Tα social media στον τελικό του Κιέβου

214,5 εκατ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΑΛ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2018 15:20

Τα social media έχουν μπει για τα καλά στη...ζωή -και- του αθλητισμού. H Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ομάδα με τους περισσότερους ακολούθους στον κόσμο, φτάνοντας τα 214,5 εκατομμύρια σε facebook, twitter, instagram, όπως ανέφερε σχετική έρευνα της KPMG, ενώ η Λίβερπουλ καταλαμβάνει την 9η θέση με 49,1 εκατομμύρια ακολούθους.

Γίνεται αντιληπτό ότι το ενδιαφέρον των φιλάθλων για τον τελικό του Κιέβου μέσω των social media θα είναι μεγάλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τον περυσινό τελικό του Champions League ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους (4-1), οι Μαδριλένοι κέρδισαν περισσότερους από 900.000 οπαδούς, υπερασπίζοντας τον τίτλο τους στο Κάρντιφ.

Η Adglow, εταιρεία που ειδικεύεται στον τομέα της τεχνολογίας και των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, σε έκθεσή της σχετικά με ότι συνέβη στα κοινωνικά δίκτυα κατά τη διάρκεια του τελικού στο Κάρντιφ, ανέφερε ότι στο Facebook υπήρχαν μέχρι και 34 εκατομμύρια άνθρωποι να μιλούν για το παιχνίδι, με 900.000 από αυτούς να βρίσκονται στην Ισπανία. Ένα μεγάλο κοινό, που με την σειρά του παρήγε πάνω από 98 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις. Στο Instagram ήταν 14 εκατομμύρια οπαδοί που παρήγαν 50 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις και στο Twitter δημοσιεύτηκαν συνολικά 9 εκατομμύρια tweets που σχετίζονται με τον αγώνα.

Η εικόνα της Ρεάλ Μαδρίτης με το τρόπαιο δημοσιεύθηκε πάνω από 70.000 φορές, ενώ στο Facebook ξεπέρασε τα 1,5 εκατομμύρια «αρέσει». Όμως η στιγμή με τον μεγαλύτερο αριθμό των δημοσιεύσεων ήταν το τελικό σφύριγμα, με 112.000 tweets το λεπτό.

Η Adglow, αναμένει αύξηση των αριθμών στην συνάντηση του Κιέβου, ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λίβερπουλ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass