ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Στο Λαύριο με στόχο τη νίκη ο ΓΛ Φάρος

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2018 16:17

Στο Λαύριο κόντρα στη φερώνυμη ομάδα αγωνίζεται ο ΓΛ Φάρος στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ με στόχο τη νίκη, ώστε να τελειώσει την υπόθεση παραμονή στην κατηγορία και μαθηματικά.


Βέβαια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και χωρίς κάποια νίκη οι πιθανότητες να σωθεί είναι αυξημένες, αλλά σίγουρα με μια επιτυχία θα θελήσει να κάνει τον επόμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό μια γιορτή του μπάσκετ, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα παρατείνει την αγωνία μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος.
Χαρακτηριστικές για το σημερινό παιχνίδι είναι οι δηλώσεις του Μανώλη Παπαμακάριου: «Σήμερα αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα όπως το Λαύριο στην έδρα του σ’ ένα από τα τρία τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος. Υπήρξε μία περίοδος όπου δεν είχαμε αγωνιστικές υποχρεώσεις και έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουμε όλοι μαζί και να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο.
Από τη στιγμή που στην ομάδα άλλαξε το μετοχικό κομμάτι και ήρθαν άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν να βάλουν σε μία σειρά τα πράγματα, εμείς οφείλουμε να είμαστε συνεπείς και να προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.
Ετσι και στο σημερινό ματς θα παλέψουμε για το νικηφόρο αποτέλεσμα όσο και αν αυτό είναι δύσκολο. Αλλά στο μπάσκετ, αν είσαι συγκεντρωμένος και πιστεύεις σε κάτι, όλα μπορείς να τα καταφέρεις. Θέλουμε να μείνουμε στην κατηγορία και αυτό πρέπει να το αποδεικνύουμε και στο παρκέ».

 

ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Ο Μανώλης Παπαμακάριος θα γίνει ο 9ος παίκτης στην ιστορία της Stoiximan.gr Basket League που θα φτάσει τα 450 παιχνίδια σε αυτήν.
Ο Βασίλης Μουράτος βρίσκεται 13 πόντους μακριά από τους 200 στην κατηγορία.
Με έξι αμυντικά ριμπάουντ ο Ρόλαντ Σάφτενααρ θα φτάσει τα 300 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

 

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τα ντέρμπι του ΣΕΦ και της παραμονής στην κατηγορία ξεχωρίζουν στις σημερινές (5/5) αναμετρήσεις της 24ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, με τους «ερυθρόλευκους» να επιθυμούν την επιστροφή στις θετικές εμφανίσεις, μετά τον άδοξο ευρωπαϊκό αποκλεισμό, τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς αναζητούν ένα σπουδαίο «διπλό» που θα τους κρατήσει στην τετράδα.
Όσον αφορά στην παραμονή, στη Θεσσαλονίκη κρίνεται το μέλλον του Άρη με τον Πανιώνιο, ειδικά από τη στιγμή που το αποτέλεσμα του Κόροιβου με τον Παναθηναϊκό στην Αμαλιάδα είναι... προδιαγεγραμμένο, λόγω διαφοράς δυναμικότητας των «πράσινων». Οι «κυανέρυθροι» ισοβαθμούν στην προτελευταία θέση με τον Κόροιβο και είναι στο -1 από τον Άρη, οπότε ψάχνουν το «διπλό» που θα φέρει τους Θεσσαλονικείς από... κάτω, υπό προϋποθέσεις (σ.σ. στον πρώτο αγώνα ο Άρης είχε κερδίσει με 81-87, οπότε ο Πανιώνιος πρέπει να καλύψει τη διαφορά της ήττας).
Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, το Λαύριο υποδέχεται τον ΓΛ Φάρο, ο Κολοσσός την Κύμη, ενώ το Ρέθυμνο, που κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τα πλέι οφ, τα καταδικασμένα σε υποβιβασμό Τρίκαλα.
Τέλος, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, πριν την έναρξη των σημερινών συναντήσεων της 24ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Α1 Ανδρών θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κώστα Γιαννακόπουλου.
Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών έχει ως εξής:
• ΣΗΜΕΡΑ
17:00 Λαύριο-ΓΛ Φάρος Σώμος-Συμεωνίδης-Μαλαμάς (Ντάβαρης)
17:00 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ Πουρσανίδης Γ.-Παναγιώτου-Βαρδάλος (Βιδάλης/Moυζάκης)
17:00 Κόροιβος-Παναθηναϊκός Μάνος-Μπίκας-Γερακίνης (Θεοδωρόπουλος)
17:00 Κολοσσός Ρόδου-Κύμη Κορομηλάς-Τσαρούχα-Ξενικάκης (Ξάνθος)
17:00 Ρέθυμνο-Τρίκαλα Πουρσανίδης Κ.-Κάρδαρης-Καλογερόπουλος Φ. (Μπορμπαντωνάκης)
17:00 Άρης-Πανιώνιος Αναστόπουλος Π.-Καρακατσούνης-Τζαφλέρης (Δροσόπουλος)
*** Η αναμέτρηση ΑΕΚ-Προμηθέας Πατρών διεξήχθη στις 28/4, λόγω συμμετοχής της Ένωσης στο φάιναλ φορ του Basketball Champions League, με νικητές τους Αχαιούς με 76-75.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Παναθηναϊκός    46β.    23αγ.
Ολυμπιακός    42    23
Προμηθέας Πατρών    40    24
ΠΑΟΚ    38    23
ΑΕΚ    38    24
Λαύριο    36    23
Κύμη    35    23
Κολοσσός Ρόδου    32    23
Ρέθυμνο    31    23
ΓΛ/Φάρος    31    23
Άρης    31    23
Πανιώνιος    30    23
Κόροιβος Αμαλιάδας    30    23
Τρίκαλα    26    23

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass