Γιώργος Βασιλειάδης: Οχι στα φαραωνικά έργα άλλων εποχών

Τι αλλάζει με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο Ομιλητής σε αθλητική εκδήλωση (19.30)

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2018 22:59 | Τελευταία ενημέρωση: 12 Ιουν 2018 12:24

Στη Λάρισα θα βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, στην πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί στη θεσσαλική πρωτεύουσα από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα, και με μια ατζέντα αρκετά «φορτωμένη» καθώς θα έχει συναντήσεις με τον

περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τους δημάρχους Λαρισαίων, Τεμπών και Τυρνάβου, Αποστόλη Καλογιάννη, Κώστα Κολλάτο και Παναγιώτη Σαρχώση ενώ θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Λάρισας και του ανοιχτού κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας.
Τέλος θα μιλήσει στις 19.30 σε αθλητική εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο με θέμα «Αθλητισμός, τάσεις και προοπτικές» ενώ θα συνοδεύεται από τον σύμβουλο της ΓΓΑ Τάσο Μπουντίνο, τη διευθύντρια του γραφείου του Ιωάννα Σεραφείμ και τον εκπρόσωπο Τύπου Τόλη Χορτάτο.
Λίγο πριν την επίσκεψή του (θα αναχωρήσει σήμερα από την Αθήνα στις 7 το πρωί) μιλήσαμε με τον 40χρονο υφυπουργό Αθλητισμού για τον σκοπό της επίσκεψής του στη Λάρισα αλλά και σε όμορους δήμους.
Ο Γιώργος Βασιλειάδης μας είπε: «Καταρχήν μας ενδιαφέρει να δούμε τις εγκαταστάσεις της ΓΓΑ , τα έργα που έχουν ξεκινήσει, αυτά που έχουν ολοκληρωθεί αλλά και να ξεκινήσει με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους της περιοχής ο προγραμματισμός για τα έργα που χρειάζεται η περιοχή το ερχόμενο διάστημα.
Επίσης θέλουμε να μιλήσουμε για το πρόγραμμα της κολύμβησης στα παιδιά του δημοτικού σχολείου που είναι στα προγράμματα που δώσαμε προτεραιότητα καθώς δεν γίνεται μικρά παιδιά σε μια χώρα που βρέχεται από θάλασσα να μην ξέρουν μπάνιο. Αυτό αποτελεί μόνιμο στόχο μας.
Θέλουμε με τη συμμετοχή της Περιφέρειας και των Δήμων να πετύχουμε στο στενό οικονομικό πλαίσιο που υπάρχει με την κατάλληλη διαχείριση πολλαπλασιαστικά οφέλη για την αθλούμενη νεολαία.
Στόχος δεν είναι να κάνουμε φαραωνικά έργα άλλων εποχών τα οποία αποδεικνύεται δύσκολο να συντηρηθούν, αλλά έργα τα οποία θα είναι αναγκαία στις τοπικές κοινωνίες με κόστος διαχειρίσιμο αλλά κυρίως με δυνατότητα συντήρησης αυτών. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας σε όλα τα έργα που κάνουμε.
Θα έχω την ευκαιρία να δω από κοντά τις εγκαταστάσεις του Αλκαζάρ αλλά και το κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας το οποίο έχει δώσει πνοή στον υγρό στίβο της περιοχής.
Επίσης στόχος μας είναι τα έργα να έχουν ασφάλεια για τη νεολαία και να προχωρήσουν γρήγορα ενώ βοηθάμε και τη γρήγορη απορροφητικότητα των κονδυλίων από τους Δήμους για την πραγματοποίηση των εγκαταστάσεων που υποδεικνύουν για τις αθλητικές ανάγκες της περιοχής τους».
*Κύριε Βασιλειάδη πολλά ακούγονται για την αναδιάρθρωση της Σούπερ Λίγκα. Ποιες οι δικές σας σκέψεις;
-«Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα καθήκοντα έχω δηλώσει ότι στις επαγγλεματικές κατηγορίες δεν χωράνε τόσες πολλές ομάδες».
*Τέλος ετοιμάζεται να πάει στη Βουλή ένα νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Τι θα περιλαμβάνει;
«Θα πω μόνο δύο αλλαγές. Η μία αφορά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και η άλλη το καθεστώς των προπονητών».

ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΤΙΒΟΣ ΣΤΟ ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Βασιλειάδης έχει στις σκέψεις του να δημιουργηθεί κλειστός στίβος στο χώρο του ξερού του Αλκαζάρ, που σε συνδυασμό με τον ανοιχτό στίβο στο εθνικό στάδιο Αλκαζάρ, θα αναβαθμίσει το άθλημα αλλά και θα δώσει την ευκαιρία για αθλητική και τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή, αφού οι εκδηλώσεις του κλειστού στίβου είναι πάρα πολλές και δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις στη χώρα μας.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Ο Γιώργος Βασιλειάδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1978. Σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έκανε μεταπτυχιακό στην Πληροφορική και τις Επικοινωνίες στη Γλασκώβη. Έχει ειδικότητα στο Εμπορικό Δίκαιο. Επίσης, είναι συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Βασιλειάδης ήταν γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αρμοδιότητα τη διερεύνηση των λιστών Λαγκάρντ, Φαλτσιανί κλπ. Ανέλαβε στις 5 Νοεμβρίου 2016 το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμοδίου για τον Αθλητισμό, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα Σεπτεμβρίου 2015, αντικαθιστώντας τον προκάτοχό του, τον Σταύρο Κοντονή.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ 
Διήμερη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο στη Λάρισα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη:
ΣΗΜΕΡΑ
Δημαρχείο Τεμπών (Μακρυχώρι):
• 10.30 Κολλάτος Κων/νος, δήμαρχος Τεμπών
• 11:30 Σαρχώσης Παναγιώτης, δήμαρχος Τυρνάβου
• 12:30 ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ – συνάντηση με τη διοίκηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις
• 14:00 Συνάντηση με περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό
• 18:00 Γραφεία κόμματος συνάντηση με γραμματέα Ν.Ε.
• 19:15 "Χατζηγιάννειο", συνάντηση με ΕΠΣ Λάρισας
• 19.30 "Χατζηγιάννειο", ομιλητής σε αθλητική εκδήλωση
ΑΥΡΙΟ
• 08:30 Συνάντηση με δήμαρχο Λάρισας, Δημαρχείο
• 10:00 Επίσκεψη στο νέο κολυμβητήριο

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass