση με την πρώτη φορά: «Ναι ήταν διαφορετικό. Σίγουρα ήταν διαφορετικά γιατί χτίστηκε η ομάδα από την αρχή. Δεν έφερα τους δικούς μου συνεργάτες από τη Σερβία. Είχα τους συνεργάτες που βρήκα εδώ. Αυτοί με περιέβαλαν με εμπιστοσύνη. Δουλέψαμε πολύ. Και πιστεύω ότι ίσως να γίνονταν κάποια πράγματα, αλλά αυτοί μπορούσαν να τις διαχειριστούν αυτές τις καταστάσεις.
Σίγουρα όλοι οι προπονητές κάνουν λάθη. Τα αναγνωρίζω. Αλλά μέσα από τα λάθη γίνεσαι καλύτερος για να έχεις μετά τα αποτελέσματα.
Μετά τον αγώνα είναι όλοι έξυπνοι. Το γνωρίζετε καλά αυτό. Πριν τον αγώνα κανείς δεν λέει τίποτα. Ήμουν ανοιχτός σε οποιαδήποτε συζήτηση ή ερώτηση. Αλλά πρέπει να γνωρίζεις πότε να γίνει η συζήτηση. Όχι πάντως στο ημίχρονο, ή στο τέλος».
-Για το αν υπάρχει καλό κλίμα: «Όπως γνωρίζετε επειδή παρακολουθούσα την ομάδα όλο αυτό το διάστημα το υλικό είναι καλό. Είναι όλοι τους καλοί παίκτες. Με σεβάστηκαν και τους σεβάστηκα. Κερδίσαμε την ΑΕΚ που είχε να χάσει 26 ματς.
Οι παίκτες δεν είχαν ηρεμία και εμπιστοσύνη από τη διοίκηση. Τους έδειξα και αμέσως αυτοί με εμπιστεύτηκαν.
Ο πρόεδρος είναι σε ένα επίπεδο. Ο προπονητής στο γήπεδο. Προσπαθούσαμε να κρατήσουμε την ηρεμία, αλλά είναι άνθρωποι και οι παίκτες. Το προσπαθήσαμε με Κέρκυρα, Λεβαδειακό. Αλλά επαναλαμβάνω είναι άνθρωποι και οι ποδοσφαιριστές».
-Για το ποιος ευθύνεται γι’ αυτή την κατάσταση στην ΑΕΛ: «Εγώ πιστεύω ότι το καταλάβατε, όποιος είναι έξυπνος μπορεί να το καταλάβει».
-Για το αν θα επέστρεφε: «Λυπάμαι πολύ, όχι. Λυπάμαι αλλά δεν είμαι μάγος. Στα παιχνίδια δεν υπήρχε ηρεμία. Ο τεχνικός διευθυντής μιλούσε στο τηλέφωνο. Ποιος να βγει και ποιος να μπει. Έπεσαν πάνω μου τα βάρη.
Ίσως έπρεπε να είχα κάποιον ρουφιάνο στην ομάδα και να τα μαθαίνω όλα. Που δεν πέρασε τη γραμμή. Ποια αλλαγή ήθελε να γίνει. Τι είπε από πάνω αυτός και γιατί το έκανα αυτό.
Ούτε ο Μουρίνιο δεν ξέρει τι πρέπει να αλλάζει στα επόμενα 60 λεπτά. Έχει μπροστά του όλο το ματς. Δεν γίνεται να ξέρω από πριν ποιον παίκτη να βγάλουμε».
*Στο τέλος πήρε τον λόγο ο Θοδωρής Σκύφτας που περιέγραψε δύο γεγονότα από αγώνες της ΑΕΛ με τον Λεβαδειακό και την ΑΕΚ.
«Για να δώσω μία εικόνα γι’ αυτά που έγιναν με την ΑΕΚ. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να βγει ο Ναζλίδης. Δύο λεπτά πριν τον τραυματισμό του, ο Αγκάνοβιτς ρωτήθηκε για το αν μπορεί να συνεχίσει και είπε ΟΚ. Και στη συνέχεια τραυματίστηκε.
Στο τέλος αγκάλιαζαν τον κόουτς και έλεγαν ότι είσαι μεγάλος προπονητής, μόλις κέρδισε την ΑΕΚ.
Για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Υπήρχαν πολλά παιχνίδια που έπαιξαν οι Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς,
Ο κόουτς είπε στον Καλαποθαράκο στο ημίχρονο για τον Γκόλια για να μπει στο κέντρο γιατί ήταν πολλοί οι κουρασμένοι. Δεν προλάβαμε για ένα λεπτό...».

 

 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ:
Ενστάσεις και για τον άνθρωπο Ντόστανιτς

Για τα όσα υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου ο Ράτκο Ντόστανιτς, άμεση ήταν η απάντηση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια, μέσω προσωπικής δήλωσης, όπου επισημαίνει τα εξής: «Διάβασα τη συνέντευξη Τύπου του – προπονητή για 15 μέρες της ΑΕΛ – Ράτκο Ντόστανιτς και το μόνο που σκέφτομαι, μετά τα τόσα ψέματα που διάβασα, ειδικά τα περί δήθεν παρεμβάσεων, χωρίς να αναφέρει βεβαίως ούτε ένα όνομα ποδοσφαιριστού όπως θα έπρεπε και ούτε πότε έγινε όπως θα έπρεπε και χωρίς να τον ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι γι’ αυτές τις παρεμβάσεις όπως θα έπρεπε και το μόνο το οποίο έχω να δηλώσω είναι ότι μέχρι σήμερα για τον προπονητή Ντόστανιτς είχα πολλές ενστάσεις ειδικά για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα παιχνίδια, για τον άνθρωπο Ντόστανιτς δεν είχα καμία.
Από σήμερα έχω και για τον προπονητή και για τον άνθρωπο Ντόστανιτς.
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έχω παρέμβει στο έργο του και τις δύο φορές που εργάστηκε και το μόνο που έκανα μετά τα παιχνίδια με Λεβαδειακό και Κέρκυρα, ήταν να τον ρωτήσω και να εκφράσω την απορία μου μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό για το πώς είναι δυνατόν γιατί ενώ κερδίζουμε 1-0 στο ημίχρονο, έχουμε τόσες ελλείψεις παικτών, είμαστε κουρασμένοι γιατί παίξαμε την Πέμπτη με την ΑΕΚ, ενώ ο Λεβαδειακός είναι ξεκούραστος, δεν κάνει δύο αλλαγές στο ημίχρονο να βάλει τον Γκόλια αμυντικό χαφ και τον Μόρα τρίτο στόπερ βγάζοντας δύο κουρασμένους μεσοεπιθετικούς ή κυνηγούς και το κάνει αφού χάνουμε 2-1, βγάζοντας τον Ντέλετιτς και τον Λεοζίνιο την ώρα που τους χρειαζόμαστε για να ισοφαρίσουμε και να ανατρέψουμε το σκορ και μετά τον αγώνα με την Κέρκυρα γιατί έβαλε από την αρχή τον κουρασμένο Περόνε, αντί του Ναζλίδη που ήταν ξεκούραστος, γιατί δεν έπαιξε με τον Λεβαδειακό λόγω τραυματισμού και γιατί έβαλε τον Ναζλίδη να παίξει δεκάρι, που δεν είναι η θέση του, αντί του ανεβασμένου και πλέον ακριβοπληρωμένου παίκτη μας του Λεοζίνιο που είναι δεκάρι και κάθε φορά που χρησιμοποιείται ή πετυχαίνει ή φτιάχνει γκολ.
Κατά τα άλλα εύχομαι σε αυτόν και τον συνεργάτη του κ. Σκύφτα κάθε επιτυχία στην επαγγελματική, την προσωπική και την οικογενειακή τους ζωή, αλλά η ΑΕΛ και η ιδιοκτησία της δεν έχουν σχέση με τον Λεβαδειακό και τη Βέροια, ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΠΕΣΟΥΜΕ!».

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass