ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΟΝ ΕΠΙΛΟΓΟ ΤΗΣ Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ (17:00)

Χωρίς άγχος ο ΓΛ Φάρος στη Θεσσαλονίκη

*Αγωνία για τις θέσεις 5-8 και τη 2η ομάδα που θα υποβιβασθεί

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2018 15:06

Η «αυλαία» της κανονικής περιόδου στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ πέφτει απόψε (17:00). Πριν όμως γίνει το τζάμπολ είναι ήδη γνωστές οι ομάδες που έχουν καταλάβει τις πρώτες τέσσερις θέσεις, ήτοι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Προμηθέας Πατρών και ΠΑΟΚ, όπως και η μία εκ των δύο που έχει υποβιβαστεί στην Α2 τα Τρίκαλα.

Ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος, που την περασμένη Τετάρτη πανηγύρισε την παραμονή του στην κατηγορία, θα αγωνιστεί στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ σ’ ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι. Στο ματς του α’ γύρου ο ΓΛ Φάρος είχε πετύχει εντυπωσιακή νίκη επί του ΠΑΟΚ με το εμφατικό 101-89, έχοντας ως κορυφαίους τους Σάφτενααρ με 22 και Μουράτο με 17 πόντους. Η σημερινή ωστόσο αναμέτρηση στην Πυλαία αν και δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον για τους ΠΑΟΚ και ΓΛ Φάρο, θα επηρεάσει άμεσα τις εξελίξεις στη μάχη της σωτηρίας, καθώς μπορεί να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό ποια θα είναι η δεύτερη ομάδα (μεταξύ Πανιωνίου και Κόροιβου) που θα πάρει τον δρόμο του υποβιβασμού (εξαρτάται από το αν επιτευχτεί τριπλή η διπλή ισοβαθμία στην 11η θέση).

Ο Πανιώνιος υπερέχει μεν στην ισοβαθμία με τον Κόροιβο (αμφότεροι ρίχνονται με 32 βαθμούς στη σημερινή τελευταία αγωνιστική), αλλά οι μεν «κυανέρυθροι» αγωνίζονται στην Κρήτη απέναντι στο Ρέθυμνο, ενώ ο Κόροιβος έχει πιο εύκολη αποστολή, καθώς υποδέχεται τα υποβιβασμένα Τρίκαλα. Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Κόροιβος θέλει δική του νίκη και ήττα του Πανιωνίου. Σε περίπτωση, όμως, που ο ΓΛ Φάρος φύγει νικητής από την Πυλαία (δηλαδή αποφευχθεί η περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας), τότε αλλάζουν τα δεδομένα.

Εν κατακλείδι, ο Πανιώνιος για να σωθεί πρέπει να νικήσει στο Ρέθυμνο και ταυτόχρονα ή να χάσει ο Κόροιβος από τα Τρίκαλα, ή, αν ο Κόροιβος νικήσει, να περάσει ο ΓΛ Φάρος νικηφόρα από τη Θεσσαλονίκη. Κι αυτό γιατί ο Πανιώνιος μειονεκτεί στην ισοβαθμία με τον ΓΛ Φάρο όπως και στην τριπλή ισοβαθμία, ενώ υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Κόροιβο.

Ως προς τις θέσεις 5-7, ΑΕΚ, Λαύριο και Κύμη έχουν από 14 νίκες. Η ΑΕΚ υπερτερεί του Λαυρίου σε απλή ισοβαθμία, ενώ σε ισοβαθμία Κύμης και Λαυρίου θα μετρήσει το συνολικό goal average, αφού έχουν νικήσει με διαφορά 13 πόντων στα μεταξύ τους ματς. Αυτή τη στιγμή υπερτερεί το Λαύριο με +93, έναντι της Κύμης που έχει... μηδέν. Πολλά θα κριθούν από το ΑΕΚ-Κύμη, καθώς με νίκη της Ένωσης αυτή θα είναι 5η (είχε κερδίσει με 79-77 στη Χαλκίδα).

Ως προς την 8η και τελευταία θέση που εξασφαλίζει συμμετοχή στα πλέι - οφ, ο νικητής του αγώνα Κολοσσός Ρόδου-Άρης θα πάρει και το «εισιτήριο» και θα μετρά αντίστροφα για την προημιτελική φάση απέναντι στον Παναθηναϊκό.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΟΚ-ΓΛ Φάρος

Ρέθυμνο-Πανιώνιος

Κόροιβος-Τρίκαλα

Ολυμπιακός-Προμηθέας Π.

Λαύριο-Παναθηναϊκός

ΑΕΚ-Κύμη

Κολοσσός Ρ.-Άρης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Παναθηναϊκός            50

Ολυμπιακός   46

Προμηθέας Π.            42

ΠΑΟΚ 41

Λαύριο            39

ΑΕΚ    39

Κύμη   39

Κολοσσός Ρ. 35

-----------------------

Άρης   35

Ρέθυμνο         34

ΓΛ Φάρος       33

Πανιώνιος       32

------------------------

Κόροιβος       32

Τρίκαλα          28

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass