ΑΝΩΔΥΝΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ 95-83 ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Εχασε αλλά σώθηκε

• Η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου κράτησε τους «πράσινους» στην Α1 Εθνική μία αγωνιστική πριν το φινάλε

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2018 22:14

Ο Γυμναστικός ήθελε τη νίκη για να βάλει τέλος στην αγωνία, ωστόσο δεν μπόρεσε να πετύχει τον στόχο του απέναντι στον Ολυμπιακό, που πέρασε νικηφόρα για δεύτερη φορά φέτος από το κλειστό της Νεάπολης (είχε προηγηθεί ο αγώνας του κυπέλλου τον Οκτώβριο) κερδίζοντας χθες με 95-83.

Παρ’ όλα αυτά ήταν μία ανώδυνη ήττα για την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου, καθώς μετά το αποτέλεσμα στη Ν. Σμύρνη και τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου (81-67), ο Γυμναστικός εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στην Α1 Εθνική μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.
Ο Ολυμπιακός αν και βαθμολογικά αδιάφορος, αφού έχει ήδη εξασφαλίσει τη 2η θέση και παρά τις σημαντικές απουσίες (δεν έπαιξαν οι τραυματίες Πρίντεζης, Μιλουτίνοβ, ενώ εκτός για να ξεκουραστεί έμεινε και ο Παπαπέτρου) διεκδίκησε με σθένος τη νίκη απέναντι στον Γυμναστικό που έπαιζε ένα από τα τελευταία του χαρτιά για τη σωτηρία.
Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Στιβ Μπαρτ με 22 πόντους (2τρ., 4ρ., 3 ασ., 1κλ.), ενώ ο Παπαντωνίου σημείωσε 15 πόντους (1τρ., 8ρ., 5ασ., 1κλ., 1τ.). Για τον Ολυμπιακό ο Μπράουν πέτυχε 19 πόντους (4τρ.) και ήταν ο πρώτος σκόρερ των «ερυθρολεύκων». Ο αντικαταστάτης του Κιμ Τιλί στην Α1 (σ.σ ο Γάλλος χάνει το υπόλοιπο της σεζόν), Κάιλ Γουίλτζερ, σημείωσε 13 πόντους, όσους και ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», ο Λαρισαίος Βασίλης Σπανούλης που είχε επίσης 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Μπράιαν Ρόμπερτς με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο. Για πρώτη φορά στη δωδεκάδα της ανδρικής ομάδας του Ολυμπιακού δηλώθηκε ο 17χρονος Ανδρέας Τσουμάνης, ο οποίος στο τέλος πήρε 1:10 χρόνο συμμετοχής.

 

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με τους Παπαντωνίου και Μαραγκό να δίνουν ένα προβάδισμα 11-4 (στο 5’30’’), όμως οι Σπανούλης και Γουίλτζερ ηγήθηκαν ενός σερί 10-0, μετατρέποντας το σκορ σε 11-14 (στο 9’) για να λήξει το πρώτο δεκάλεπτο με 14-17.
Με πρωταγωνιστές τους Μπράουν και Μπόγρη, που στο δεύτερο δεκάλεπτο πέτυχαν 9 και 6 πόντους αντίστοιχα, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ξεφύγει στο σκορ, με τη διαφορά να φτάνει στους +11 (30-41) για τους «ερυθρόλευκους» στο 18’. Μόνη πηγή αντίστασης για τον Γυμναστικό σ’ αυτό το διάστημα ήταν ο Παπαντωνίου (σκόραρε 9 πόντους στο 2ο δεκάλεπτο) ο οποίος δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να «χτίσουν» απόσταση ασφαλείας. Έτσι μαζί με ένα τρίποντο του Παπαμακάριου το σκορ του ημιχρόνου διαμορφώθηκε σε 38-44.
Το δυναμικό ξεκίνημα του Μπαρτ στο 3ο δεκάλεπτο άλλαξε τις ισορροπίες με τον Γυμναστικό να περνά οριακά μπροστά στο σκορ με 50-49 στο 24’. Κάποιες λάθος επιλογές στην επίθεση σε συνάρτηση με την επιθετική αποτελεσματικότητα των Σπανούλη και Παπανικολάου έδωσαν εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, όμως ένα τρίποντο του Παπαμακάριου σε νεκρό χρόνο διαμόρφωσε το σκορ σε 63-68 στο 30’.
Οι φιλοξενούμενοι σοβαρεύτηκαν στην 4η περίοδο με τους Μπράουν, Ρόμπερτς, Μάντζαρη και Γουίλτζερ να «φορτώνουν» το καλάθι του Γυμναστικού δίνοντας στον Ολυμπιακό ένα προβάδισμα 15 πόντων (65-80) στο 33’20’’. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Μπαρτ (πέτυχε 10 πόντους στην τέταρτη περίοδο) ο Ολυμπιακός έφτασε στο +19 (71-90) στο 26’30’’, για να οδηγηθεί στο τελικό 83-95.
Τα δεκάλεπτα: 14-17, 38-44, 63-68, 83-95.
ΓΛ ΦΑΡΟΣ (Σκουρτόπουλος): Παπαμακάριος 6 (2), Μαραγκός 12 (2), Μουράτος 7, Σάφτενααρ 5 (1), Παπαντωνίου 15 (1τρ., 8ρ., 5ασ., 1κλ, 1τ.)), Μπάλογκαν, Μπάντερ 10 (1), Διαμαντάκος 2, Βαβάτσικος, Μπαρτ 22 (2), Φένερ 2, Κίλι 2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 5, Σπανούλης 13 (1), Παπανικολάου 10 (6 ρ.), Μάντζαρης 9 (2), Γουίλτζερ 13 (3), Μπράουν 19 (4), Τολιόπουλος, Στρέλνιεκς 6 (2), Τσουμάνης, Αρσενόπουλος, Ρόμπερτς 12 (3 τρ., 5 ρ., 4 ασ.), Μπόγρης 8.

 

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΓΛ Φάρος-Ολυμπιακός      83-95
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ      67-81
Προμηθέας Π.-Λαύριο      98-87
Κύμη-Κόροιβος     62-60
Τρίκαλα-Κολοσσός Ρ.      59-86
Άρης-Ρέθυμνο      70-52
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (11/5, 20:00)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 αγώνες)
Παναθηναϊκός      48 -24αγ.
Ολυμπιακός      46
Προμηθέας Π.      42
ΠΑΟΚ      41
Λαύριο      39
Κύμη      39
ΑΕΚ      38 -24αγ.
Κολοσσός Ρ.      35
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Άρης      35
Ρέθυμνο      34
ΓΛ Φάρος      33
Πανιώνιος      32
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Κόροιβος     32
Τρίκαλα      28


Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13/5)
ΑΕΚ     -     Κύμη
ΠΑΟΚ     -     ΓΛ Φάρος
Κόροιβος     -     Τρίκαλα
Ολυμπιακός     -     Προμηθέας
Λαύριο     -     Παναθηναϊκός
Ρέθυμνο     -     Πανιώνιος
Κολοσσός     -     Άρης

 

 

ΘΑΝ. ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ:
«Η φετινή επιτυχία ήταν ένας άθλος»
• Ι. Σφαιρόπουλος: «Με την επιστροφή των τραυματιών θα είμαστε καλύτεροι και πιο έτοιμοι στα πλέι οφ»

 

Άθλο χαρακτήρισε ο τεχνικός του ΓΛ Φάρου Θανάσης Σκουρτόπουλος την επίτευξη του στόχου της παραμονής στην Α1 Εθνική, στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το παιχνίδι. Αναλυτικά:
«Τελείωσε για εμάς το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το οποίο δεν ήταν του ενδιαφέροντός μας. Παρ’ όλα αυτά τα παιδιά έκαναν μία αξιοπρεπή εμφάνιση με όσες δυνάμεις μάς έχουν απομείνει. Η ομάδα έχει κουραστεί. Παρά την ήττα είμαστε στην ευχάριστη θέση να πανηγυρίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία, κάτι το οποίο το αξίζαμε και με το παραπάνω.
Η ομάδα λειτούργησε. Έπιασε το ταβάνι της. Έκανε όλα αυτά που έπρεπε να κάνει. Χάσαμε κάποιες καλές ευκαιρίες για να έχουμε τις έξτρα νίκες αλλά αν αναλογιστούμε τι έχει συμβεί όλη τη φετινή σεζόν αυτό που καταφέραμε δεν είναι μια απλή επιτυχία, είναι ένας άθλος. Έχουμε ζήσει απίστευτες καταστάσεις και δεν θα ήθελα να τις απαριθμήσω τώρα. Αυτό που μας ένωσε και μας κράτησε είναι οι εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ μας, που προερχόταν από τους πολύ καλούς Έλληνες, τον Μπαρτ, το Σάφτεναρ και τους υπόλοιπους ξένους μας.
Τους ευχαριστώ πολύ. Ανταποκρίθηκαν σε ό,τι είπαμε. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους συνεργάτες μου, τον Αβραάμ (Παπαδόπουλο), τον Άκη (Καλαϊτζάκη), τον Χρήστο (Χαλίτσιο) τον Θωμά (Γιαννόπουλο) και τον Χάρη (Δημόπουλο). Επίσης τον γιατρό μας τον κ. Μπασδέκη και τον κ. Καλαμπάκα, τον φυσικοθεραπευτή μας, καθώς και τη Χριστίνα (Σκέντζιου) που έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα μας το τελευταίο διάστημα. Έτσι όλοι μας φτάσαμε στο σημείο να πανηγυρίζουμε σήμερα την παραμονή μας. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω το στενό πυρήνα αυτών των φιλάθλων που ήταν στο πλευρό μας φέτος και σε καλές και σε κακές στιγμές. Ελπίζουμε του χρόνου να υπάρχει και συνέχεια. Δεν γνωρίζω τι θα γίνει ακόμα αλλά εύχομαι να πάνε όλα καλά».
* * *
Από την πλευρά του ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος επισήμανε:
«Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Ήταν ένα ανοικτό παιχνίδι χωρίς πολύ καλές άμυνες. Εμείς είχαμε ένα σταθερό προβάδισμα μετά τα πρώτα λεπτά της πρώτης περιόδου που η Λάρισα ξεκίνησε πιο καλά το παιχνίδι. Όμως, ποτέ δεν μπορούσαμε να ξεφύγουμε. Και όχι μόνο αυτό αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ο Γυμναστικός μας πέρασε κιόλας. Από την τέταρτη περίοδο παίξαμε καλύτερα στην άμυνα, περιορίζοντας τους αντιπάλους μας και με σταθερή επίθεση σε όλο το παιχνίδι κερδίσαμε την αναμέτρηση. Είναι φανερό ότι οι ελλείψεις μας στη θέση των ψηλών αδυνατίζουν την άμυνά μας, ενώ η επίθεσή μας με τους πολλούς γκαρντ είναι πιο ανεβασμένη. Ήδη έχουμε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων έχοντας πολύ καλά ποσοστά από την περιφέρεια.
Θεωρώ ότι επιθετικά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Να λειτουργήσουμε ομαδικά, όπως ακριβώς το κάνουμε δηλαδή. Αμυντικά, ευελπιστώ με τις προσθήκες των τραυματιών να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Όπως είδατε ο Παπανικολάου έπαιξε μόνο στη θέση «4», μία θέση που δεν είναι η θέση του. Είχαμε λειψυδρία στη θέση αυτή και γι’ αυτό χρησιμοποιήθηκε εκεί. Πρέπει επίσης να κάνουμε και διαχείριση όλων αυτών των καταστάσεων μέσα στο παιχνίδι, κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο. Σίγουρα όλη αυτή η «ανωμαλία» αδυνατίζει τις συνεργασίες στην άμυνα, καθώς κάποιοι παίκτες παίζουν σε διαφορετική θέση.
Με την επιστροφή επίσης και του Πρίντεζη και του Μιλουτίνοφ θα έχουμε χρόνο να δουλέψουμε ώστε να είμαστε καλύτεροι και πιο έτοιμοι στα πλέι οφ. Τέλος, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Φάρου για την επίτευξη του στόχου της παραμονής έπειτα από μία μεγάλη προσπάθεια που έκαναν φέτος ο κόουτς Σκουρτόπουλος και οι παίκτες του».

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass