ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΕΠΣΛ: Παρέμβαση για Τύρναβο

* Πράσινο φως από τα σωματεία για μείωση των ομάδων σε Α' και Α1 ΕΠΣΛ *Νέα συγκέντρωση με τις ομάδες των δύο μεγάλων τοπικών κατηγοριών για τη λήψη οριστικών αποφάσεων

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2015 8:00

 

 

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Παρέμβαση υπέρ του Τυρνάβου με στόχο να αποφύγει τον υποβιβασμό και να παραμείνει στη Β' Εθνική κατηγορία αναμένεται να κάνει η ΕΠΣΛ στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ την ερχόμενη Παρασκευή.

Όπως επισήμανε στην «Ε» ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου «είναι μία κίνηση συμπαράστασης προς την ομάδα του νομού μας. Γνωρίζουμε ότι ο ΚΑΠ δεν δικαιολογεί μία τέτοια απόφαση, ωστόσο υπάρχει η απόφαση της Football League προκειμένου τα κενά που θα δημιουργηθούν στη Β' Εθνική να καλυφθούν από ομάδες που υποβιβάζονται. Είναι ένα θέμα που το παρακολουθούμε και για το οποίο θα κάνουμε παρέμβαση στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον πρόεδρο του Τυρνάβου, Βασίλη Μπρέζα. Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Αθήνα του κ. Γρηγορίου (πιθανώς δεν θα μετέχει ο κ. Μπρέζας) με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη προκειμένου να συζητήσουν επί του θέματος.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ

ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΗ

Από κει και πέρα στην προγραμματισμένη για την Παρασκευή Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, η ΕΠΣΛ θα καταθέσει πρόταση για συμμετοχή στους αγώνες μπαράζ για άνοδο στη Γ' Εθνική και του δευτεραθλητή της Α' κατηγορίας. Η συγκεκριμένη πρόταση της ΕΠΣΛ αφορά όλες τις Ενώσεις που έχουν στη δύναμή τους περισσότερα από 100 σωματεία.

«Ζητάμε επίμονα να έχει το δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ για άνοδο στη Γ' Εθνική και ο δευτεραθλητής μας. Μέχρι τώρα αυτό ισχύει για τις ιδρυτικές Ενώσεις της ΕΠΟ όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και ο Πειραιάς, αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε ότι για παράδειγμα ο Πειραιάς έχει 65 ομάδες και εμείς 120. Η πρότασή μας είναι να επιτρέπεται η συμμετοχή και του δευτεραθλητή, στους αγώνες μπαράζ για άνοδο στην Γ' Εθνική, των Ενώσεων που η δύναμή τους είναι πάνω από 100 σωματεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγορίου.

«ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ»

Οι όποιες αλλαγές στα τοπικά πρωταθλήματα, τις οποίες εξετάζουν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ, θα γίνουν εάν και εφόσον το ζητήσουν οι ομάδες, ξεκαθάρισε ο κ. Γρηγορίου τονίζοντας παράλληλα ότι αυτός ήταν ο σκοπός των συναντήσεων που έγιναν τόσο με τα σωματεία της Α' Ερασιτεχνικής κατηγορίας την προηγούμενη εβδομάδα, όσο και αυτή χθες με τις ομάδες της Α1.

«Εάν γίνουν αλλαγές στα πρωταθλήματα, θέλουμε να τις κάνουν οι ίδιες οι ομάδες. Εμείς λοιπόν ακούμε τις ομάδες, τους προβληματισμούς τους και τις προτάσεις τους και αναζητούμε τον τρόπο για να τις υλοποιήσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ.

Σε ό,τι αφορά στη μείωση του αριθμού των ομάδων σε Α' και Α1 ο κ. Γρηγορίου είπε:

«Προσωπική μου άποψη, σε ό,τι αφορά στην Α1 κατηγορία, είναι να γίνει μείωση του αριθμού των ομάδων, γιατί θα ανέβει ακόμα περισσότερο η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος. Η κατηγορία αυτή έχει έντονο ανταγωνισμό που σημαίνει ποιότητα ποδοσφαίρου, μεγάλος αριθμός φιλάθλων κ.λπ. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν δύο οι όμιλοι αν και ξέρουμε ότι υπάρχουν τα έξοδα των μετακινήσεων.

Επίσης δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η μείωση του αριθμού των ομάδων στην Α' κατηγορία. Συμφωνούμε μεν, αλλά όλα αυτά είναι αποφάσεις γενικών συνελεύσεων. Προϋπόθεση για τη μείωση του αριθμού των ομάδων στην Α' κατηγορία είναι να συμφωνήσει και η Α1 σε μείωση του αριθμού των ομάδων, γιατί αυτό συνεπάγεται τον υποβιβασμό πολλών ομάδων από την Α1 κατηγορία. Γι' αυτό καλέσαμε σήμερα (σ.σ. χθες) τις ομάδες της Α1 για να ακούσουμε τους προβληματισμούς τους. Αλλαγές θα γίνουν μόνο αν το ζητήσουν οι ομάδες» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ.

Σε ό,τι αφορά στην προκήρυξη της νέας περιόδου ο κ. Γρηγορίου τόνισε ότι στόχος της διοίκησης είναι να συνταχθεί αμέσως, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να οριστικοποιηθεί μετά τη γενική συνέλευση της 20ής Αυγούστου εάν κριθεί απαραίτητο. Τέλος για τη διεξαγωγή πλέι οφ και πλέι άουτ στην Α' κατηγορία υπογράμμισε ότι προϋπόθεση είναι η μείωση του αριθμού των ομάδων στις 16.

ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Με πρωτοβουλία του προέδρου της Ένωσης κ. Ζήση Γρηγορίου, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στα γραφεία της ΕΠΣΛ, συγκέντρωση εκπροσώπων των σωματείων που θα αγωνίζονται τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2015 - 2015 στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας.

Σκοπός της σύσκεψης αυτής ήταν να ακουστούν οι απόψεις όλων των πλευρών για την αρτιότερη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, να επισημανθούν προβληματισμοί που προέκυψαν κατά τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος 2014 - 2015 και να προταθούν μέτρα για τη μη επανάληψή τους στη νέα περίοδο, όπως ακριβώς είχε γίνει πριν 10 περίπου μέρες, στη συγκέντρωση των παραγόντων των σωματείων της Α΄ κατηγορίας.

Στη συγκέντρωση, εκτός του προέδρου της Ένωσης, παρευρέθηκαν ο γεν. γραμματέας του Δ.Σ. κ. Χρ. Σκάρλος, ο αντιπρόεδρος κ. Δημ. Μπουχλαριώτης. Εκπροσωπήθηκαν τα σωματεία: Φιλοκτήτης Μελιβοίας (Απ. Τόλιος), ΠΑΕ Δ. Νίκαιας (Π. Ψαθάς), Προοδευτική Ανάβρας (Χρ. Φιλίππου), Π.Ο. Ελασσόνας (Αθ. Λυγούρας), Νέες Καρυές (Γ. Γκαβάνας), ΠΑΕ Πλατυκάμπου (Γ. Λούτσος), Κίσσαβος Συκουρίου (Ντ. Κακαγιάννης), Δολιχιακός (Ν. Γκόγκος), Βούναινα (Κων. Μερτζανίδης), Ελευεθεραί (Αθ. Τόλιας).

Μεταξύ των άλλων, συζητήθηκε το θέμα της διεξαγωγής του πρωταθλήματος Α1 κατηγορίας την ποδοσφαιρική περίοδο 2016 - 2017 και φάνηκε καθαρά η άποψη όλων των παρευρισκόμενων να διεξαχθεί το πρωτάθλημα αυτό με 16 ομάδες και με αγώνες play off και playout, όχι όμως σε δύο ομίλους. Επομένως και σε συνάρτηση με τα όσα δήλωσε ο κ. Γρηγορίου πριν τη συγκέντρωση με τις ομάδες της Α1 κατηγορίας, όλα δείχνουν ότι πάμε σε μείωση των ομάδων τόσο της Α' όσο και της Α1 ΕΠΣΛ αφού αυτή είναι και η επιθυμία των σωματείων.

Τελικά αποφασίστηκε ότι εντός του προσεχούς 10ήμερου να πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση με τους εκπροσώπους των ομάδων των δύο μεγάλων κατηγοριών (Α' και Α1), για να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τη μελλοντική διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass