ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Αγώνες υποβρύχιας σκοποβολής

* Με διοργανωτή τον «Ναυτίλο» και υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2018 15:41

Αγώνες υποβρύχιας σκοποβολής θα διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στο ανοικτό κολυμβητήριο της Ν. Πολιτείας. Πρόκειται για ένα event που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων και Ναυσιπλοΐας «Ναυτίλος» και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων.
Η υποβρύχια σκοποβολή είναι ένα άθλημα που κερδίζει σταθερά έδαφος στη Λάρισα και στόχος των διοργανωτών είναι η περαιτέρω διάδοσή του.


Αύριο Σάββατο, πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ειδικό σεμινάριο προκειμένου το κοινό να γνωρίσει το άθλημα της υποβρύχιας σκοποβολής και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δοκιμαστικές βολές. Ομιλητές του σεμιναρίου θα είναι οι: κ. Βασίλης Ζωνομέσης (εκ των πρώτων αθλητών στον χώρο), Γεώργιος Δούναβης (προπονητής εθνικής ομάδας υποβρύχιας σκοποβολής), Απόστολος Μπέκας (ειδικός στην τεχνολογία ψαροντούφεκων) και Αλκιβιάδης Χατζηπροδρόμου (επίτιμος καλεσμένος).
Μεθαύριο Κυριακή, δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα θα διεξαχθούν αγώνες υποβρύχιας σκοποβολής (αγώνισμα ακριβείας).
Υπολογίζεται ότι στους αγώνες θα πάρουν μέρος περί τους 30 αθλητές.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
Όπως επισήμανε στην «Ε» ο πρόεδρος του «Ναυτίλου», Μιχάλης Μυστακίδης, «ο αθλητής ξεκινάει από την επιφάνεια του νερού και διανύει υποβρυχίως και με οπλισμένο το όπλο, απόσταση 10 μέτρων προκειμένου να λάβει θέση βολής. Στη θέση βολής κρατιέται από ένα έρμα (βαρίδι) και εκτελεί τη βολή του. Η μύτη της βέργας με την οποία είναι οπλισμένο το όπλο απέχει 4 μέτρα από τον στόχο.
Αυτό επαναλαμβάνεται για πέντε φορές (δηλαδή εκτελεί πέντε βολές) με μέγιστο χρόνο τα 5 λεπτά. Εάν υπερβεί τον χρόνο των 5 λεπτών τιμωρείται με ποινή για κάθε επιπλέον δευτερόλεπτο. Η υποβρύχια σκοποβολή έχει τρία στυλ. Αυτό που θα δει ο κόσμος το Σαββατοκύριακο θα είναι το αγώνισμα ακριβείας, για το οποίο χρησιμοποιούνται όπλα με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Οι αγώνες υποβρύχιας σκοποβολής διεξάγονται τον Μάιο γιατί αυτόν τον μήνα απαγορεύεται το ψάρεμα με ψαροντούφεκο στη θάλασσα», κατέληξε ο κ. Μυστακίδης.
Θα πρέπει να τονισθεί ότι αγώνες υποβρύχιας σκοποβολής διεξάγονται για πρώτη φορά στο ανοικτό κολυμβητήριο της Ν. Πολιτείας.
Α.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass