Ο ΚΑΡΟΛ «ΣΚΟΤΩΣΕ» ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ (81-74) ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 2-1 ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΑΛ

Έχασε αλλά τίποτα δεν χάθηκε

*Σήμερα για το 2-2 ο Ολυμπιακός κόντρα στη Ζαλγκίρις (20:00)

Δημοσίευση: 26 Απρ 2018 15:32

Ο Τζέσι Κάρολ έστησε από τα 6.75 στον... τοίχο τον Παναθηναϊκό και δεν επέτρεψε στους μαχητικότατους «πράσινους» να σημειώσουν την έκπληξη στη Μαδρίτη και να ανακτήσουν το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ της Euroleague.

Το «τριφύλλι» έπεσε στις λεπτομέρειες με 81-74 από τη Ρεάλ, στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα στα προημιτελικά, με τη «Βασίλισσα της Ευρώπης» να γράφει το 2-1 στη σειρά και να απέχει μία νίκη από την πρόκρισή της στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου. Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία σε 48 ώρες να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε χθες, το πολυπόθητο «break», και να στείλει τη σειρά πίσω στο ΟΑΚΑ (1/5) σε 5ο παιχνίδι.

O Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει το... αντίδοτο στο... χαλασμένο μυαλό που είχε κατά διαστήματα στο παιχνίδι του, επέστρεψε από το -13 (50-37 στο 25΄) και έφτασε μία ανάσα από το «break», χάρη σε έναν συγκλονιστικό για ακόμη μία φορά Νικ Καλάθη (26 πόντοι) και των πολύτιμων Τζέιμς Γκιστ (15π.), Μάικ Τζέιμς (14π.). Ένα «break» που απέτρεψε ο Mr. Perfect, Τζέσι Κάρολ, με τον Αμερικανό της Ρεάλ Μαδρίτης να σημειώνει στο κρίσιμο τελευταίο λεπτό έξι διαδοχικούς πόντους και να «σφραγίζει» την επιτυχία για τους Μαδριλένους. Όσο για τον ίδιο; Τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους και στατιστικά για σεμινάριο (3/3 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 2/2 βολές)!

«Δεν υπάρχει λόγος να παίξουμε στο επόμενο παιχνίδι, αν όλα είναι προαποφασισμένα», επισήμανε με νόημα ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τα έντονα παράπονα του «τριφυλλιού» για τη διαιτησία στο χθεσινό Game 3 της σειράς.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 40-34, 57-53, 81-74

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο): Κοζέρ 4, Ράντολφ 8, Ρούντι 9 (1), Ντόντσιτς 7, Ρέγιες 5), Αγιόν 8, Κάρολ 17 (3), Ταβάρες 2, Γιουλ 7 (2), Τόμπκινς 4 (1), Τέιλορ 8.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 6 (1), Ρίβερς, Τζέιμς 14 (2), Πέιν, Παππάς, Ντένμον 3 (1), Γκιστ 15, Βουγιούκας 2, Γκάμπριελ 2 (4 ριμπάουντ), Λοτζέσκι 3 (1), Καλάθης 26 (4), Αντετοκούνμπο 3.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κατά μέτωπο επίθεση στον Τζόρντι Μπερτομέου εξαπέλυσε με γραπτή του δήλωση, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αμέσως μετά το χθεσινό παιχνίδι.

«Όλη η Ευρώπη παρακολουθεί και καταλαβαίνει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι η διοργάνωση δεν κρίνεται εντός γηπέδου. Όποιος ακόμα και μετά το σημερινό δεν το βλέπει ή βλάκας είναι ή στημένος. Ο αποτυχημένος Ισπανός υπάλληλος με τα γυαλάκια έχει κάνει τη διοργάνωση τσιφλίκι του» είπε ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε:

«Εκτός του ότι επί χρόνια φωνάζουμε διότι κανείς δεν μας λέει πού πάνε τα λεφτά των χορηγών, της χρήσης εικόνας των σημάτων και των αθλητών, τα τηλεοπτικά δικαιώματα αλλά και το γιατί μετά από τόσα χρόνια τα έσοδα των ομάδων από την... εκπληκτική του διαχείριση είναι πενιχρά, τώρα πια, την τελευταία διετία έχουμε σχεδόν σε όλους τους αγώνες πρωταγωνιστή κάποιον άγνωστο διαιτητή.

Οι αθλητές και οι προσπάθειές τους είναι πια σε δεύτερη μοίρα. Εκεί κατάντησες το μπάσκετ άχρηστε.

Όπως έχω προαναγγείλει ανεξαρτήτως τελικής έκβασης των προσπαθειών μας εντός αγωνιστικού χώρου, εάν δεν αλλάξουν άμεσα και ριζικά πρόσωπα και καταστάσεις εμείς στο τέλος της σεζόν αποχωρούμε από αυτό που πλέον θα έπρεπε να ονομάζεται τσιρκολίγκα».

 

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 81-74 (2-1)

Κίμκι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 79-73 (1-2)

ΓΙΑ ΤΟ «2-2» ΣΗΜΕΡΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εν τω μεταξύ σήμερα (20:00), ο Ολυμπιακός, μετά από μία κάκιστη εικόνα την περασμένη Τρίτη, έχει μία τελευταία ευκαιρία να κάνει το 2-2 και να στείλει σε 5ο αγώνα τη σειρά με τη Ζαλγκίρις, παραμένοντας ζωντανός στο «κυνήγι» της πρόκρισης στο φάιναλ φορ.

Τα σημερινό πρόγραμμα:

20:00: Ζαλγκίρις Κάουνας-Ολυμπιακός (2-1)

22:00: Μπασκόνια-Φενερμπαχτσέ (1-2)

ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ CAS

Απορριπτική απόφαση εξέδωσε το Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS) στην προσφυγή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Παραμένει σε ισχύ, δηλαδή, η πεντάμηνη απαγόρευση παρουσίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στους αγώνες της Euroleague (σ.σ. μέχρι τις 30 Ιουνίου). Καθώς ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν συμμορφώθηκε στην ποινή, παρακολουθώντας δια ζώσης στο ΟΑΚΑ τρεις αγώνες των «πρασίνων» (έναν με Ολυμπιακό και δύο με Ρεάλ Μαδρίτης) από την έκδοση της απόφασης, η Euroleague του επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 360 χιλιάδων ευρώ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ FIBA

Η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για αποχώρηση από την EuroLeague και την προσχώρηση των «πρασίνων» στο Basketball Champions League έχει εκφραστεί ήδη από την ημέρα που διεξήχθη το Συμβούλιο των Μετόχων της EuroLeague στη Μαδρίτη. Στη διάρκεια του Final Four του Basketball Champions League στην Αθήνα, αναμένεται να γίνει συνάντηση των ανθρώπων της FIBA με εκείνους του Παναθηναϊκού με φόντο την ένταξη του «τριφυλλιού» στις διοργανώσεις της.

Είναι σαφές άλλωστε πως τόσο η πλευρά του Παναθηναϊκού όσο κι εκείνη της FIBA βλέπουν κάτι παραπάνω από θετικά το ενδεχόμενο... συνεργασίας για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, προσδοκώντας σε εκατέρωθεν κέρδη και οφέλη από μια τέτοια κίνηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass