Περίσσεψε η συγκίνηση στα Βούναινα

*Στον 4ο Μερτζανίδειο Ορεινό Αγώνα Δρόμου

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2018 15:32

Με έναν ορεινό αγώνα 10 χιλιομέτρων τίμησαν στα Βούναινα τον αδικοχαμένο ήρωα του χωριού τους ιπτάμενο ανθυποσμηναγό Νικόλαο Μερτζανίδη.

Ο Μικρασιατικος Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ' ημάς Ανατολή» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας και την οργάνωση Save Moras, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Κιλελέρ διοργάνωσε χθες έναν ορεινό αγώνα δρόμου 10 χιλιόμετρων με διαδρομές πάνω στους λόφους του χωριού προς τιμήν του Ιπτάμενου Ανθυποσμηναγού Νικόλαου Μερτζανίδη ο οποίος εφονεύθη το 1977 μετά από πτώση του αεροσκάφους του (F-5), εκτελώντας διαταγμένη υπηρεσία.

Μετά το πέρας του αγώνα ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του ανθυποσμηναγού ο οποίος βρίσκεται στην πλατεία του χωριού , ομιλίες των επισήμων και βραβεύσεις των αθλητών που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο ταξίαρχος ιπτάμενος Νικ. Κωσταβάρας και ο σμήναρχος ιπτάμενος Κ.Καραμεσίνης, εκπρόσωποι του Α.Τ.Α., ο επισμηναγός ιπτάμενος Ιωάννης Γιαμακίδης εκπρόσωπος της 110 Π.Μ. ο σμηναγός Ε.Α Κ. Λιούτας εκπρόσωπος της Ε.Α.Α. Αεροπορίας ο κ. Ι Μερτζανίδης από την Εν.Πε.Αξ. Αεροπορίας, ο αντιπεριφεριάρχης Γεώργιος Λαδόπουλος ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλελέρ Αχιλλέας Βαρδακούλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρίζος Κομήτσας και Όλγα Αγγλοπούλου, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Βουναίνων Ιωακείμ Μερτζανίδης και ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ Βαγγέλης Μόρας.

Περίσσεψε η συγκίνηση κατά την κατάθεση των στεφάνων όταν πλησίασε τον ανδριάντα του Αν/γού ο ιπτάμενος αντιπτέραρχος Ε.Α. Ευάγγελος Μαρτίνος συμμαθητής και φίλος του εκλιπόντος.

Ο πρόεδρος του Μ. Σ. Βουναίνων Ηλίας Αθαναηλίδης αφού ευχαρίστησε όλους όσοι πήραν μέρος στον αγώνα και τίμησαν με την παρουσία τους την ημερίδα , αλλά και αυτούς που φρόντισαν για την ασφάλεια του αγώνα (Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας ,Ελληνική Αστυνομία, Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό , Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών).

Αναφερόμενος στη χθεσινή ημέρα είπε χαρακτηριστικά πως ήταν ένας αγώνας μνήμης, ένας αγώνας τιμής , ένα χρέος της κοινωνίας σ' αυτούς που δεν δίστασαν ποτέ και θυσίασαν τη ζωή τους, φυλάγοντας τις σύγχρονες Θερμοπύλες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass