Νικηφόρο φινάλε για τον Απόλλωνα

Κέρδισε με ανατροπή τον Καραϊσκάκη 3-1

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2018 22:20

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Football League ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος επικράτησε στη Φιλιππούπολη του αξιόμαχου Καραϊσκάκη, με σκορ 3-1.


Σε ένα παιχνίδι αδιάφορα βαθμολογικά και για τις δύο ομάδες, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 13’ με τον Ψιάνο, ισοφάρισε σε 1-1 στο 34’ ο Σάκης Κανούλας και στην επανάληψη έγινε η ολική ανατροπή με δύο γκολ που πέτυχαν ο Δημήτρης Μαυριάς στο 78’ και ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας στο 90’.
Ο Απόλλωνας που τερμάτισε στη 10η θέση της βαθμολογίας στην πρώτη του χρονιά στη Football League, γενικά είχε μια καλή παρουσία και αν δεν του αφαιρούνταν οι έξι βαθμοί, θα ήταν ακόμη πιο ψηλότερα στον πίνακα.
Στο παιχνίδι, οι «κυανόλευκοι» είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 3’, όταν ο Μαυριάς εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε το τοίχος, άλλαξε πορεία και πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σιαράβα.
Τέσσερα λεπτά αργότερα στο 7’ και πάλι με εκτέλεση φάουλ, ο Ιβανίδης αυτή τη φορά δοκίμασε με δύναμη να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από αρκετά μακρινή απόσταση, ο γκολκίπερ όμως του Καραϊσκάκη με γροθιές απέκρουσε την μπάλα σε κόρνερ.
Οι φιλοξενούμενοι στο 13’ άνοιξαν το σκορ, όταν ο Γούλας τροφοδότησε τον Ψάνιο από τα αριστερά, αυτός έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε και την πλάτη του Παπαζαχαρία και έγινε έτσι το 0-1.
Ο Καραϊσκάκης έφτασε στο 23’ κοντά και σε δεύτερο τέρμα, καθώς ο Τσοντάκης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά εκεί όπου ο Λαρισαίος Σωκράτης Ευαγγέλου ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Παϊτέρη.
Στο 34’ ο Απόλλωνας έφερε το ματς στα ίσια, όταν ο Σκούπρας έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Αγρόδημος στην καρδιά της περιοχής πήρε την κεφαλιά, με τον Σιαράβα να αποκρούει ενστικτωδώς την μπάλα, όμως ο Κανούλας που πήρε το… ριμπάουντ, κατάφερε με κοντινό σουτ να ισοφαρίσει σε 1-1.
Οι γηπεδούχοι μέχρι και τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου προσπάθησαν να κάνουν την ολική ανατροπή και στο 40’ μετά από λάθος στο κέντρο του γηπέδου, ο Σουλίδης τροφοδότησε τον Τσιλούλη, αλλά το σουτ του που έκανε εκείνος μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 43’ πάλι ο Τσιλούλης δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Σιαράβα, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων άστοχο ήταν και το σουτ του Κουρτεσιώτη.
Στην επανάληψη ο Απόλλωνας ξεκίνησε πιο δυνατά και στο 50’ ο Μαυριάς έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής και αριστερά, αλλά ο Σιαράβας απέκρουσε την μπάλα.
Και στο 52’ ο Παπαζαχαρίας έκανε το γέμισμα από την άμυνα βγάζοντας σε θέση τετ-α-τετ τον Κανούλα που κατάφερε και πέρασε με πλασέ την μπάλα από τον Σιαράβα, αλλά πάνω στη γραμμή ο Νικολόπουλος σαν από μηχανής Θεός, την απομάκρυνε σε κόρνερ.
Στο 58’ ο Σκούπρας έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Χρούσιελ γλίστρησε αλλά ο Κανούλας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενώ ένα λεπτό μετά στο 59’, στο δυνατό σουτ του Κουρτεσιώτη, η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Σιαράβα.
Μια ακόμη ευκαιρία για τον Απόλλωνα χάθηκε στο 65’, όταν ο Αγρόδημος βρήκε μέσα στην περιοχή τον Τσιλούλη που από δεξιά έκανε το σουτ, αλλά ο Σιαράβας έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα και πριν ο Κανούλας μπει στη φάση, τον πρόλαβε ο Νικολόπουλος.
Ο Μαυριάς στο 67’, δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά δίπλα από την εστία των φιλοξενούμενων.
Από την πλευρά του ο Καραϊσκάκης απείλησε στο 75’. Ο Ψιάνος έπαιξε με πάσα το φάουλ έξω από την περιοχή, εκεί όπου ο Κυριάκης δοκίμασε τη σέντρα-σουτ με την μπάλα να περνά άουτ, ενώ στο 77’ μετά από αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Ρανγκέλοφ έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά άουτ.
Τελικά ο Απόλλωνας έφτασε στην ανατροπή στο 78’ και εκεί είχαμε καρδιτσιώτικη συνεργασία. Ο Δημήτρης Μαυριάς δέχθηκε την πάσα από τον Κώστα Κουρτεσιώτη και μπαίνοντας μέσα στην περιοχή με ωραίο διαγώνιο σουτ από τα αριστερά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 2-1.
Δύο φορές μετά η ΑΕ Καραϊσκάκης προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά Ευαγγέλου και Ρανγκέλοφ είδαν τον Παϊτέρη να αποκρούει και στις δύο περιπτώσεις την μπάλα.
Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 90’. Ο Σωτήρης Τσιλούλης έκανε τη συρτή σέντρα από δεξιά, εκεί όπου ο προωθημένος Γρηγόρης Παπαζαχαρίας με πλασέ πάνω στην κίνηση πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και έτρεξε με συμπαίκτες του για το πανηγυρίσει, στην πλευρά που ήταν η… ψυχή του Απόλλωνα, ο Παναγιώτης Δοξόπουλος.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Τσουκαλά, βρήκε τους παίκτες του Απόλλωνα όλους μαζί, αυτοί που αγωνίστηκαν και όσοι δεν έπαιξαν να χαιρετούν τους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στη Φιλιππούπολη και να εισπράττουν ένα ζεστό χειροκρότημα.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Καλή η διαιτησία του κ.Τσουκαλά (Αθηνών), ενώ και οι συνεργάτες του κ. Κορτέσης (Αθηνών), Ζιγκερίδης (Κιλκίς), ήταν σωστοί στις υποδείξεις τους.
Στο 28’ ο Τσιλούλης από μαρκάρισμα αντιπάλου του βρέθηκε στο έδαφος και υπήρξαν χλιαρές διαμαρτυρίες για πέναλτι.
 Μια κίτρινη κάρτα αντίκρυσε στο 86’ ο Ιβανίδης του Απόλλωνα.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Ευαγ., Αγρόδημος, Μαυριάς (83’ Τσιάτας), Ιβανίδης, Κανούλας (90+1’ Τσικρικάς), Σουλίδης (73’ Λίταινας), Τσιλούλης.
AE ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Σάκης Παπαβασιλείου): Σιαράβας, Καψάλης, Τσοντάκης, Χρούσιελ, Νικολόπουλος, Ψιάνος, Χούσος (89’ Μπουσινάκης), Δημητριάδης (67’ Κυριάκης), Μακρίδης, Γούλας (20’ λ.τ. Ρανγκέλοφ), Ευαγγέλου.

 

 

Πολλές ευχαριστίες από Ν. Θεοδοσιάδη
ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΙΝΑΙ 50-50
Μιλώντας μέσα από την καρδιά του, δείχνοντας πως είναι πάνω απ’ όλα και άνθρωπος εκτός από προπονητής, ο τεχνικός του Απόλλωνα Νίκος Θεοδοσιάδης στη συνέντευξη Τύπου, ευχαρίστησε όλους με τους οποίους συνεργάστηκε τη φετινή χρονιά, για να έχει η ομάδα μια αξιόλογη πορεία, στο πρωτάθλημα της Football League.
Για το αν θα συνεχίσει και την καινούργια αγωνιστική περίοδο είπε πως θα συναντηθεί για να μιλήσει με τον πρόεδρο κ. Μαντζανά.
Πληροφορίες χθεσινές κάνουν λόγο πως οι πιθανότητες για ανανέωση της συνεργασίας, είναι 50-50.
Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο προπονητών:

 

Νίκος Θεοδοσιάδης (Απόλλων Λάρισας):
«Έγινε ένα ανοιχτό παιχνίδι με την κάθε ομάδα να έχει από ένα ημίχρονο. Η ΑΕ Καραϊσκάκης ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, ενώ εμείς δεν ήμασταν καλοί και προσπαθούσαμε να βρούμε ρυθμό.
Στο δεύτερο ημίχρονο νομίζω πως ήμασταν καλύτεροι και μέσα από ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, πετύχαμε μία σημαντική νίκη γιατί θέλαμε να κλείσουμε με αυτόν τον τρόπο τη χρονιά και να δώσουμε χαρά την τελευταία αγωνιστική στον κόσμο μας.
Όπως γνωρίζετε κι εγώ πέρασα από τον Καραϊσκάκη και έδωσα πέρυσι ό,τι μπορούσα. Και από τη δεύτερη θέση πέτυχε την άνοδο. Εγώ είμαι γεμάτος από την παρουσία μου στην Άρτα και γέμισα από την αγάπη του κόσμου.
Το ίδιο κατάφερε και φέτος ο Σάκης Παπαβασιλείου, μία ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Αυτό είναι δουλειά του προπονητή. Ο κ. Δράκος έχει την ικανότητα να διαλέγει καλούς προπονητές. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο από τη στιγμή που ανανέωσε και για τη νέα σεζόν. Από αυτό το βήμα θα ήθελα να κάνω κάποιες αναφορές, μιας και είναι το τελευταίο παιχνίδι. Να ευχαριστήσω τον κόσμο του Απόλλωνα, που μας υποστήριξε. Έστω κι αυτοί οι λίγοι. Να ευχαριστήσω εσάς τους δημοσιογράφους που βοηθήσατε να έχουμε μία καλή πορεία, με τη στήριξή σας.
Να ευχαριστήσω, αν και δεν το έχω κάνει ξανά, τους συνεργάτες μου. Τον άμεσο συνεργάτη μου, Αλέκο Κούρτογλου και τον προπονητή τερματοφυλάκων, Μπάμπη Μπακαρό. Η βοήθεια ήταν είναι καθοριστική στην πορεία μας.
Επίσης, να ευχαριστήσω το διοικητικό προσωπικό της ΠΑΕ, την κ. Παπαστάθη και τον κ. Τσούμαρη για τη στήριξη και τη βοήθεια προς το πρόσωπό μου. Είχαν σημαντικό ρόλο και τους είχα δίπλα μου όποτε χρειαζόμουν κάτι.
Πρέπει να ευχαριστήσω όμως και την ψυχή της ομάδας που βρίσκεται στο γήπεδο και έχει φτιάξει αυτή την εικόνα. Σίγουρα ρέει μέσα του μπλε αίμα. Αυτός είναι ο Παναγιώτης Δοξόπουλος και από την πρώτη στιγμή που ήρθα, με αγκάλιασε στην ομάδα και με έκανε να αισθανθώ σαν παιδί του. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Το ίδιο ισχύει και για τον Βαγγέλη Δοξόπουλο που ξεκίνησε από διαφορετικό πόστο, αλλά και τον τελευταίο μήνα από τη θέση του γενικού αρχηγού νομίζω με την υπευθυνότητα και τη δουλειά τού αξίζει ένα μπράβο για ό,τι πετύχαμε. Στους ανθρώπους του Ερασιτέχνη, τον κ. Τερζούδη, τον κ. Μπουχουρίδη, τον κ. Μαργαριτόπουλο, οι οποίοι κάθε μέρα θέλουν να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερη η ομάδα στη Football League.
Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον πρόεδρο της ομάδας κ. Μαντζανά. Εγώ είμαι ευγνώμων που μου έδωσε τη δυνατότητα να παρουσιάσω τη δουλειά μου και το έργο μου. Είχαμε άψογη συνεργασία, μέσα από καλές στιγμές και φυσικά κι εντάσεις. Υπάρχουν κι αυτά. Ο Παναγιώτης Μαντζανάς όμως είναι αυτός που έφτασε την ομάδα εδώ πέρα και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Θεωρώ πως είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο και η πορεία του Απόλλωνα οφείλεται και σ’ αυτόν.
Για το τέλος αφήνω τους παίκτες μου. Γι’ αυτούς αισθάνομαι υπερήφανος γιατί μέσα από τη δουλειά τους και την προσπάθειά τους, κάνανε τον Απόλλωνα να είναι στα 3/4 στην πεντάδα, που είναι ένα μεγάλο επίτευγμα.
Όλοι από την πλευρά μας κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να πάει αυτή η ομάδα ψηλά. Εμείς θα δούμε τι θα κάνουμε τη νέα σεζόν».
-Για το μέλλον του στον Απόλλωνα: «Η ροή των πραγμάτων θα φανεί την επόμενη εβδομάδα, υπάρχει θετικό κλίμα. Πρέπει όμως πρώτα να μιλήσω με τον πρόεδρο κι αυτό θα γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα».

 

Σάκης Παπαβασιλείου (Καραϊσκάκης):
«Στο σημερινό παιχνίδι αγωνίστηκαν δύο ομάδες που πρόσφεραν θέαμα και πολλές ευκαιρίες. Ο λιγοστός κόσμος σίγουρα έφυγε ευχαριστημένος από το παιχνίδι που είδε. Ήταν μία διαφήμιση για το ποδόσφαιρο της Football League.
Θέλω να συγχαρώ τον Απόλλωνα που πέτυχε την παραμονή και προσωπικά τον φίλο μου Νίκο Θεοδοσιάδη για τη δουλειά που έκανε και βοήθησε πάρα πολύ, παίζοντας η ομάδα του καλό ποδόσφαιρο».

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ
• Αλέξανδρος Τσιούτσιας (Απόλλων Λάρισας):

«Να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον προπονητή μου για την πορεία της ομάδας. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου που δώσανε και την ψυχή τους. Έγινε ένα ανοιχτό παιχνίδι και ο Καραϊσκάκης μπήκε πιο δυνατά. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε δυνατότερα εμείς, φέραμε το ματς στα μέτρα μας και καταφέραμε να κερδίσουμε.
Η φετινή χρονιά κλείνει επιτυχημένα. Προσωπικά είδα ένα όνειρό μου να γίνεται πραγματικότητα και ήταν να μπω στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι με τη βοήθεια τέτοιων ανθρώπων να πάμε ένα σκαλί παραπάνω».

 

• Απόστολος Σιαράβας (Καραϊσκάκης):

«Έγινε ένα καλό παιχνίδι. Ο Απόλλωνας ευτύχησε να βάλει τα γκολ και είμαστε στεναχωρημένοι για την ήττα. Αλλά θέλω να σταθώ στην πορεία της ομάδας. Είναι άκρως επιτυχημένη. Μιας και τελειώνει η χρονιά, να ευχηθώ υγεία σε όλους και στην ομάδα τη νέα σεζόν να ανέβει ένα σκαλί παραπάνω».

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass