ΓΙΑ ΤΟΝ 17ΧΡΟΝΟ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ

Σουλούκος: Το όνειρο έγινε πραγματικότητα

*Γιατί διάλεξε το 67 και ποιον έχει πρότυπο …

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2018 22:20

Στις 5 Μαΐου του 2007 όταν η ΑΕΛ κατακτούσε το κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον τελευταίο της τίτλο, ένας νεαρός ξεκινούσε να παίζει ποδόσφαιρο στην αυλή του σχολείου του και να παρακολουθεί τους πανηγυρισμούς των φιλάθλων της λαρισινής ομάδας που κέρδιζε τον Παναθηναϊκό με 2-1.

Μια νέα γενιά φιλάθλων γεννιόταν αλλά και υποψήφιων ποδοσφαιριστών της ομάδας καθώς είχαν όνειρο να παίξουν στην ΑΕΛ.

Αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα την ίδια μέρα που η ΑΕΛ γιόρταζε την επέτειο του κυπέλου για τον 17χρονο τερματοφύλακα Στέφανο Σουλούκο (γεννήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2001) που προχθές στο 67' της αναμέτρησης ΑΕΛ-Λαμία 1-1 πήρε τη θέση του Θεοδωρόπουλου κάτω από τα δοκάρια και έκανε ντεμπούτο με τη «βυσσινί» φανέλα στο πρωτάθλημα της Super League.

Με το νούμερο 67 στη φανέλα μπήκε στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης… Σημαδιακό…Ίσως. Γιατί διάλεξε ο νεαρός το νούμερο 67' μας λέει απλά ότι είναι η χρονολογία γεννήσεως της μητέρας του… Προφανώς της έχει αδυναμία…

Μετά το τέλος του αγώνα ο Σουλούκος μίλησε στην «Ε.τ.Δ.» και το πρώτο που μας είπε ήταν ότι πληροφορήθηκε πως θα αγωνισθεί από τα δημοσιεύματα της «Ελευθερίας» των δύο προηγουμένων ημερών του αγώνα αν και ήταν υποψιασμένος αφού προ δεκαπέντε ημερών τον είχαν καλέσει οι προπονητές του Σωτήρης Αντωνίου και Γιάννης Προβίδας.

Μας αναλύει πώς έζησε από τη στιγμή που τον κάλεσε ο Αντωνίου για ζέσταμα μέχρι να μπει στον αγώνα... «Ξεκίνησα να κάνω ζέσταμα στο δεύτερο μέρος και όταν μου έδωσε εντολή ο Αντωνίου να μπω δεν είχα άγχος, απλά έβλεπα το όνειρό μου να γίνεται πραγματικότητα. Με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου και θεωρώ ότι έκανα μια πολύ απόκρουση λίγο πριν μπει το γκολ. Από δω και πέρα πρέπει να αγωνισθώ, να γίνω καλύτερος και να δουλέψω πιο σκληρά στις προπονήσεις».

*Πώς και διάλεξες να γίνεις τερματοφύλακας με το ύψος (1.92) που έχεις, ενώ θα μπορούσες να είχες πάει σε άλλο άθλημα;

«Μου άρεσε το ποδόσφαιρο και αγωνίσθηκα αρχικά στη θέση του στόπερ ώσπου σε μικρή ηλικία ένας γυμναστής μου, ο Κώστας Τσιτώτας, μου είπε να παίξω τερματοφύλακας. Αυτό ήταν, μου άρεσε και καθιερώθηκα...».

*Γέννημα-θρέμμα της ΑΕΛ…

«Ναι, από μικρό παιδί στην ΑΕΛ και τίποτα άλλο και θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου τον Ζήση Ζιάγκα, τον Βαγγέλη Τσώτσα, τον Ευρυπίδη Βακουφτσή αλλά και τους νυν της ΑΕΛ Σωτήρη Αντωνίου και Γιάννη Προβίδα».

*Και πρότυπο τερματοφύλακα…

«Τον Ντάβιντ Ντε Χέα τον Ισπανό τερματοφύλακα, ο οποίος αγωνίζεται στην αγγλική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…».

Οι δυο τους έχουν ίδιο στυλ, το ίδιο ύψος…

Από σήμερα τον περιμένει μια ακόμα μέρα στο σχολείο του στο 6ο Λύκειο Λάρισας(μαθητής Β' Λυκείου) με το οποίο δεν κατάφερε να φθάσει στο φάιναλ φορ στο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου από ατυχία(και τον τρόπο διοργάνωσης του πρωταθλήματος που υποχρέωνε ομάδες να δίνουν δύο αγώνες σε δύο μέρες έχοντας μεσολαβήσει και μετακίνηση…) αλλά κέρδισε την εκτίμηση των συμπαικτών του και των αντιπάλων όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και με τον χαρακτήρα που έδειξε σε όλα τα παιχνίδια.

Μετά τη λήξη του αγώνα με τη Λαμία στα αποδυτήρια δέχθηκε τα συγχαρητήρια και τις ευχές των συμπαικτών του για μια σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα και όπως είπε λίγο μετά στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού για τα καλά λόγια που ακούγονται… «Τα ακούω, πατάω πάνω σε αυτά, δεν τα πολυδίνω σημασία».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass