«ΠΑΙΖΩ-ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ» ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Μία νέα αθλητική ιδέα

• Διεξάγεται για πρώτη φορά φέτος μεθαύριο Σάββατο στις 11:00 στο Κηποθέατρο του Αλκαζάρ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2018 20:20

Ο λαϊκός αγώνας δρόμου «Τρέχουμε στον Πηνειό», που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των Λαρισαίων, αλλάζει φέτος μορφή και οργάνωση και γίνεται «Παίζω-γυμνάζομαι στο Αλκαζάρ».

Πρόκειται για μία καινούργια αθλητική δράση με έμφαση στις γυναίκες και τα παιδιά, που διοργανώνει το Αθλητικό τμήμα της Διεύθυνσης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, μεθαύριο Σάββατο στις 11:00 στο Κηποθέατρο του Αλκαζάρ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει μία σειρά δραστηριοτήτων με γυμναστική και χορό για τις γυναίκες και παραδοσιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια αλλά και ποδηλατοβόλτα για τα μικρά παιδιά.
«Αλλάξαμε το «Τρέχουμε στον Πηνειό» γιατί στο δρομικό κίνημα γίνονται πάρα πολλές εκδηλώσεις. Γι’ αυτό δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε μία ακόμα τέτοια εκδήλωση. Θέλουμε να δούμε πώς θα προχωρήσει η καινούργια αυτή εκδήλωση, την οποία αποφασίσαμε σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. Αθλοτεχνίες για να δώσουμε το δικαίωμα στις γυναίκες και στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι να αγαπήσουν τον αθλητισμό» επισήμανε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο «Χατζηγιάννειο», ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού κ. Κωσταρόπουλος και πρόσθεσε:
«Κατά μήκος του κεντρικού άξονα του Αλκαζάρ θα εξελιχθεί μία σειρά εκδηλώσεων που θα αφορούν στη γυναίκα, μέσα από τον χορό και τη γυμναστική, αλλά και στα παιδιά με τα παλιά παραδοσιακά παιχνίδια που θέλουμε να τα αναβιώσουμε. Γι’ αυτό καλούμε τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, αλλά και όλους τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους.
Παράλληλα θα έχουμε και τη βοήθεια της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας από το πρόγραμμα «kids athletic» που αφορά παιχνίδια μέσα από μία σειρά δραστηριοτήτων για τους μικρούς φίλους.
Είναι η πρώτη προσπάθεια που κάνουμε και ευελπιστούμε να στεφθεί με επιτυχία εκτός αν μας τα χαλάσει ο καιρός. Σε περίπτωση βροχόπτωσης θα υπάρξει νέα ημερομηνία. Προς το παρόν μένουμε στο Σάββατο 12 Μαΐου.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν καπελάκια, θα γίνει κλήρωση για αθλητικό υλικό, ενώ ο μεγάλος τυχερός θα κερδίσει ένα ποδήλατο.
Τέλος θα πρέπει να τονισθεί ότι μας ζητήθηκε από την ΓΓΑ να ενταχθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο «Be active», την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού» κατέληξε ο κ. Κωσταρόπουλος.
Από την πλευρά της η διευθύντρια Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου επισήμανε:
«Μικροί μεγάλοι εν δράσει, παίζουν και γυμνάζονται στο Αλκαζάρ. Είναι όντως μία πρόκληση, αλλά και μία πολύ ωραία δράση, που την έχουμε όλοι ανάγκη, γιατί εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι θα υπάρχει και το παραδοσιακό παιχνίδι, που θα βοηθήσει τους μεγάλους να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια και τα παιδιά να μάθουν το παραδοσιακό παιχνίδι που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη διαπαιδαγώγηση και τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους».
Τέλος η κ. Σταυρούλα Λαδοπούλου, γυμνάστρια της Κοιν.Σ.Επ. Αθλοτεχνίες, υπογράμμισε:
«Σκοπός μας είναι να βγάλουμε τις γυναίκες έξω από τα κλειστά γυμναστήρια. Θα κάνουν ζούμπα, ασκήσεις ενδυνάμωσης στα στρώματα, με βαράκια ή χωρίς και όλα αυτά έξω στη φύση. Για τα παιδιά δεν επιλέξαμε ένα αυστηρό ασκησιολόγιο, αλλά να παίξουν παραδοσιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια, που έχουν στόχο να τα διασκεδάσουν. Παράλληλα στην αρχή της εκδήλωσης θα διεξαχθεί ποδηλατοβόλτα».
*Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου το «παρών» έδωσαν ο προϊστάμενος του τμήματος Αθλητισμού κ. Στέλιος Τσίρκας, ο σύμβουλος επί αθλητικών θεμάτων του δημάρχου Λαρισαίων, κ. Γιάννης Αλεξούλης και ο πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ., κ. Νίκος Αρσενίου.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ (11:00-13:00)
Άθληση και γυναίκα
Οι γυναίκες θα γυμναστούν στη φύση με την καθοδήγηση γυμναστών. Προαιρετικά να έχουν μαζί τους στρώμα γυμναστικής, λάστιχο και βαράκια.
Παραδοσιακά παιχνίδια για παιδιά
Τα παιδιά θα διασκεδάσουν με παραδοσιακά παιδαγωγικά παιχνίδια όπως τσουβαλοδρομίες, διελκυστίνδα, μπόουλινγκ, παιχνίδια στόχου, «σπάσε το μπαλόνι» κ.α.
Βόλτα με το ποδήλατο
Θα διεξαχθεί ποδηλατοβόλτα μέσα στη φύση

 

 

Αρχές Ιουνίου στη Λάρισα ο Γ. Βασιλειάδης

Στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ο κ. Κωσταρόπουλος ανήγγειλε την παρουσία στη Λάρισα του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη στις αρχές Ιουνίου (η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες) ο οποίος θα επισκεφθεί το κολυμβητήριο της Ν. Πολιτείας, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί ημερίδα σχετικά με τον αθλητικό νόμο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass