Αλκαζάρ με μουσείο, κλειστός στίβος και γήπεδο ποδοσφαίρου για την ΕΠΣΛ

Τα έργα που προκρίθηκαν στη συνάντηση Βασιλειάδη-Καλογιάννη

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2018 22:35

Αλκαζάρ, κλειστός στίβος και ενωσιακό γήπεδο είναι τα τρία έργα που προκρίθηκαν για τη Λάρισα στη χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη (στη δεύτερη μέρα της επίσκεψής του στη θεσσαλική πρωτεύουσα) και του δημάρχου Λαρισαίων Αποστόλη Καλογιάννη έχοντας προηγηθεί η συνάντηση του κ. Βασιλειάδη προχθές με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό αλλά και με την επιτροπή διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας.

Στη χθεσινή συνάντηση εκτός των δύο, από πλευράς Δήμου παρευρέθηκαν ακόμα ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΕΑΚ Γιώργος Κωσταρόπουλος, ο σύμβουλος αθλητισμού του δημάρχου Γιάννης Αλεξούλης, η γενική γραμματέας του Βάσω Μόσιαλου, η γενική διευθύντρια Ευαγγελία Γιοβρή, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Πέτρος Παπαγεωργίου, ο υπεύθυνος αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Μάνθος Σαρρής, ο υπεύθυνος αθλητισμούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας Σταύρος Χατζηλάκος ενώ από την πλευρά του κ.Βασιλειάδη ο σύμβουλος της ΓΓΑ Τάσος Μπουντίνος και η διευθύντρια Ιωάννα Σεραφείμ.
Ο κ. Βασιλειάδης αρχικά εγκωμίασε τις προσπάθειες που κάνει η επιτροπή διοίκησης του ΕΑΚ που σε στενά οικονομικά πλαίσια προσπαθεί να κρατήσει τις εγκαταστάσεις λειτουργικές, ενώ είπε ότι σε κάθε ευρώ που δίνεται θα πρέπει να γίνεται χρηστή διαχείριση με πολλαπλασιαστικά οφέλη.
Το πρώτο θέμα που συζήτησαν ήταν το Αλκαζάρ, για το ιστορικό γήπεδο είπε ότι οι μελέτες στατικότητας πρέπει να ετοιμαστούν το συντομότερο δυνατό ώστε να γνωρίζουν τα κόστη για τις αναγκαίες παρεμβάσεις, ενώ πρότεινε τη δημιουργία αθλητικού μουσείου της ΑΕΛ λέγοντας ότι αυτό το γήπεδο είναι ταυτισμένο με την ομάδα.
Το δεύτερο θέμα αφορούσε στο γήπεδο ποδοσφαίρου που ζήτησε η διοίκηση της ΕΠΣΛ προτείνοντας το αθλητικό κέντρο της Νέας Πολιτείας. Ο κ. Βασιλειάδης μαζί με τον δήμαρχο έδειξαν να κινούνται προς την κατεύθυνση να δοθεί ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ώστε το άλλο να μείνει για χρήση των παιδιών της περιοχής, να κατασκευαστεί μια μεταλλική κερκίδα και χώροι που χρειάζεται η ΕΠΣΛ αλλά τη διαχείριση θα την έχει ο Δήμος με την Πολιτεία. Το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από την Πολιτεία και τον Δήμο Λαρισαίων.
Το τρίτο αφορούσε στον κλειστό στίβο που θα γίνει στο ξερό γήπεδο του Αλκαζάρ και ήδη υπάρχουν προ-μελέτες από το ΣΕΓΑΣ με το κόστος να φθάνει περίπου στο ένα εκατομμύριο ευρώ χωρίς τις εκπτώσεις. Θεωρούν ότι θα είναι μια καλή παρέμβαση για τη στιβική κοινότητα της Λάρισας που θα φέρει και διοργανώσεις στην πόλη. Επίσης, θα υπάρχει συγχρηματοδότηση Δήμου και Πολιτείας.
Επίσης «σφράγισε» το έργο της βελτίωσης των αποδυτηρίων όλων των γηπέδων του Δήμου Λαρισαίων με χρήματα της ΓΓΑ.
Ο κ.Βασιλειάδης επίσης είπε ότι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Be Active θα έχει από τη νέα χρονιά διπλάσια χρηματοδότηση για τις εκδηλώσεις του. Σε αυτές άνθρωποι κάθε ηλικίας, φύλου και εθνότητας καλούνται μέσω της άσκησης και του αθλητισμού να οικοδομήσουν μια διαφορετική σχέση με την υγεία, με τη διαμόρφωση της προσωπικότητας, με τον υγιή τρόπο ζωής και το περιβάλλον, με τη λογική της συνύπαρξης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.
Τέλος αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα «αθλητική αυλή» που θα γίνει στο 4ο Δημοτικό Σχολείο (επιλέχθηκε πιλοτικά ως το μοναδικό σχολείο του Δήμου Λαρισαίων ενώ το πρόγραμμα υλοποιείται σε 19 Δήμους) που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και τη ΓΓΑ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Γιώργου Βασιλειάδη στη Λάρισα ήταν το ανοιχτό κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας όπου εκεί τον υποδέχθηκαν μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάνος Αδαμόπουλος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού Γιώργος Κωσταρόπουλος, η γενική γραμματέας του Βάσω Μόσιαλου, η γενική διευθύντρια Ευαγγελία Γιοβρή, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Πέτρος Παπαγεωργίου και το στέλεχος των τεχνικών υπηρεσιών Ελένη Μάγγου. Επίσης παρόντες ήταν η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου και οι διευθυντές Πρωταβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Σωτήρης Βούλγαρης και Γιάννης Καψάλης αντίστοιχα αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Διαμαντής Αδαμόπουλος.
Ο κ. Βασιλειάδης ξεναγήθηκε στους χώρους ενώ μελέτησε τα σχέδια για τον περιβάλλοντα χώρο, προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ που τελικά έγινε με σημαντική έκπτωση με αποτέλεσμα να περισσεύουν λεφτά και για άλλα έργα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Βασιλειάδης συνομίλησε με γονείς και γυμναστές που τα παιδιά τους μετείχαν στο πρόγραμμα παιδί και κολύμβηση που υλοποιείται στην κλειστή πισίνα του κολυμβητηρίου.
Μετά το τέλος της επίσκεψης ο υφυπουργός Αθλητισμού έκανε τις παρακάτω δηλώσεις: «Πρόκειται για εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Ισως είναι από τα πιο σύγχρονα κολυμβητήρια που διαθέτει η χώρα. Είμαι διπλά χαρούμενος για τη μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή στο πρόγραμμα του μαθήματος κολύμβησης που γίνεται για τα παιδιά των δημόσιων δημοτικών σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η Λάρισα, τόσο πέρσι, όσο και φέτος έχει από τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής στο πρόγραμμα. Η επιτυχία του προγράμματος καταδεικνύει ότι το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από την εκπαίδευση, τους δήμους και ενστερνίστηκαν το πάθος και το όραμα. Μέσα από σκληρές δημοσιονομικές συνθήκες, προσπαθούμε το κάθε ευρώ να πιάνει τόπο και τα όποια χρήματα έρχονται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, να έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη.
Ετσι λοιπόν και αυτό το πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία, έρχεται να αποδείξει την αλλαγή της φιλοσοφίας στον χώρο του αθλητισμού αλλά και της Παιδείας.
Με τον Δήμο Λαρισαίων έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία.
Το πρώτο μεγάλο βήμα, αφορά στη συνεργασία μας με τον Δήμο για το κλειστό προπονητήριο στίβου στο Αλκαζάρ, όπου χρειάζονται ακόμα αρκετά βήματα, ενώ θα εξετάσουμε, σε συνεργασία με τον Δήμο, το αίτημα για Ενωσιακό γήπεδο, στους χώρους δίπλα στο Κολυμβητήριο. Θα συνεργαστούμε με όλους, την Αυτοδιοίκηση, την ΕΠΣΛ, τις ομάδες γιατί βασικός μας στόχος είναι η ομαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στις αθλητικές υποδομές. Ο χώρος εδώ όπως θα διαμορφωθεί θα αποτελέσει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, ευρωπαϊκού επιπέδου και πιστεύω ότι σύντομα θα μπορέσει να φιλοξενήσει μια μεγάλη διοργάνωση».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Βασιλειάδη για τη σταθερή και στενή συνεργασία, τόνισε ότι ο Δήμος σε ό,τι αφορά στο Ενωσιακό γήπεδο θα βοηθήσει και θα συνεργαστεί με την ΕΠΣΛ και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για αυτό το σημαντικό ζήτημα. Ειδικά δε για το θέμα που έθεσε ο κ. Βασιλειάδης για τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας που ακολουθεί ο Δήμος τα τελευταία χρόνια επιδιώκει και τη φιλοξενία σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων και ελπίζω με τη στήριξη και της ΓΓΑ να είναι σε θέση να οργανώσει τέτοια γεγονότα.

Τέρμα οι νταβατζήδες των γηπέδων
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης θέλει να δημιουργούνται αθλητικές υποδομές αλλά είναι αντίθετος να μην έχει τον έλεγχο η Πολιτεία για τη χρήση τους από τη στιγμή που τις χρηματοδοτεί και κανένας δεν μπορεί να τις οικειοποιηθεί. Μάλιστα σε κάποια αποστροφή του λόγου του είπε χθες στο Δημαρχείο: «Τέρμα οι νταβατζήδες των γηπέδων».

Το... λεφτόδεντρο απεβίωσε και δεν ξαναφυτρώνει
Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Βασιλειάδης είπε για τη φιλοσοφία των αθλητικών έργων, ότι το λεφτόδεντρο απεβίωσε και δεν ξαναφυτρώνει, γι’ αυτό με λίγα χρήματα πρέπει να υπάρχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη, ενώ τελείωσαν οι εποχές που οι επιδοτήσεις πήγαιναν και σε άσχετα πράγματα.
Εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επόμενη ημέρα στον ελληνικό αθλητισμό, διότι πολλά πράγματα θα γίνουν με προγραμματισμό, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ενώ βγαίνοντας, όπως είπε, η χώρα από τη μνημονιακή καταχνιά η κατάσταση θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.
Τέλος, για την αναδιάρθρωση στη Σούπερ Λίγκα δε θέλησε να πει τίποτα. Απλά τόνισε: «Για να βγει η χώρα από το μνημόνιο χρειάστηκαν κάποια πράγματα, συνεργασία και κατάλληλοι άνθρωποι, πολλά από αυτά τα πράγματα όμως δεν ισχύουν αυτή την στιγμή για το ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος».

ΓΓΑ: Από το ΠΕΑΚ Πάτρας άρχισαν οι προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων, μέσω ΟΑΕΔ, στα εθνικά αθλητικά κέντρα
Δεκαεπτά άτομα έπιασαν δουλειά από χθες, στις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις που εποπτεύει το Παμπελοποννησιακό Αθλητικό Κέντρο Πάτρας (ΠΕΑΚ). Πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, ηλικίας 55-67 ετών, οι οποίοι προσελήφθησαν μέσω του προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ για διάστημα ενός έτους, με τη δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης για άλλο ένα χρόνο. Ουσιαστικά, από το ΠΕΑΚ άρχισαν οι προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων, αφού θα ακολουθήσουν και στα περισσότερα εθνικά αθλητικά στάδια που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Λόγω των συνταξιοδοτήσεων ένας μεγάλος αριθμός προσωπικού των απασχολούμενων δεν αναπληρώθηκε, αφήνοντας κενά στο προσωπικό των εθνικών αθλητικών κέντρων. Τα κενά δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω των συμφωνιών με τους θεσμούς βάσει της αναλογίας 1 πρόσληψη για κάθε 7 αποχωρούντες από το Δημόσιο, η οποία αναλογία σήμερα είναι 1 προς 3. Όπως έχει ανακοινωθεί, μεταξύ των θεμάτων της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης είναι η απελευθέρωση της αναλογίας σε 1 προς 1. Μέχρι να γίνει αυτό, το επόμενο διάστημα καλύπτονται πολλά από τα κενά στα εθνικά αθλητικά κέντρα μέσω του προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ για διάστημα ενός έτους. Να σημειωθεί ότι πλέον, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στο ΠΕΑΚ Πάτρας ανέρχεται στα 23 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των ναυαγοσωστών, οι οποίοι εργάζονται με σύμβαση στο κολυμβητήριο.

Του Σωτ. Κέλλα
(φωτ. Λεων. Τζέκας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass