ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΠΙΜΑΧΩΝ ΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

Βάζει κάμερες στα γήπεδα η ΕΠΣΛ

*Σκέψεις για χρηματικό μπόνους σε ομάδες που θα χρησιμοποιούν νεαρούς παίκτες *Τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών *Έκτακτη Γ.Σ. για να συζητηθούν όλα τα θέματα

Δημοσίευση: 06 Απρ 2018 22:11

Τα θέματα της διαιτησίας, της αναδιάρθρωσης των τοπικών κατηγοριών αλλά και της αναβάθμισης των πρωταθλημάτων υποδομής απασχολούν τη διοίκηση της ΕΠΣΛ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Για τον λόγο αυτό το Δ.Σ. της Ένωσης προτίθεται να προχωρήσει σε σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, πριν την τακτική του Αυγούστου, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου, προκειμένου να γίνει διάλογος και να τοποθετηθούν τα σωματεία επί των παραπάνω θεμάτων πριν τις τελικές αποφάσεις.

Σχετικά με τη διαιτησία, η οποία βρέθηκε πολλές φορές φέτος στο επίκεντρο, στις σκέψεις των ανθρώπων της ΕΠΣΛ είναι η βιντεοσκόπηση των αγώνων με κάμερα, προκειμένου να ελέγχονται οι επίμαχες φάσεις, αλλά και η απόδοση των διαιτητών. Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η βιντεοσκόπηση των αγώνων της Α' και της Α1 ΕΠΣΛ, ενώ άγνωστο ακόμα παραμένει εάν το μέτρο επεκταθεί και στις δύο μικρότερες κατηγορίες.

Είναι γεγονός ότι φέτος σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν διαμαρτυρίες σωματείων για τη διαιτησία. Στόχος της διοίκησης της ΕΠΣΛ είναι να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση προς αποφυγή τέτοιων φαινομένων στο μέλλον. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ αλλά και την Επιτροπής Διαιτησίας, Δημήτρης Μπουχλαριώτης «ούτε μαγικό ραβδί έχουμε, ούτε είπαμε ότι θα τα φτιάξουμε όλα σε μία ημέρα. Θέλουμε τους παράγοντες να συνδράμουν στην προσπάθεια που κάνουμε, να έρθουν μαζί μας και να συνεργαστούμε όλοι μαζί. Ειδικά φέτος έχουμε να διαχειριστούμε τα πιο δύσκολα των τελευταίων ετών πρωταθλήματα από πλευράς βαθμολογίας. Παράλληλα υπάρχει και μία ακόμα ιδιαιτερότητα, η οποία αφορά στον μεγάλο αριθμό αξιολογημένων διαιτητών που βγαίνουν σε παιχνίδια Εθνικών πρωταθλημάτων. Κάθε εβδομάδα πάνω από 20 αξιολογημένοι διαιτητές ορίζονται στα Εθνικά πρωταθλήματα, κάτι που δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της γνωστής κόντρας της ΕΠΣΛ με την ΕΠΟ. Επομένως ο αριθμός των αξιολογημένων διαιτητών που έχουμε στη διάθεσή μας για τους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων είναι πολύ μικρός. Είναι μία δύσκολη χρονιά για την ΕΔ. Γι' αυτό με τη σχολή που λειτουργήσαμε προκειμένου να έρθουν νέα παιδιά και να αυξηθεί ο αριθμός των διαιτητών αλλά και με την επιμόρφωση-αναβάθμιση των υπολοίπων προσπαθούμε να βρούμε λύση και να βγάλουμε τη χρονιά.

Το σημαντικό είναι ότι οι παράγοντες πρέπει να αλλάξουν τρόπο σκέψης. Να βγάλουν από μέσα τους ότι κάποιος ευνοείται και κάποιος όχι και να δώσουν χρόνο στους νέους διαιτητές. Καταλαβαίνουμε ότι όλα τα σωματεία βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο βαθμολογικά, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά», κατέληξε ο κ. Μπουχλαριώτης, αναφερόμενος στο φλέγον θέμα της διαιτησίας.

Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Η κατάργηση ή όχι της Α1 ΕΠΣΛ αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς στην έκτακτη Γ.Σ., καθώς τα σωματεία θα κληθούν να αποφασίσουν για το τι μέλλει γενέσθαι. Στην περίπτωση κατάργησης της Α1 ΕΠΣΛ αυτό θα ισχύσει από τη μεθεπόμενη σεζόν δηλαδή το 2019-20.

Για τη νέα χρονιά (2018-19) στις σκέψεις του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ είναι η μείωση των ομίλων της Γ' ΕΠΣΛ προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων ανά όμιλο και να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.

Η μείωση ωστόσο των ομίλων της Γ' ΕΠΣΛ συνεπάγεται σε μεγάλο βαθμό κατάργηση των γεωγραφικών κριτηρίων, δηλαδή θα αυξηθεί σε πολλά σωματεία το κόστος μετακίνησης. Για τον λόγο αυτό η διοίκηση της ΕΠΣΛ προτίθεται να καταβάλει επιδότηση μετακίνησης στις ομάδες, προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση στα σωματεία.

Σε ό,τι αφορά στο πρωτάθλημα της Β' ΕΠΣΛ δεν προβλέπεται κάποια αλλαγή.

Επίσης θα γίνει συζήτηση και για τα πλέι οφ και πλέι άουτ σε Α', Α1 ΕΠΣΛ για τα οποία εάν η πλειοψηφία των σωματείων αποφασίσει την κατάργησή τους τότε θα καταργηθούν.

ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Με στόχο να δοθούν κίνητρα στα σωματεία να χρησιμοποιούν περισσότερους νεαρούς ποδοσφαιριστές η ΕΠΣΛ εξετάζει την παροχή χρηματικού μπόνους σε όσες ομάδες έχουν στη σύνθεσή τους νεαρούς παίκτες από τα τμήματα υποδομής. Ο αριθμός των νεαρών παικτών αλλά και ο χρόνος συμμετοχής τους θα καθοριστούν από τη διοργανώτρια αρχή. Φυσικά, δεν θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή νεαρών παικτών, αλλά όποιες ομάδες χρησιμοποιούν παίκτες από τα τμήματα υποδομής θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με πληροφορίες το μπόνους αναμένεται να είναι μεγαλύτερο από 500 ευρώ.

Τέλος θα πρέπει να τονισθεί ότι στις σκέψεις των ανθρώπων της ΕΠΣΛ για τη νέα σεζόν είναι και η αναβάθμιση των πρωταθλημάτων υποδομής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συγκροτηθεί ειδική ομάδα εργασίας, η οποία θα επεξεργαστεί ένα γενικότερο πλάνο. Η υποχρεωτική χρήση διπλωματούχου προπονητή-παιδαγωγού σε όλα τα ηλικιακά τμήματα είναι μέσα στις προθέσεις του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ και δεν αποκλείεται να ισχύσει από τη νέα σεζόν.

«Θέλουμε σε κάθε τμήμα των ακαδημιών να απασχολείται διπλωματούχος προπονητής-παιδαγωγός, γιατί δεν μας ενδιαφέρει μόνο να βγαίνουν καλοί ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες, αλλά και χρήσιμοι άνθρωποι για την κοινωνία, καθώς το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά ένα παιχνίδια, αλλά κοινωνικό γεγονός» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουχλαριώτης.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass